"Feladta a Microsoft: olcsóbban adja táblagépét"

"Drasztikusan csökkentette a Surface-táblagépei árát a Microsoft annak érdekében, hogy vonzóbbá tegye a készüléket a felhasználók számára az erős piaci verseny közepette. Az amerikai szoftveripari óriás 30%-kal fogja olcsóbban kínálni a táblagépeit - írja a Bloomberg. [...] Látva a gyenge értékesítési számokat, a Microsoft úgy döntött, hogy jelentősen csökkenti táblagépei árát. A Surface RT, amelyik nincs kihajtható fizikai billentyűzettel felszerelve, 349 dollár lesz ezentúl, míg korábban 499 dollárért lehetett megvásárolni. A billentyűzettel felszerelt táblagép ára 599 dollárról 449 dollárra csökkent. Ez 30% körüli árcsökkentésnek felel meg mind a két készülék esetén." - írja a Portfólio.

Kérdés, hogy a Windows 8.1 RT Preview-ról jövő hírek fényében az embereknek kíváncsiak lesznek-e rá. Vagy hiába a jó hardver, a szoftver miatt az árleszállítás ellenére sem lesz vonzó az emberek többsége számára.

Hozzászólások

Majd ha 99$-ert fogja adni, akkor majd lesz erdeklodo

--
Live free, or I f'ing kill you.

Hát... akik eddig megvették 500 illetve 600 USD-ért, most anyázhatnak rendesen.

Korábbi vásárlók felé ilyen mértékű árcsökkenés után azért szép gesztus lenne valami visszatérítés/ajándék pl. kedvezményes szoftver formájában. Biztos sokan vannak akik az új Xbox megjelenés után várnak 1-2 hónapot tudván, hogy jelentősen esik az ára. Nem hiszem, hogy ez jó a gyártónak.

Szerintem nem. Ha megveszed egy adott áron, akkor azt jelenti, hogy azt az árat hajlandó vagy kifizetni érte, márpedig egy termék annyit ér, amennyit a vásárló hajlandó megfizetni érte. Nem értem miért kellene visszatérítés egy termék után, amit jogosan megvásároltál a normál piaci áron.

Ha én Steam-en megveszem a Deus Exet 20 euroért, és másnap berobban a summer sale, ahol meg lehet venni 2 euroért is, akkor én nem voltam elővigyázatos, vagy én voltam türelmetlen, ostobaság lenne a Valve-től kártérítésre számítanom.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Mondjuk szerintem a
a) nincs pénz visszafizetés
b) nesze egy in-game cucc az elbukott* 20 euródért
lehetőségek közül nem egyértelmű, hogy a b) hangzik jobban.

Bár ez csak szubjektív vélemény.

* Egyébként szerintem ez sem igaz, azért a TF2 bőven sokáig kint volt, mielőtt ingyenes lett volna.

Hogy a Valve ezt adja, az jófejség (meg gondolom amúgy is betegre keresték magukat korábban a TF2-n). De ha nem tették volna, akkor sem lenne semmi probléma.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Applenél volt egy ilyen emlékeim szerint. De, bár valóban szép gesztus lenne, nem hinném, hogy meg kellene lépni. A termékek nagy része ilyen. Kijön az első széria, a gazdagok, rongyrázók, geekek megveszik eszméletlen összegért, aztán amikor már szép bevétel van, csökken az érdeklődés, leviszik az árát és a "pórnép" is veheti. Ha meg nem tudsz várni, fizesd ki az árát. Én is futottam bele ilyenbe, anyáztam amikor olcsóbb lett, de eszembe nem jutott, hogy miért nem adják oda a különbséget. Hiszen az én döntésem, hogy várok míg olcsóbb, vagy megveszem annyiért amennyi akkor amikor veszem.

Más. Ilyen alapon, ha emelkedik az ára, akkor is visszamenőleg pénzt kellene kérni a korábbi vásárlóktól? Mert miért csak a cég adjon neked?

