Elérhető tesztelésre a Windows 10 for Phone technikai előzetesének első build-je

A Windows Insider programba regisztrált érdeklődők elkezdhetik tesztelni a Windows 10 for Phone technikai előzetesének első build-jét.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Beallhatna a zokszigenOS teambe...

Nekem egy ideje ez van a telefonomon (és nincs másik...).
Ahhoz képest, hogy nagyon korai buildről van szó, jól teszi a dolgát.
Nekem nagyon tetszik az, hogy majd' bármely mezőbe lehet diktálni (angolul) és a szövegfelismerés nagyon reszponzív.
Szintén nagyon jó a magyar swipe keyboard, meglepően könnyű használatba venni és elég addiktív.
Elkezdtek megjelenni a Universal Appok, amik a Windows 10-en is ugyanúgy működnek és néznek ki, közös kódbázisból.
Például Cortanának megtanítottam, hol van az otthon, munkahely meg pár fontos Ügyfél: ezek a helyek mind megjelennek a Maps appban a desktop Windows 10-en is.

Vannak hibák, dehát pont arra van a Feedback app, hogy egyre kevesebb legyen belőlük. :)
OS stabilitási hibával még nem találkoztam.

Üdv,
Marci
A Microsoftnál dolgozom.

Lumia 630-am van:
-általánosságban a 10 közel sem olyan jól optimalizált,mint a 8.1, nem olyan gördülékeny. sokszor akadozik,pl záróképernyő felnyitásakor, ha app listára átlépek, ha lehúzom az értesítéseket
-az alkalmazások érezhetően lassabban nyílnak meg
-nincs sok játék, amivel játszok,azokkal is csak napi pár percet (microsoft mahjong és solitaire), de olyan szinten felmelegítette az akksit,ami 8.1ben nem volt
-ha elhalványul a képernyő és hozzáérek, nem áll vissza az alapértelmezett fényerőre, csak miután lezárom és újra kioldom a telefont,ez elég irritáló
-kétszer is volt olyan, hogy elfeketedett a képernyő és csak resettel, vagy akksi kivétellel tudtam életre kelteni a telefont. ötletem sincs,hogy miért csinálta

hirtelen ennyi jut eszembe az utóbbi 2,5-3 napból.

egyébként valahogy a visszaállás sem volt tökéletes, most ilyen fele-fele állapotban van (félig angol, félig magyar, néhány alkalmazás a régi, néhány meg új),de legalább az új Settings menü megmaradt :D

Na azert mindjart az egesz karom nem kellene? ;)

Annak az oldalnak az egyetlen elonye h. 1 helyre szedtem ossze az osszes ismert disznosagot, nem kell erte 100 masik forumba elmenni. Egy-ket otleten kivul az osszes tobbi mar mind regota szerepel a uservoice-on.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Ismerem az oldalt. Olyan erzes hasznalni, mintha egy fekete lyukkal kellene vitatkoznia az embernek. Az egesz univerzumbol omlik bele a mindenfele anyag, amit te bekuldtel atomjaira szakad es osszekeveredik a minden massal. Kifele pedig mar nem jut belole semmi.

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

A videó alapján tényleg jó cucc. De ezeket ugyanilyen lelkesedéssel elmondhatta volna az Android 4.4-ről is. Természetesen beleértve az MS Android appjait is.

Illetve nem teljesen. A PC-m és a telefonom nem egészen u.a. appokat futtatja. De valahogy nekem nem hiányzik sem a Qt Creator sem az Arduino IDE a telefonomról. (És az a gyanúm, hogy azokat Win10 telefonon sem tudnám futtatni.)

Csak lennének rá normális alkalmazások...

+1 A windows phone legnagyobb hátránya, hogy nagyon hiányoznak róla a droid után hiányolt alkalmazások, pl google+ vagy youtube sincs és lehet szopódni ie-n keresztül azt jó étvágyat.

Ami viszont van és beépítve az nagyon jó és a legtöbb mindenre van elérhető megoldás.

Ha jól értem, az univerzális appok épp ezen a helyzeten tudnak segíteni.
Egy esetlegesen viszonylag hirtelen megjelenő párszáz milliós tábor (Windows 7 és 8 felhasználók) gyanúm szerint elég motiváló erő lehet a versenytársaknak is, hogy elkészítsék, sőt, karbantartsák a saját alkalmazásaikat erre a platformra is.

Üdv,
Marci

A social network, ugy ahogy van dobva lett az integralt chat es ertesitesek dobva lettek. Jah persze van dedikalt alkalmazas, ami hasznalja az ertesitesi feluletet, de azert az nem ugyan az. Igaz ez az msn halozatra is, teljesen purgalasra kerult, a szobak, es a csoporton beluli megosztasok reszben vagy teljesen megszuntek.
Szomoru dolog ez, mert ha megnezel akarmilyen forumat a temarol, csak ez miatt sir mindenki, es MS konkretan fosik ra.
Ezt mar nem lehet semmilyen app-al helyrerakni. Ennek a platformnak epp akkor ez volt az egyetlen elonye. Most meg ...

Sokan inkabb azt gyanitottak, hogy az FB-vel kotott csendes partnerseg resze volt, hogy app vigye a szolgaltatast, mert igy ott van a falon a reklam.
A gyanudnak nem tudom mennyi alapot adjak, ha van wp-s telefonod, massz fel a store-ba es nezd meg a hozzaszolasokat a twitternel es/vagy a facebooknal.

Nekem sajnos nem. Sőt mert nem igazán vannak megoldások sok mindenre. Szerettem volna a google fiókomba szinkronizálni a képeimet, erre volt megoldás de kutakodnom kellett, hogy van olyan alkalmazás ami csak a szinkront végzi, de a g+ mint alkalmazás, értesítés, stb nagyon hiányzik, a veben elérem de azért az nagyon nem az. A youtube videók megtekintés kínszenvedés. A videófeltöltés még nem tudtam megoldani.

Openvpn vagy pptp kliens nincs de ez nem jelentett problémát, mert van más a fogadó oldalon.

Torrent kliens van, ssh kliens van, így már nagy baj nem lehet.

Problémás a "külső" forrásból érkező alkalmazások telepítése is, vagyis nem erőltettem még meg magam nagyon ez ügyben.

Hát nem tudom. Desktop Linuxon is lehet Android appokat futtatni. Nem feltétlenül van mögötte a bolt és lassú is, de szerintem nem ez a fő gond vele. Egyszerűen általában nem u.a. appokat, vagy ha mégis, akkor más képernyőméretben és beviteli módokkal használom. Így aztán nem is vágyom arra, hogy u.a. appok legyenek. Ha nem így volna, az Android-x86 (ami - mint minden Android - kezel billentyűzetet és egeret is) már rég lesöpörte volna a mai desktop OS-eket.

Ezeket a youtube problémákat sohasem értettem. ok, a microsoft saját kliensét elkaszálta a google, de ott a metrotube. Anno ingyenes is volt, 2 éve feltettem, azóta volt pár renszerfrissítés, köszöni szépen, jól van, be lehet jelentkezni, tudása megegyezik az androidos google klienssel, leszámítva hogy nincs reklám, és a videók letölthetőek.

Az egyetlen fájó pontom nekem az "Egyszerűsített foglalkoztatás" nevezetű app, ami nincs wp-ra. De ez eléggé rétegigény :)

Sajnos tl;dw ugyhogy csak vegigporgettem, de jol latom, hogy Cortanarol pl. szo sem esik?