Beköszöntött a Final Beta Freeze a Vivid Vervet-nél

Címkék

Adam Conrad bejelentette, hogy beköszöntött a végleges béta fagyasztás a majdan Ubuntu 15.04-ként kiadásra kerülő, jelenleg Vivid Vervet kódnév alatt készülő disztribúciónál. A kiadási ciklus hátralevő főbb állomásai:

  • március 26 - Final Beta
  • április 9 - kernelfagyasztás
  • április 16 - FinalFreeze, RC
  • április 23 - végleges 15.04 kiadás

Részletek a bejelentésben és a kiadási ütemtervben.

Hozzászólások

Múlt héten frissítettem bétára a laptopomon. Semmi különös, működik jól. Desktopként használom, így fel sem tűnik hogy systemd-re váltott.

Kijavították az Utopic számomra legeslegnagyobb bugját. Általában utána szoktam járni az engem idegesítő problémáknak, legalább egy bugreportot küldök, de ez annyira felkúrta az agyam, hogy egyszerűen erőt se bírtam venni hogy rákeressek vagy reportoljam, minden pillanatban biztos voltam benne hogy a következő update ezt javítani fogja mert biztos mindenki falra mászik tőle. És nem!

Szóval az Utopic default desktop környezetében a desktop szintű gyorsbillentyűk (hangerő, fényerő, billentyűzetkiosztás, új terminál stb.) az esetek kábé háromnegyedében rendesen, kábé egynegyedében viszont irdatlan nagy késleltetéssel (értsd: mondjuk fél perc) működtek. Namost kösz szépen, használj úgy egy rendszert hogy néha fél percet kell várni a billentyűzetkiosztás átváltására (amikor meghülyült akkor egérrel se lehetett a menüből), vagy hangerőváltoztatásra (ez legalább egérrel ment, persze jól beállítottam amit akartam, majd fél perccel később a korábbi gyorsbillentyű hatására arrébbmászott). Na ezt végre elfelejthetem!

Az a bug még benne van, hogy ha megnyitod a fájlkezelőt, kirak még egy ikont az inditóba?

szerintem lehal az inteles microcode/firmware (nemtom most epp minek hivjak).

Engem ez erint: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1088627

Mivel ujabb kernelhez jar az ujabb microcode, igy szerintem erdemes frissiteni, hatha alapon is.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....