Tölthető az iGO SzülinApp

iGO SzülinApp

A fejlesztőcég iGO szoftverének születésnapja alkalmából mától kezdve 10 napon át ingyenesen letölthető az iGO SzülinApp navigációs alkalmazás. Az alkalmazásáruházakban - Google Play, App Store - "SzülinApp" néven kereshető!

[ FAQ ]

Hozzászólások

Valakinek van otlete, hogy milyen feature/property/dpi kell neki? A play szerint inkompatibilis az Android tabletemmel (a warez verzio koszoni szepen, mukodik jol).

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Tipp:

"Minden iOS és Android eszközön fut az alkalmazás?

A születésnapi iGO Navigáció, iOS és Android operációs rendszerű okostelefonokon és iPad-en fut (7’’-nál kisebb képernyő-átmérőjű készülékek, Android 4.0-tól felfelé és iOS 6 operációs rendszertől vagy iPhone 4S-től fölfelé). "

--
trey @ gépház

"Minden iOS és Android eszközön fut az alkalmazás?

A születésnapi iGO Navigáció, iOS és Android operációs rendszerű okostelefonokon és iPad-en fut (7’’-nál kisebb képernyő-átmérőjű készülékek, Android 4.0-tól felfelé és iOS 6 operációs rendszertől vagy iPhone 4S-től fölfelé)."

Androidon sajnos csak 7" alatti készülékekre adhattuk ki. Nem technikai okokból született a megszorítás. ;(

Van valami otleted/tanacsod ilyen esetre? Windows Mobile platformon anno volt/van megvasarolt iGO-m, amit a mai napig szoktam hasznalni (terkepeket innen-onnan tudom tudom beszerezni, WM2003SE/FSPL720). Par honapja sikerult az android tabletre felbuvolni az iGO-t (ART-vel sok esetben nem mentek a warez verziok). Jol sejtem, hogy nincs lehetosegem jogszeruen hasznalni a 9" Android tableten az iGO-t?

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

A hivatalos válasz, hogy jelenleg nincs jogszerű lehetőséged. Ellenben készül a GooglePlay-ben megvásárolható teljes verzió, ami természetesen frissíthető és bővíthető lesz és a connected (online) szolgáltatásokat is tartalmazni fogja. De megjelenési időről én is csak annyit tudok, hogy "hamarosan". ;(

Árat egyáltalán nem tudok, de iphone app-t érdemes lehet megnézni, gondolom annak az árkategóriájában.

In-app vásárlás biztosan lesz.

Egyébként elvileg levették a geoip alapú szűrést a GooglPlay-n. Továbbra is maradt egy tartózkodási hely alapú szűrés, de ez állítólag accountban beállítható Magyarországra.

Ha van win-es igo-d akkor naviextras-on vehetsz térképet és nem innen onnan kell, én több mitn 10 éve vette megy FS560-as pda-t amihez vettem egy igo2008-at azóta kb 3x vettem hozzá térkép frissítést, motoron azóta ezt használom és úgy néz ki végre autóban is, nem találtam még jobbat nála.

OnePlus One-on jól néz ki.

--
trey @ gépház

akkor most mar csak azt kene kitalalni hogy a root-ot nem szereti nalam, vagy azt hogy a dpi-t 480-rol lehuztam 350-re, hogy ne ket betu ferjen ki a kepernyore...

EDIT: a dpi volt a baja. dpi changer akkor gondolom a masik iranyba is hasznalhato...

I hate myself, because I'm not open-source.

Én már csak azt szeretném tudni, hogy mi lesz akkor, hogyha telefont cserélek mondjuk 11 nap múlva? Akkor már nem lesz letölthető senkinek, vagy azoknak akik eddig leszedték, elérhető marad a Play Store-ban?

"Letöltöttem az alkalmazást, de közben lecseréltem a telefonom. Akkor már nem tudom újra letölteni a SzülinApp-ot?

Akár iOS, akár Androidos telefonod van, a letöltött alkalmazásaid a Google, illetve az Apple fiókodhoz tartoznak, és nem a telefonodhoz. Ezért később, ha telefont cserélnél, akkor is elérhető lesz számodra az alkalmazás. Ekkor jelentkezz be a fiókodba, és szinkronizáld az új telefonoddal. "

--
trey @ gépház

A telefonokról mindig érdemes backup-ot készíteni. Bár ebben az esetben elég az alkalmazást a gépre az App-ok közé transfer-elni (transfer purchases vagy mi, már nem biztos, hogy jól emlékszem).