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Na jó, de egy ilyen terméknél nem alig fél évvel a piacra dobása után szokás így megvágni az árát. Ugyanis legközelebb a gazdagok és rongyrázók nagy ívben kerülni fogják a termékvonalat. Még ők is fél évnél tovább szeretnének villogni a drága csecse tabletjükkel, aminek eszmei értékén komoly csorbát ejt egy ilyen leárazás.

Viszont mindketten annak a csoportnak a tagjai, akik minél korábban megveszik nagy pénzért az árút. Továbbra is tartom, hogy attól nem fogja más gyártó termékét venni legközelebb, mert ennek lejjebb ment az ára fél év alatt.

Az egy más kérdés, hogy a konkrét esetben valószínű nem jött be a Microsoft számítása, érdektelenség övezi a terméket és ezért viszi le az árát, a növekvő versenyre hivatkozás meg high level bullshit, ahogy azt nálunk mondani szokták. DE aki már eddig, amikor még drága volt, megvette ezeket a táblagépeket, legközelebb is ilyet fog venni. Szerintem.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

A hardver nagyon szép és jó, de egy Windows RT-s szerkezetért még mindig sok a 349 dollár - szerintem. (Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem jelenleg nincs táblagépem és nem is érzem szükségesnek, illetve nem tervezem a beszerzését.)

Ha kidobnák a desktop módot, és megpróbálnák lejjebb vinni az árat - mondjuk akár olyan 200 euróig - akkor szerintem letarolhatnák a piacot. A felsőbb árkategóriás készülékekre, amelyekben normális (Intel) processzor van, pedig ott lenne a desktop operációs rendszerrel egyenenértékű Windows 8.

Te írod: "A hardver nagyon szép és jó, de egy Windows RT-s szerkezetért még mindig sok a 349 dollár - szerintem." Valószínűleg a többség is hasonlóan gondolkodik mert a hardver valóban impozáns ez tény, mégsem veszi szinte senki. Az Android tabletek piacvezetők, rengeteg alkalmazás van rájuk, ráadásul sokkal több szabad hely maradna a Surface flash háttértárolóján mert az Android alaprendszer lényegesen kevesebb helyet foglal.

Miért nem vagyok meglepve? Hulladék desktopon, a nép véleménye szerint hulladék tabon is. :D
...és bamm, megint igazam lett. Jó nagy bukta lett.

Meg is érdemlik, kellett nekik erőltetni...

Pedig tabon pont tök jól ellehet vele szórakozni.
Folyékony animációk, egyszer sem akadt... a be nem lakott bemutató darab. :D
De pont ennyi, és kész. Nem több.

Továbbá az Eneszának semmi köze az én titkos kis marhapofa pörköltöm receptjéhez: még csak az hiányzik, hogy árgus szemekkel kilessék, ahogyan földarabolom a zöldséget a Felületen.

Amúgy valaki gyógyított föl reá Ubuntut is:
http://www.geek.com/microsoft/how-to-install-ubuntu-on-the-surface-pro-…

Bár ez sem mentheti meg a tulajokat, a kemény áruba épített hátsóoldali nyílá szárótól.

--
http://youtu.be/887fijRU0zc

"Folyékony animációk, egyszer sem akadt"
Állat. Ennyiért már ugyanezt tudó androidos tabot is lehetne venni, nyomkodtam multkor a Samu tabokat a MM-ban. Windows Phone meg volt a kezemben, gondolom a tab is hasonló. Ennyire elbaszott egy rendszert én még nem láttam. Pedig általában win-párti vagyok.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Amit írsz az igaz, de a mondat, amire reagáltam ez volt: "Nincs sok program Windows RT-re ezért ez az veszély nem fenyeget".
Másképp fogalmazok: van sok program. Aztán az, hogy ez "elég" alkalmazás-e, egyéne válogatja, de a beszélgetés szempontjából mindenképpen másik téma. Néhány millió embernek ez is elég volt. És igen, másoknak meg nem elég még az alkalmazás kínálat, vagy nem elég jó az alkalmazások minősége, vagy egyik sem.

Üdv:
Lepenye Tamás

Windows RT illetve Windows Phone a téma. Márpedig kétlem, hogy ezeken elindulna az anki-2.0.11.exe
A "bigott fasz" kijelentés szerintem túlzás volt. Sokkal valószínűbb, hogy csak ránézett a fejlesztő a WP WinRT részesedésére és úgy látta nem érdemes energiát fektetni ebbe a portba.

