Now It's Simple Content Manager

Címkék

Peter Širka - a Total.js atyja - és csapata egy Node.js alapú CMS fejlesztésébe fogtak. Két féle licenc alatt lesz elérhető, nyílt forráskódú ingyenes és Enterprise. Adatbázisként természetesen MongoDB-t használ és bármilyen, npm alatt elérhető modult telepíthetünk a CMS-be, így az igazán rugalmasan bővíthető.

A fejlesztés támogatható az Indigogo segítségével, céljuk 5500 Euro. A projektoldalon keresztül már demókat is elérhetünk, ami alapján igazán sebességbajnoknak tűnik a megoldás.

A Now It's Simple Content Manager weboldala és természetesen az Indigogo kampányoldal is árulkodik arról, hogy az Enterprise verzió nem csak támogatást nyújt, hanem funkciókban is igencsak bővelkedik.

Hozzászólások

23 nap alatt 60 euró jött össze, a kampányzárásig van még 6 nap. 6 nap alatt kellene 5440 eurót összeszedni.

Vagy a termék érdektelen, vagy a marketingkampány volt szar.

--
trey @ gépház

Vagy mindkettő. A marketingkampány sem lehetett túl hatékony, mert noha érdekel a téma, sosem hallottam még róluk.

De az igazi probléma az, hogy a weboldalról nem derül ki, hogy mitől lesz ez jobb, mint a most létező 598436587256 darab másik ugyanilyen CMS, a demót végigkattintgatva pedig az a véleményem, hogy ez nem "it's simple", hanem hogy használhatatlan, igénytelen, és nem jó semmire. Még a Ghostnál is kevesebbnek tűnik, pedig ők tényleg az egyszerűségre hajtottak.

Én is úgy futottam bele, hogy mentem doksit olvasni a Total.js oldalára. Pedig Peterrel heti levelezésben vagyunk, s még így is csak a véletlenen múlt, hogy rátalálok erre a projectre. Az a gyanúm, hogy a marketinget még nagyon tanulniuk kell.
Nem mondom, hogy a termék mindenben okés, de így volt ez az első verziós Drupallal is. A tesztek sebességben nagyon jók, lehet ebből még valami, de az sok-sok munkaóra lesz még. Minden esetre a kezdeményezés szerintem jó, az alapok is jók hozzá.

> Minden esetre a kezdeményezés szerintem jó, az alapok is jók hozzá.

Most tényleg nem flame-elni akarok, de... mire? A site és a demo alapján nem találtam olyat, amiben ez a CMS jobb lenne bármelyik másiknál.

Valamit én nem értettem meg? Vagy mi itt a selling point?

Ha így nézzük, akkor semmi szükség WP-re, Joomlara, mert van Drupal (és vica versa). Mindegyikben meg lehet valósítani ugyanazt, semmi különbség (minek Postgre, ha van Mysql és még sorolhatnám). Max az egyik lukasabb, mint a másik.
Ez nem PHP. Gyorsabb, átgondoltabb az alapja. De ez már inkább hit kérdés, bár a számok időnként igazolják a Nodejs előnyét a PHP-val szemben.
A lényeg abban van, hogy lehet választani és bízni egy-egy programozó szakértelmében.

Azért a WP, Jooma és Drupal között van érdemi különbség. WP és Drupal között legalábbis, a Joomla-t nem ismerem.

Ha a nagyobb CMS-ek neveivel random kitöltöd a "A(z) ____ miben jobb, mint a(z) ______?", akkor jó eséllyel tudok válaszolni. Ha megkérdezed, hogy ez a CMS miben jobb, mint a Ghost (csakhogy nodejs-nél maradjunk), mit mondanál?

szerk: És a fenti még a tanulós projekteknél is simán megállja a helyét: én pl. most egy blog motort kezdtem el írni ASP.NET MVC-ben, de még ennek is csak legfeljebb 80%-ban az az oka, hogy frissen tartsam az ASP tudásom - a maradék 20% egy olyan problémára lesz megoldás, amit sem WP-vel, sem a másik kb. tucatnyi mainstream megoldással nem tudtam volna megoldani, a SharePointtal pedig túllőnék a célon, még ha működne is.

Nem ismerem a Ghostot, így erre érdemben nem tudok válaszolni. CMS-t sem nagyon használok, mert jellemzően egyedi igényű termékeket fejlesztünk. De ha ennyire fáj, írd meg nekik, hogy hagyják abba most azonnal :)

Az egyik szerzővel elég sokat levelezek (reportolunk neki, illetve plusz funkciókat szoktunk kérni a total.js-be), őt egy nagyon jó nodejs programozónak tartom, ezért küldtem be a cikket.

> Ghost

Baromi egyszerű blogging cucc, nagyjából annyit tud, hogy elkezelgeti a blogposztokat és a kommenteket, de kb. ennyi.

> ha ennyire fáj, írd meg nekik

Ne értsd félre, kicsit sem fáj, csak érdeklődtem. Adtam már indiegogon pénzt, de ott mindig tudtam, hogy mire adok éppen. Itt nem tudnám, de valószínűleg más sem, ezért ilyen nehézkes a kampány.