Szerintem nem eltűnik az alkalmazásboltból, egyszerűen csak az új letölthetőségét és láthatóságát korlátozzák.

--
trey @ gépház

nekem siman van olyan alkalmazas ami eltunt a play storebol es fel tudnam telepiteni mert a "sajat alkalmazasok" (a valaha telepitett osszes alkalmazas) kozott ott van.

Inkabb az a kerdes, hogy ami adatot nem a playstorebol tolt le (terkepek) az meddig marad elerheto.

Az NNG-nek meg Boldog szuletesnapot es koszonjuk!

ha jol emlexem, nincs olyan opcio hogy eltavolitas. unpublished-re lehet rakni, ami csak annyit tesz hogy nem latszik a play-ben.
(epp ezert gondosan kell kitalalni mi legyen a "java"-s neve, mert az se nevezheto at: .net.domain.foo marad orokre)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Sajnos csak Magyarorszag teruleterol toltheto le, erdelyikent probaltam, de meg sem jelenik a Store-ban.

Pontosabban letölthető máshonnan is, de csak magyar account-tal:

"Akkor csak magyarok számára elérhető? És ha egy angol barátom akarja letölteni?

A SzülinApp bárhol letölthető a 10 nap alatt magyar iTunes illetve Google Play accounttal. Mivel beállítható más nyelv is (angol, francia, héber stb. stb.) külföldiek is tudják használni."

--
trey @ gépház

Kosz az infot, nalam ez a baj.

Nem igazan ertheto ez a megszoritas. Ha jol tudom, ugyis csak Magyar terkeppel van. 3 telora is lehuztam volna mivel sokat jarunk nagyszulokhoz Mo-ba (bar altalaban tudjuk az utat :) ).
Gondolom, nekik nem a Magyar piac a cel ezert tokeletes tesztkozonseg. Ha mar minden sima, akkor el lehet adni kulfoldon is. Okos otlet, jo marketing (szulinap alkalmabol tesztelje mindenki).

Megvarom a fizetost.

Nekem ugy irja hogy nem supportalt a telefonom, mivel a country nem tamogatott, hogy csupan kulfoldon eltem egy kicsit, de mar hazajottem, es a telefonomban magyar sim-kartya van mar, a google wallethez is magyar kartya van hozzaadva. De valahogy csak nem akar frissulni a play store (meg mindig finn a store nyelve, mikozben mar a play store devices reszenel is magyar telekom-osnak mutatja). Ujrainditottam, toroltem a play store app cache-et, mindent probaltam, de finn maradt a store nyelve es nem tudom feltelepiteni az igo-t. Meg a keszuleket is anno itthon vettem, es a google accountomat is reges regen innen regisztraltam.

Most lehet, hogy én értem félre azt, amit írsz, de mi az, hogy letöltés?

A telefonra telepítést gondolod?

Hogy tolod át ssh-tunnelen a telefon kapcsolatát?

Én egy kicsit nézelődtem ma, de csak olyan VPN megoldásokat találtam, amikhez rootolni kellett volna a telefont.
A laptopmon van VPN, de úgy olvastam, hogy a reverse tetheringhez rootolni kellene a telefont.

ssh tud dynamic tunnel-t (mas neven SOCKS-proxyt). Pl. a droidos ConnectBot is. Pl. Androidos FF raveheto proxy hasznalatra (leiras pl.: http://www.devineloper.com/2013/08/28/setup-socks-proxy-android-without… ) mukodik, kiprobalva :-) Aztan, hogy az eleg-e, hogy ezen a bekonfiguralt FF-en keresztul megnyitod a play.google.com-ot, bejelentkezel es bejelolod h melyik telefonodra akard majd telepiteni, azt nem tudom, de azt tippelem, hogy ilyen esetben OTA kitolja majd a Google a csomagot.

Kipróbálom majd, de egyelőre nem értem, hogy pl. ez a firefoxos megoldás mitől lenne attól jobb, mint ha a gépemen elindítok egy VPN-t, és firefoxszal elmegyek a magyar google play áruházba.

