Bemutatkozik a Google Cast for audio

Címkék

egyszerűen csak érintsd meg a cast gombot a kedvenc androidos, iOS-es, webes zene vagy rádió alkalmazásodban és válaszd ki a Google Cast Ready hangszórót hogy indulhasson a party.

A Google tegnapi bejelentése szerint az első Google Cast Ready hangszórók a Sony-tól, LG-től, és a HEOS by Denon-tól érkeznek az USA piacra 2015 első negyedévében.

Hozzászólások

Azt hittem, hogy ez valami Chromecast-szerű stick lesz egy jack/RCA kimenettel, valami Chromecast vagy az alatti árral. Ez így kevésbé érdekes, hogy le kell cserélni az összes létező hangfalat hozzá a lakásban.

...nah én erre bay-eztem egy olyan kütyüt, aminek hdmi anya portja a bemenet és van vga meg jack kimenete. A jack kimenetből ugye könnyen lesz 2*RCA. Amúgy nem kell neki betáp, a chromecast betápja meg ellátható egy droid telcsihez kapot microusb (nemhasznált, kis mA-es utazó-) töltőbvel, az meg mehet bele az analóg sztereó erőlködő hátulján lévő 220-as aljzatba.
Szép/kicsi/nemlátszik, boldogság.

Király! Nem egy nagy ötlet, a SONOS is ilyen, de azt nem tudom megfizetni. Remélem ehhez lesz megfizethető kütyü. Mondjuk egy ChromeCast 15eFt, egy Sony mini HiFi 15eFt (nyilván ennyiért az ember tudja, hogy mit várhat el), úgyhogy 30eFt-os indulóáron várnám. Persze lehet olcsóbb is, hiszen egy 15eFt-os mini HiFi (pl. Sony CMT-EH15) tartalmaz rádiót, CD lejátszót, magnót, USB-t, jack-be, jack-ki vackokat, ezeket mind le lehet hagyni.

Szerk: Félreértettem volna és ez a Cast cucc olyan, mint a ChromeCast, csak HDMI helyett audio csatlakozója van? Akkor viszont nem is lehet telefonról ki/bekapcsolni az erősítőt? Akkor inkább tovább várok egy SONOS alternatívára...

A bejelentésből és a videóból nem sok minden derül ki. Talán csak annyi, hogy miért jobb (inkább másabb) a bluetooth-nál:
„Google Cast is designed to give you more freedom while listening to music. Once you’ve picked a song to cast, you can continue using your phone to take a phone call, play a game, send a text, and even leave the room, all without interrupting what’s playing on the speakers or draining your phone’s battery.”

Tehát valami WiFi-s cucc, ami a támogatott alkalmazástól megkapja a lejátszási linket, és nem a vezérlő eszköz streameli a zenét. Azaz, ha az alkalmazás nem támogatja, akkor nem is használhatók a hangfalak?

- Lehet-e több hangfal közül kiválasztani a lejátszó eszközt? Esetleg csak a bluetooth-hoz hasonló párosítás után használható másik hangfal?
- Az egyik eszközről indított zenét lehet-e a másik eszközről kezelni? Konkrétan: hangerő állítás, megállítás, újraindítás lehetősége.

Jelenleg egy mpd szervert használok egy vezetékes, és egy bluetooth hangfallal, de az eddigi információk nem tudtak meggyőzni arról, hogy mindenképpen váltani kellene. Külön tetszik, hogy bejövő hívás esetén a telefonon levő mpd kliens leállítja a zenét, és a hívás végén visszakapcsolja. De ez egy kikapcsolható lehetőség. Ezzel szemben a Google Castnál előnyként említik, hogy zenehallgatás közben is lehet telefonálni.

Sejtem, hogy a célközönség a felhasználók azon (széles) rétege, akik még nem is hallottak az mpd-ről. Bár a bluetoothról már többen hallottak, így nem ártott volna ecsetelni, hogy miért jobb az új módi.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

A főbb célközönség a fiatalok. Azok, akik az utcán menve mobilról nyomatják maguknak a zenét a hangszórón keresztül. Ők elég "igénytelenek" ahhoz, hogy alacsony hangminőség mellett is élvezzék a zenét. Ők elég kis pénzzel és lakással és/vagy lustasággal rendelkeznek ahhoz, hogy HiFi rendszert építsenek maguknak.

Nekik a lényeg hogy szóljon a zene.

Nagy találmány itt nincs. Évek óta hasonlót valósítok meg Squeezebox-szal. Annyi különbséggel, hogy nem feltétlen kell hozzá spec. hangdoboz. Akár a HiFi-re is csatlakoztatható és a saját hangszórókon keresztül használható. A saját appjával mobilról vezérelhető.

--
trey @ gépház

Nem tudom, hogy valójában élvezik-e a zenét. Igazából nem is zenét hallgatnak, inkább amolyan szintetikus szmogot.

A lényeg, hogy ne legyenek részei a valóságnak -ami elviselhetetlen-, betömik a fülüket, hogy ne halljanak, a következö lépés a VR-szemüveg lesz, hogy ne is lássanak (beszélni már sokan nem tudnak artikuláltan sem), de az igazi cél talán mégis az, hogy beálljon a végsö agyhalál.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Yep.

Valamiért az én reakcióm is az volt, hogy megpörgettem a Breezin'-t az L75-ösön.

Na de ez a cucc nyilván másra való, no offense.
Csak sajnálni tudom azt, aki nem tapasztalja meg az igazi zenehallgatás élményét. Ez nem feltétlenül igénytelenség - valószínűleg csak mások az igények.
Vagy én vagyok túl öreg.

Tehát valami WiFi-s cucc, ami a támogatott alkalmazástól megkapja a lejátszási linket, és nem a vezérlő eszköz streameli a zenét. Azaz, ha az alkalmazás nem támogatja, akkor nem is használhatók a hangfalak?

- Lehet-e több hangfal közül kiválasztani a lejátszó eszközt? Esetleg csak a bluetooth-hoz hasonló párosítás után használható másik hangfal?
- Az egyik eszközről indított zenét lehet-e a másik eszközről kezelni? Konkrétan: hangerő állítás, megállítás, újraindítás lehetősége.

Igen, igen, és igen. Legalábbis a mostani chrome cast-ok így működnek, és feltételezem, hogy ez is ugyanúgy fog, csak épp kijelző nélkül. Párosítás igazából nincs, csak kiválasztod az eszközt a listából (ami egy wifi hálózaton van veled).

Kíváncsi leszek megkapja-e firmware upgrade-ként a 2014-es Denon x1100w-m. Vagy - mint a spotify connectnél - itt is kitalálják, hogy ehhez spéci hw kell, amit elég nehéz elhinni ez alapján

szerintem inkább ez bármilyen hangfalat rá lehet kötni utána már wifin keresztül elérhető a hangfal : )

Szilveszterem olyan médialejátszó előtt zajlott, ami nem, hogy még playlistet sem tudott kezelni, de lejátszás közben nem látszott a hdd tartalma, így meg kellett várni a szám végét utána meg a nagy csönd, amíg számot választottunk. Nem akartam elhinni. Na ehhez képest a fenti videó egy álom, bár a kis hangfalak elég gagyi hatást keltenek.