Eltávolításra került az nginx az OpenBSD alaprendszerből

Címkék

Nagy Róbert egyik friss commit-jével eltávolította a nginx webszervert az OpenBSD alaprendszeréből. Az OpenBSD a saját, fejlődőfélben levő httpd-jét kívánja tolni a jövőben. Júliusban vált "széles körben" ismertté, hogy Reyk Floeter egy új httpd-n dolgozik.

Hozzászólások

"... in favor of OpenBSD's own httpd(8)"

Tehát lesz benne alapból másik, csak saját, nem kiveszik. Amíg nginx volt benne, addig is telepíthettél másikat, nem?

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Persze. Két éve még az volt a logikájuk és A Nagy Terv, hogy Nginx importálás után "a fejlesztők a forrásfában dolgozhassanak rajta" és "végső cél az, hogy az Apache kikerüljön az OpenBSD forrásfájából és az nginx vegye át annak a helyét". Most a saját Nginx forkon való 2 éves munkálkodás után megy az egész a levesbe és másik webszerver forrásfáján dolgoznak innentől. Kicsit saját farkát kergető kutya effektus...

Az „Only two remote holes in the default install, in a heck of a long time!” csak az alaptelepítésre vonatkozik, ugye? Érdekes lenne egy szavazás arról, hogy az alaptelepítés az üzemeltetők hány százalékának felel meg.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Az arra jó, hogy aki erre épít egy saját rendszert, pl router, tűzfal, infopult és csak annyival bővíti a rendszert amennyivel szükséges, feltehetően nagyobb biztonságban van mint más rendszeren. Ami nagyon lényeges olyan helyeken, ahol beállítják majd ráhegesztik a fedelet és elvárják, hogy működjön.

Dehogynem. Felteszed rá a saját C-ben írt és fordítod célalkalmazásod és indítod, aminek az interakcióját egy végletekig biztonságos webszerveren keresztül végzed. Szerintem. De van amikor nem ez cél, van amikor cél a pecskeddenkénti remegés, hogy megint mi nem fog menni.

„Felteszed rá a saját C-ben írt és fordítod célalkalmazásod és indítod”

Éljen a párt! Éljen a biztonság! :) Gondolom ez már nem számít alaprendszernek a hivatalos OpenBSD kommunikáció szerint. (Nem néztem utána.)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Lesz openBSD-s processzor is?

--
Live free, or I f'ing kill you.

Egész jó lesz az új httpd. Nem volt könnyű lefordítani ;)

Pontosan elég lesz egy routert konfigurálni, amire az OpenBSD-t alapból szokás használni.

Thumbs up!
---
http://plazmauniverzum.hu <> A látható anyag 99.999%-a plazma <>

Az OpenBSD-nek mi a szándékolt felhasználási területe? Kicsit furcsa, hogy az alaprendszer része egy webszerver, legyen az nginx, vagy saját fejlesztés.