A laptopról VPN-en át elérem az áruházat, látom a csomagot de egyik telefonra sem engedi feltenni. Abban reménykedem, hogy ha a telefon az ssh tunnelen keresztül látja a netet, akkor talán a magyar play áruház hagyja kiválasztani.

Meglátjuk majd.

Szerintem fenti ssh-n keresztüli webböngészés vpn-nek is minősíthető :-) Azaz tippem szerint ha valaki tud Magyarországra OpenVPN-kapcsolatot kiépíteni a telefonján, vagy épp ilyen SSH-tunnel-t, vagy bármilyen egyéb vpn-nek látszó tárgyat, akkor kéne - legalább a böngészős módon - tudnia letölteni. De ez csak tipp, mert nem tudom, hogy mi módon megy a google-ban a lokáció szerinti korlátozása.

Megvárod, megveszed, felrakod, örülsz. Az ajándék területileg korlátozottan érhető el. Ennyi, így jártál.

Nem nagyon eszem magam emiatt, azonban kevesbe hiszem, hogy lesz valaha is fizetos full Android valtozat.
1. Ha erdekelte volna oket a mobil piac mar reg elerheto lenne.
2. Egyre tobb autoban van beepitett navigacio amit nem nagyon hekkelnek, igy elmeletileg minden eladott auto utan jon a zse (meghozza tobbszor is, mivel az update-ert is szep arat kernek).

Lehet kicsit savanyu a szolo-nek tunik, de Magyarorszag terkepevel sokra nem megy senki, igy egy kicsit nesze semmi fogd meg jol izu, szepen becsomagolt marketingfogas az egesz.

--
FeZo

Nem beszel magyarul != nincs beallitva magyarra a lokalizacio. Nekem is volt olyan ROM a telefonomon, amiben egy hang magyar szo nem volt, megis be tudtam loni, hogy en magyar vagyok, es onnantol minden ugy kezelt, mintha magyar lennek, bar a telefonra rakott cuccok tovabbra is angolul szoltak hozzam.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Igen, androidon ez ocsmány szívás/szivatás, bár őszintén szólva én a fejlesztőket sem értem, akik csinálnak egy alkalmazást, és úgy teszik fel a play store-ba, hogy ez bizony nem érhető el máshol.

Jelen helyzetben sem értem hogy mi értelme országra korlátozni. Kinek jó? Mert én csak azt látom hogy néhány embernek nagyon is rossz, csak mert külföldön mászkálnak, pedig nekik is szólna, ha már magyarok vagyunk, vagy mi :)

Amúgy ez csak egy eset, kismillió ilyen van. Amikor a Google bejelentette a Nexus Q-t, oszgotatta a Google IO-n. Kaptunk is egyet, aztán itthon ért a meglepetés, hogy az app hozzá nem érhető el az országunkból. Oké, hogy a Q-t magát nem lehetett megvenni (sehol), de miért kell a nyomorult alkalmazást eltüntetni, ha a kütyüt magát osztogatták mindenféle helyről érkező látogatóknak?! Hasonlóképp járt ismerős valami japán autós kütyüvel aminek a távirányító alkalmazása csak japánból volt elérhető. stb, stb. Szóval ez az országtiltás úgy hülyeség ahogy van.

Csak azt nem értem, minek kell az appnak a névjegyzék meg a mikrofon jog.

Aha, tök jó lenne ha a két tabom közül legalább az egyikre fel lehetne tenni!
Barátnő tabjára sem megy fel.
Azt írja, hogy nincs kompatibilis eszközöm!

Érdekes módon az eddigi nem hivatalos androidos iGo mindkét tabomon megy csont nélkül!
Akkor marad továbbra az!

Androidon sajnos csak 7" alatti készülékekre adhattuk ki. Nem technikai okokból született a megszorítás. ;(
Szóval kizárólag a te szívatásod miatt van így! :-)
Működik 7" felett is ha megveszed.
Az ajándék csak nekem szól az 5"-os telefonomra. :D
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem szívatásból és nem is (alapvetően) azért született a megkötés, hogy minél több embert tereljünk a későbbi vásárlás felé. Szerintem ha a tableten is kipróbálhatná bárki, akkor a későbbi terméket is többen vennék, de lehet csak naív vagyok.

