Valami NAGY bejelentés(é)re készül a Jolla

A Jolla HQ azt csiripelte pénteken a Twitter-en, hogy 2014. november 19-én, szerdán valami nagy bejelentés(é)re készül. Ez a nagy bejelentés lehet egy új telefon, vagy akár egy nagyobb eszköz, egy tablet is. A jolla.com-on elhelyezett visszaszámláló szerint már csak 2 napot és 21 órát kell várnunk arra, hogy kiderüljön mi az a nagy dolog, ami elkezdődik a finn vállalatnál.

Hozzászólások

A puszta tény, hogy 2013 Q4-ben a Jolla részesedése 0,005% volt az IDC szerint, arra enged következtetni, hogy a nagy bejelentés az lesz, hogy lehúzzák a rolót.

Legalábbis ha alapítanék egy céget, és három év után 0,005%-nál tartanék, én valószínűleg ezt tenném.

Ezt mondjuk még régebben mondta.
De a harmadik helyes szöveg szerintem se reális -- egyelőre :-)
Eddig 925-en rendeltek TOHKBT-t a Kickstarteren, ami nem tudom, mekkora része a usereknek, de mutatja, hogy nem veszik nagy tömegek a Jollát. Pedig kellemes kis telefon, nálam napi használatban van, szeretem. Az pl. példamutató volt, amikor napokon belül patchelték az OpenSSL és bash bugokat. Kis desktop Linux: kevés app, de mind ingyenes, és az alapvető igényeket lefedik. A többi igényre meg ott vannak az Android appok -- kipróbáltam, jól működnek, bár én mondjuk elvagyok nélkülük.

Bejelentik, hogy felvásárolja őket a Microsoft. Megint.

Én nagyon örülnék, ha nagyobb lenne a választék a mobil/tablet OS-ek területén, de ehhez olyan telefont kellene tervezni, amit hajlandók is megvenni az emberek. Emlékeim szerint a tavasszal kijött készülékről is sokan azt írták, hogy túlárazott. Ilyen már van néhány a piacon, így talán egy másik szegmensben kellene megpróbálkozni a piacra jutni.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Remélem amire már készülnek egy ideje, hogy elérhető lesz egyéb készülékekre is, de az is jó lenne ha egy olcsó készülékkel állnának elő amire már van esély :)