Itt a Jobs film előzetese

Címkék

Eredetileg úgy volt, hogy április 19-én érkezik az amerikai mozikba a Steve Jobs életének 1971-től a 2000-es évekig tartó szakaszát feldolgozó film Ashton Kutcher főszereplésével. Tavasszal elhalasztották a bemutatót, hogy még több reklámot tudjanak köré szervezni. Most úgy néz ki, hogy augusztus 16-án érkezik a film a mozikba. A film egyébként elég sok negatív kritikát kapott, egyebek mellett az Apple társalapító Wozniak-tól is, aki a forgatókönyv egy korai verziójának elolvasása után szörnyűnek és kegyetlennek nevezte.

Hozzászólások

nem tudtam eldönteni az előzetesből, hogy hősfilmnek szánják (nem volt annyira "lángelmeként" kiemelve), vagy valami tragikus harcként (ez csak egyszerűen nem jött így ki), cserébe viszont nem fogott meg. ebben a formában nem tisztelgésnek tűnik, hanem pénzhajhász hype lovaglásnak, középszerű feldolgozásnak, akárhogyis úgy sejtem, hogy kutcher-nek nem a pénz a lényeg ebben

De létezik már egy ilyen film....... Számító emberek címmel (Pirates of Silicon Valley) (1999), az ugyan az 1997-es visszatéréséig dolgozza fel az életét, de akkor is van már egy ilyen film :) Az is elég kegyetlennek mutatta be őt.

Az szerintem egy elég jól megcsinált és hiteles film. Tény, hogy nem finomkodtak benne Jobs jellemét illetően. De jó eséllyel volt a filmnek nem kevés valóság alapja, különben Jobs szétperelte volna a készítőket. Mondjuk a filmben Bill Gatest és Steve Balmert sem kímélték. Nekem inkább arról szólt, hogy Jobs, Gates, és Balmer hogyan próbálja kicsinálni a másikat (Apple vs. Microsoft), illetve a saját hazugságaik és mások hátán hogyan másztak fel a csúcsra.

Én ugyanazt várom ettől mint bármelyik filmtől: érdekes és szórakoztató legyen.
A trailer alapján ezek megvannak :)

Manapság a trailerek alapján nem érdemes moziba menni. A trailer készítés egy külön műfajjá vált, ahol két, két és fél perces filmeket csinálnak, adott esetben teljesen más felfogásban, mint amit az eredeti film képviselne.

Amúgy engem pontosan a látott trailer miatt nem érdekel a film. Igazi, tipikusan hollywoodi kétdimenziós filmecskének tűnik nekem ez a mozi, Ashton Kutchertől meg eleve idegbajt kapok.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

A legenda folytatódik... :D
Ettől szerintem megint egy kicsit lábra fog kapni az Alma.

Steve Jobs életének 1971-től a 2000-es évekig tartó szakaszát feldolgozó film.
azért így megmaradt az esély, hogy ha sikeres lesz a film csináljanak egy második részt.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Jobs II - The Golden Apple
Now in 3D!
2000-es évektől, egészen a haláláig.

Jobs III - The Resurrection
Now in 4D!
2029. A menetrendszeri Apophis üstökössel visszatér Jobs a túlvilágról, majd legyőzi az Apokalipszis Négy Lovasát: a Microsoftot, Linust, a Sonyt, és az Oracleöt. Majd a diadal után, elfoglalja az őt megillető trónust a Vatikánban, 13-adik Péter pápa néven.

Walter Isaacson könyvét olvasta valaki és tetszett?