A program maga prímán működik egyébként Androidon, 7"-n és a felett is. Navigáltunk 10"-s tablettel, bár az nekem már sok volt a jóból. 7"-s gyengébb készüléken is vígan elfut. A megkötés nem az NNG ötlete volt, hanem egy partnercégé.

Mi a f..sz bizonyított?! Hogy részegen belőve van pofája fizető nézők elé kiállni a repedt fazéknál sz@rabb hangjával? Mondom ezt úgy, hogy anno az első néhány lemezüket megvettem, és elég sokat hallgattam. De azóta megvénült a druszám, nem is kicsit, zeneileg meg igényesebb lettem, ráadásul úgy gondolom, hogy a közönséget tisztelni kell, ha már belőlük él - és aki ezt olyan szinten nem teszi, ahogy ő csinálta, az többet ne tolja a képét a színpadra.

Magyarország jobban teljesít…iOS és Android operációs rendszerű okostelefonokon :D

Azt mondja, hogy inkopatibilis az összes eszközömmel.

pl.
No carrier Asus Nexus 7
O2 Samsung SM-G900F
No carrier Samsung GT-I9300
Global Telecom Samsung Galaxy Nexus
No carrier HTC HTC Desire C

Sejtem, hogy mi lehet a gond: Akkor csak magyarok számára elérhető? És ha egy angol barátom akarja letölteni?
A SzülinApp bárhol letölthető a 10 nap alatt magyar iTunes illetve Google Play accounttal. Mivel beállítható más nyelv is (angol, francia, héber stb. stb.) külföldiek is tudják használni.

Feltételezem, hogy nem magyar jelenleg a Google Play accountom. Hogy tudom megváltoztatni, hogy letölthessem?

Feltettem, 1 ora utan meg mindig GPS jel keresese. Ja es kozben hazaertem. Koszi, szep volt jo volt. En meg hasonlo modon megveszem majd az en szuletesnapomon. (Addig alljatok fel labon ;-)

Hogyan lehet letölteni, ha nincs Google Play alkalmazás (gapps) a készüléken?
Ha nem muszáj, nem is telepítenék rá ez miatt.

nem, nem kötelező, in da broad sense. Aki AOSPból épített cuccot futtat, ott simán van, hogy nincs. Igazából ha nincs gugli pecséted, akkor nem is lehet csomagolni a nem open google cuccokat, pl cyanogenre is úgy kell külön feltenni, de pl az amazon is saját storet futtat...

én egy darabig használtam, hogy legyen gapps az kb annyi, hogy eggyel több filet kell odacsapni. Illetve lehet, hogy el is kellett indítani +3 kattintásért...

Szóval ez spec nem szól a cián ellen. Meg egyébként túl sok más sem, ha driverfronton nem volt basz, akkor imho elég jó.

ZOPO 100-asra sajna nem megy fel (4.0.3), pedig magyar területen, magyar sim-mel használom, locale-t es country-t is állítottam, de nem segitett :(
Valakinek van esetleg otlete a lecserelesen kivul?

---
return NEVER;

Nekem is felmegy a lenovo k910-re.
Most épp cm11 van fent.
A kérdés az lenne, hogy mi van az akció lejárta után?
Ha romot cserélek másik cm-re vagy gyári vibeui-ra.
Akkor is vissza tudom rakni playről?
Vagy le kell valahogy szednem az apk-t és később onnan telepíteni?
De hogy szedem le az apk-t?
----
FreeBSD, Solaris, Debian, LMDE

update:

A FAQ megváltozott, azt írják, hogy Google Accounttal magyar IP-ről érhető el.

Ezzel szemben külföldi IP-ről is látszik és letölthető. Saját telefonra épp most jött le.

Szóval akinek tegnap nem ment az tegyen egy próbát újra!

Rájöttem, hogy ez diszkrimináció amit művelnek!

Azért nem kaphatok a szülinapi tortából, mert színebőrű vagyok és nem fehér!
Átfordítva:
Azért nem telepíthetem az appot, mert tabot használok és nem telefont!

