A Valve megerősítette, hogy 2014-ben jönnek hivatalos AMD-s Steam Machine-ek is

Címkék

Nem kell a keményvonalas AMD fanoknak rituális öngyilkosságot elkövetniük amiatt, hogy kedvenc gyártójuk kimarad a Valve Steam Machine őrületéből. A Valve nemrég bejelentette, hogy milyen prototípusokkal látja majd el azt a 300 szerencsefiát, aki tesztelheti a játékfejlesztő legújabb vízióját. A bejelentésben ugyan végig NVIDIA grafikus motyókról volt szó, de a Valve sehol sem állította, hogy kizárólag e cég termékei adnák a grafikus erőt ezekhez a vasakhoz.

Mindenesetre, elkerülendő, hogy fanboyok hada kétségek közt vergődve töltse a következő hónapokat, a Valve egyik képviselője a következőket közölte:

Last week, we posted some technical specs of our first wave of Steam Machine prototypes. Although the graphics hardware that we’ve selected for the first wave of prototypes is a variety of Nvidia NVDA +1.05% cards, that is not an indication that Steam Machines are Nvidia-only. In 2014, there will be Steam Machines commercially available with graphics hardware made by AMD, Nvidia, and Intel. Valve has worked closely together with all three of these companies on optimizing their hardware for SteamOS, and will continue to do so into the foreseeable future.”

Vagyis az, hogy a Valve az első prototípusokhoz NVIDIA chipeket használ, nem jelenti azt, hogy a Steam Machine-ek kizárólag NVIDIA chipekkel ellátott gépek lesznek. 2014-ben kereskedelmi forgalomban elérhetők lesznek mind NVIDIA, mind Intel, mind AMD gyártotta grafikus hardverrel ellátott Steam Machine-ek. A Valve szoros együttműködésben volt mindhárom céggel annak érdekében, hogy optimalizálja a vasaikat a Steam OS-re és a jövőben is folytatódni fog ez az együttműködés.

A részletek a Forbes hasábjain.

Hozzászólások

Ebből a listából az Intel grafikus hardver lesz a legérdekesebb.

Én sokáig vártam a rendszert, mint megváltót, de a bejelentést követően elment teljesen a kedvem. Egy nyamvadt saját API-t nem volt képes magából kiszenvedni a cég, ellenben a Dice-al. Így több értelme lett volna megmaradniuk az Ubuntu egyik alkalmazása formájában és a fejlesztési erőforrásokat inkább a játékaikra fordítani...

Node a kerdes az, hogy lehet-e majd windowst hegeszteni ra? Eleg jo lenne, ha windows-only jatekokat is lehetne rajta jatszani, nem csak azt, amit a Valve akar.

Egyértelmű volt ebben a Valve, semmiben nem korlátozott PC lesz a Steambox tehát lehet rá windowst hegeszteni. A másik windows pc-ről való játékstreamelés azért kerül bele és kapott figyelmet, mert szerintem a konzolvásárlók többsége még egy windowstelepítés erejéig sem foglalkozni gép hegesztéssel os telepítéssel.