Az LG megvásárolta a HP-tól a webOS-t

Címkék

A hányatott sorsú webOS operációs rendszer ismét új tulajdonoshoz kerül. A HP tegnap bejelentette, hogy az LG megvásárolta tőle a webOS operációs rendszer technológiát - beleértve a forráskódot, kapcsolódó dokumentációkat, mérnöki erőforrásokat, weboldalakat. Az LG a webOS-t következő generációs Smart TV technológiájához kívánja felhasználni. A két cég közt köttetett megegyezés értelmében az LG átveszi az Open WebOS és Enyo projektek feletti felügyeletet, a HP megtartja az összes Palm-mal kapcsolatos cloud computing szolgáltatását, számítástechnikai infrastruktúrását, forráskódját, szerződését. Emellett a HP folytatja a Palm ügyfelek támogatását.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Hurrá hurrá, inkáb ez, mint firefoxos, meg tizen.

Inkább azt kéne elérni, hogy ez, a Jolla, az Ubuntu Tablet/phone OS, a Firefox OS és a Tizen legalább annyira kompatibilisek legyenek egymással, mint amennyire az asztali Linux disztribúciók. Magyarul ha megírok egy appot az egyikre, az jó eséllyel és esetleg minimális módosítással lefordítható legyen a többire is.

Tök jó, hogy ott van mindenhol, de amíg nem lehet komponens alapúan fejleszteni benne, vagy amíg egy HTML kód templateként JS-sel való használata annyira gusztustalan, amennyire, addig szerintem max. játszadozásra, meg az emberek életének megkeserítésére jó :(

A Qt is ott van, vagy lesz hamarosan mindenhol:

  • Desktop: Windows, Linux/X11, Mac OS X
  • Beágyazott: Linux (DirectFB, EGLFS, KMS, Wayland), Windows Embedded (Compact és Standard), RT rendszerek (QNX, VxWorks, INTEGRITY)
  • Mobil: Android, iOS, Windows 8 (WinRT), BlackBerry 10

Forrás

csak én érzem úgy, hogy kezd sok lenni a platform? ios, android, windows phone és rt, webos, tizen, firefox os, ubuntu, ki a fene fog tudni ennyire fejleszteni?

Pár hete futottunk egy kört, hogy mik azok a mobil OS-ek, amiket a közeljövőben támogatni fogunk a munkáink során. Meghánytuk-vetettük a dolgot, és arra jutottunk, hogy mi egyelőre maradunk kizárólag az iOS és Android mellett, aztán a WP8-at és BB10-et meglátjuk egy fél év múlva. Az összes többire meg térjünk vissza "majdegyszertalán", vagy nem. Szerintem a legtöbb - nem hobbi fejlesztő - is hasonlóan gondolkodhat, látva a piacok méretét.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Egyébként, hogy jobb legyen a közérzetünk, a Samsung beolvasztja a Badát a Tizenbe!!!
http://www.fiercemobilecontent.com/story/samsung-scraps-bada-os-folds-i…
Pedig hányan osztottak annak idején itt is, amikor azt mertem mondani, hogy a Bada halva született, akármennyit is adtak el belőle. Ja, a Tizenre (illetve a Maemora) is mondtam, bár ne lenne igazam!

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Akkor Te sem Tizen programozásból fogsz megélni. :D

Állítólag át lehet konvertálni Tizenre a Bada alkalmazásokat.

Hát igen, azok az operációs rendszerek a legnépszerűbbek, amelyekre jó progikat lehet lenyúlni, ilyen az asztali Windows és a mobil Android is. Az érdekes az, hogy mégis megéri fejleszteni rájuk, a "torrent" csak jót tesz nekik.

Az még a jövő zenéje.

Nem az a kérdés, hogy át lehet-e, hanem az, hogy megéri-e!

Minek tesz jót a torrent? Az OS-nek, vagy az alkalmazásoknak? Az alkalmazásfejlesztőknek nem hiszem...

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Mégis a "sokoldalú" OS-ek váltak kelendőbbé. Egy telefon esetében muszáj megvenni az operációs rendszert is, a többi már a felhasználó etikájának függvényében zajlik le.

Talán nemsokára érkezik a készüléktulajdonost minél alaposabban megfigyelő és azonosító oprendszer, akkor majd kiderül, hogy ki miben sántikál. :)

Arról van valahol statisztika, hogy az Enyo-t kb. mennyien használják?