A 'mert a készítője egy "fúj MS" bigott fasz' állítás komolytalanságára próbáltam rávilágítani. Az Anki ugyanis PyQt4-ben íródott, tehát Windows-ra (és sok más platformra is) van. Tehát az hogy RT-re meg WP-re nincs, az valószínűleg nem a fejlesztő "fúj-MS bigott fasz"-sága miatt van, hanem a PyQt4 hiánya miatt az említett platformokon.
--
♙♘♗♖♕♔

Ha egy mulitplatform programmal nem jössz ki Windowsra akkor hülye vagy. Az, hogy WP-re miért nincs Anki, könnyen giguglizható téma. Nyilván szerepet játszik benne a WP részesedése is (ha az is a telefonok vindóza lenne, akkor lenne rá minden), de a készítő véleménye is.
Mégegyszer, hogy btami is megértse: Windowsra nem kijönni csak az igazán hülyék szoktak (megfelelő programmal értelemszerűen). WP-re már sokkal inkább ízlés kérdése.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Bakker, mire használjátok ti a telefonotokat? :D

Nekem is van okostelóm (androidos), de kizártnak tartom, hogy bármelyik app, amit használok ne lenne meg (vagy ne lenne megfelelő alternatívája) WinPhone-on.

Mármint most komolyan, emailezek, Facebookozok, zenét hallgatok, stb. Az emberek 99%-a ezt csinálja.

lol egy másik oldalon: " A vállalat nem sokkal ezután csökkentette a Surface RT táblák árait is annak érdekében, hogy előkészítse a terepet a hamarosan érkező következő generációs tábláinak."
így mennyivel szebben hangzik már:D
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Ez igy van. Viszont az uzenet igy az, hogy varj vasarlo turelemmel, lesz az meg 100$ is. Ebbol lesz aztan igazi piaci kudarc.

Ez nem jött be. A HP pl. a webOS alapon (Linux-alapú OS) futó TouchPad-jét 99 dodóért adta, mikor eldöntötték, hogy nem fogy és leállnak a gyártásával. Osztán elfogyott kb 2 nap alatt az egész. (Cikk pl: http://www.pcworld.com/article/238549/hps_99_touchpad_tablet_selling_ou… )

Azért az egy vicc, hogy a Windows 8 RT bemutatására gyártott készleteket majd egy évvel a megjelenés után sem sikerül eladni. Pedig a gyártása max 1 hónapig ment, utána leálltak vele, mert tele volt a raktár. És azóta is tele van...

Nagy Péter
www.devengine.hu

Íme, a megfigyelésem:
Desktopon mindenki (=legtöbben) Windowst használ, mert nagyon csúnya monopóliumuk van XYZ területeken. (Hivatalok, iskolák, munkahelyek stb.) Meg mert régről van rá sok jó program és játék, amik nagy része még ma is megy, meg tényleg mindenki erre fejleszt. (főként)

Viszont szerintem sok emberben élhet is sok rossz Windowsos tapasztalat így telefon/tab esetén már távol maradnak tőle. És milyen jól teszik. Úgy érzem nem véletlen az Android népszerűsége. Talán egyedül ez nem olyan zárt mint a másik két alternatíva.
Aki megismeri a szabadságot, nem igazán vágyik többé korlátokra és igaza is van.

Ez csak személyes vélemény.

A végeredmény szempontjából szerintem teljesen mindegy 1 nap alatt nyomott ki a Flextronics 900m$ tabletet, vagy 4 hónap alatt folyamatosan, mindkét esetben ott rohad még a raktárban a nagy része. Nagyon sokáig nem pöröghettek a gyártósorok, mert hamar látszott hogy nem fogy úgy ahogy kéne.

Még így is barom drága. Semmilyen funkciója nincs ami indokolná ezt a pofátlan felárat. Olcsóbban hasonló képességű Androidos tabokat kapni. Csókolom.

--
A kudarc nem végleges, a feladás teszi azzá.
honlapom http://dyra.eu/