Ne haragudj, hogy megkérdezem, de aki itt a 7" miatt raplizik, az komolyan tablettel navigál? Hova a tökömbe teszi az autóban? Hogy lát ki mögüle? Tablettel a kezében futkozik a városban, miközben Mohabát hallgatja?

Nem ciki ez egy kicsit? Nekem egy kicsit ez jut erről eszembe.

--
trey @ gépház

Pls egyszer ulj mar be egy taxiba, a Fotaxit ajanlom a temaban. Utana gyere vissza es ertekeld ujra, amit irtal.

Igenis lehet tabletet hasznalni autoban navigaciora, es nem minden tablet 47" hogy ki kellene latni mogule. egy 7-9" -os tablet meg nem is olyan nagy, raadasul kenyelmesebben latszik rajta az utvonal, mint a telefonon a mikroszkopikus utcanevek.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Attól függ, én sem tartom kókányolásnak Blint fenti belinkelt képét.

Jó magam nem tudnám ezt megtenni pl a kis skoda fabia-val (vagy csak ha szétrobbantom a középkonzolt :) ).

Viszont trey itt arra gondol, ha pl felrakod ablakra tartóval a 7" -os tabletet. Nos igen, az lehet zavaró.
Használtam egy xtab 7x -es tabot + hozzá való tartót. Nekem az már túlzottan nagy volt és kitakaró. Még maga a tartó is zavaró volt sokszor úgy, hogy a tablet rajta se volt.

Azt meg vegyünk már észre, hogy egy cég, aki terméket állít elő, megadott egy specifikációt. (sőt, fentebb a hozzászólásokban le is írták, hogy partnercégek! kötöttek ki bizonyos feltételeket)
Ezekkel a feltételekkel 10 napra ingyenesen! elérhetővé tett egy amúgy fizetős terméket (abba most ne menjünk bele, hogy androidra még nem lehet hivatalosan megvásárolni a terméket) és elsősorban mobilokra! fókuszálva tette ezt!

Nem tudom mit nem lehet ezen felfogni egyeseknek ....

ps.: aki meg az IGO-t arra használja, hogy menet közben nézegesse az utcaneveket, háát az érdekes... Nálam ez általában úgy néz ki, hogy tudom a címet ahova megyek .... Ha meg valami kis utca, vagy épp nem találom pontosan, akkor félreállok a közelben és megnézem az igo térképen ... közelről .. mobilon.

"Attól függ, én sem tartom kókányolásnak Blint fenti belinkelt képét."

Abból a szempontból, hogy hogy néz ki, valóban nem. Ha viszont úgy nézzük, hogy

a) az egy eltávolított gyári navigáció helyére erővel befeszített random androidos tablet és arra vár ingyenes megoldást

b) gyári navigáció, amire egy ingyenes megoldást követel

akkor az kókányolás. Mert a gyártó valószínűleg egyik esetben sem akarja, hogy ő ezt tegye.

Azt is értem persze, hogy a gyártó ezt miért nem akarja.

--
trey @ gépház

Ha esetleg valaki lemaradna róla, vagy külföldön van, akkor a Nokiás Here ingyen van ott is, szülinapon túl is. Szerintem ez a vonat már elment, lehet, hogy az igo jobb (régebben az volt), de ma már egy kanyi vasat nem adnék érte.

Egy tipp a fejlesztoknek: az alkalmazas eleg nagy a maga kis 162 megajaval, jobb lenne, ha olyasmi rendszerben mukodne, mint a BpMenetrend, csak a core app jonne az alkalmazasboltbol, es elso indulaskor ajanlana fel a terkep leszedeset - SD kartyara.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Most kapott a telefonom nyalókát (5.0.2), és k.ra kéne a belső tárhely - amit lehetett kipakoltam az SD-kártyára, de frissíteni már csak úgy lehet bármit is, ha átmenetileg kirakom azt a ~150MB-ot az SD-kártyára, aztán a frissítés után megpróbálom visszarakni. Mondjuk elfér, de ronda, hogy az értesítés ott virít, hogy kevés a hely (10% alatti szabad területnél szól a teló).

Nagyon úgy néz ki, hogy ha így marad, akkor megy a kukába, mert nincs kedvem állandóan azzal t***részni, hogy mit hajítsak ki miatta.

BlackBerry Q10-en kitűnően működik. (y)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség