Postal 2 a Steam-en Linuxra

Címkék

A fejlesztőcég még tavaly decemberben közölte, hogy hamarosan elérhető lesz a Postal 2 Linuxra a Steam-en keresztül. Ryan "icculus" Gordon a napokban bejelentette a Twitter-en, hogy a linuxos játékosok már hozzáférhetnek a Steam-en keresztül minden idők egyik legelmebetegebb játékához, a Running with Scissors által fejlesztett Postal 2-höz.

Hozzászólások

Egyik személyes kedvenc.

--
trey @ gépház

Valószínű igaza lesz saxus kollégának. De megmondom őszintén már nem igazám emlékszem melyik volt, csak a Postal miatt vettem meg az adott számot és maga az újság nem hagyott mély nyomokat az emlékezetemben. Az optikai adathordozóimat meg száműztem a padlásra a kazetták mellé...

--
http://csuhai.hu

Nekem megvan a steam verzió. Jó mert benne van a kiegészítő is. Rossz mert nem fűzték össze. Szóval indításkor kérdez rá melyiket szeretnéd indítani.
Támogatja a mai felbontásokat is fájl szerkesztése nélkül. Úgyhogy itt már csak játszani kell vele. :)

Anno ezt inkább a GOG-on vettem meg, mert gondoltam majd mennyire jó dolog lesz, hogy ott DRM-free, meg goodiek, meg stb. Most ott tartunk, hogy a DRM ellenére a Steam nagyobb szabadságot nyújt, és szerintem csúnyán be fogja darálni a GOG-ot és a Desura-t is.

Én a steamra még mindig nem tudok úgy tekinteni mint drm.
Nálam a drm még mindig a securom, starforce meg windows live és a hasonló idióta rendeszerek. Steamra belépek. Rákattintok a játékra és megy. Ha nem megy valószínűleg azért mert valami kínja van a játéknak mert mondjuk régi. De ott tök mindegy ha tört vagy drm free lenne akkor is ugyan úgy nem menne. Vagy azért nem megy mert valami 3. fél "megoldást" használ. Kedvencem a windows live amikor nem fogadja el a cd kulcsot. Jártam már így. Írni supportnak küldjenek új kulcsot. A másik a Securom mikor elfelejtettem revokolni a kulcsot. A starforce amikor elfelejtette támogatni a win7et. Ez mondjuk egy non-steam játékkal esett meg. Azért az tény. Hogy a steamról le lehet tölteni nem egy játékot ami csak annyira steamos hogy van neki app id de bármikor el lehet indítani steam nélkül is. Élő példa erre mondjuk a GT Legends.
Azért steam nem szarozik ha jön javítás. Fogja és letölt és örülsz. Ha akarod ezt ki is kapcsolhatod és akkor is megy a játék. Ellenben gfwl jött egy pecs se ki se megszakítani nem tudod. Bioshock 2 produkálta ezt. Letölti a szerencsétlen a telepítős javítást kilép és telepíti. Akkor jön egy frissítés gfwl-hez és elszállnak a mentések. Erre is van több példa.

"Én a steamra még mindig nem tudok úgy tekinteni mint drm. "

Na így kell letolni a DRM-et az emberek torkán. Miért, szabadon kiviheted belőle a játékod? Szabadon rendelkezel a megvett játékaid felett? Nincs elméleti lehetősége a Valvenak, hogy szó nélkül visszahívja a játékod?* Na ugye, hogy nem.

Az is DRM, hogy a Minecraftnál regisztrálni kell és ellenőrzi minden indításkor, hogy megvetted-e, még ha egyeseknek nem az. (Ezek után meg különösen ironikus, hogy Notch pampog a Windows 8-ról, DRM-ről meg az alkalmazásboltjáról.)

* Pl. Codename Gordont is eltüntették, bár egy kis trükkel elő lehet hozni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Valve had released Codename: Gordon via Steam, but the game has now been removed from it due to its developer's default, which caused their official site to be replaced with an ad site. Since access to the site is hard coded into the game, Valve was forced to remove it from their site catalog. The game can still be installed by going to steam://install/92."

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

hat a minecraftnal az a drm hogy egyszer be kell lepni egy regisztralt userrel. utana van offline mod, ha az jobban tetszik. tehat kb annyira drm a minecraft mint barmely jatek amelyiknel kell cd key... (amit szinten lehet drm-nek nevezni, de akkor mar az is drm hogy nem toltheted le a teljes jatekot ingyen es legalisan a keszitok honlapjarol..)

I hate myself, because I'm not open-source.

Tegyük kicsit rendbe a DRM fogalmát! Ha valamit nem telepíthetsz megkötés, regisztráció, key nélkül az nem DRM-Free. Tehát a Minecraft sem az. Sőt még a mobilos változat sem, mert ott sem rakhatod szabadon át mondjuk egyik iPhone-ról a másikra, csak akinek az adataihoz regisztrálták az accountot.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Hihetetlen, hogy mennyien megeszik ezt a hülyeséget.

"utana van offline mod, ha az jobban tetszik."

Aham, persze... :) Offline módnak 0 értelme, maximum arra, ha valamivel kísérletezik az ember.

Jut eszembe:

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5497653_700b.jpg

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Én leginkább arra leszek kíváncsi, hogy a sok új linuxos-steames játékból mennyi fog zökkenőmentesen működni a következő Ubuntu LTS-en is. Windows 7-en többnyire el lehet indítani a 10-15 éves játékokat...

Azért vannak problémák, leginkább három területen:
- Mai felbontások nem támogatása
- Mivel szálak voltak már, de több CPU-s rendszerek közkézen nemigazán, így egyes helyeken gyönyörű fagyásokat lehet tapasztalni multicore környezetben.
- Na meg az "én vagyok az úr a gépen, nekem mindent szabad" programok, amelyek admin nélkül nem hajlandó elindulni.

Pl.: http://hup.hu/node/116505

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"- Mai felbontások nem támogatása"

Az attól függ, hogy rendesen lett-e megcsinálva a játék vagy sem. Régi nagy kedvencem, amit néha előveszek az a Max Payne. Ez a mostani 16:9-es felbontásokat is támogatja, pedig nem hiszem, hogy mikor csinálták 2001-ben olyan sok lett volna belőle (sajnos tapasztalatom nincs, akkor még a csattogós lepkét tologattam :) ).
---------------------------
Oszt jónapot!

akkor szerencsed van vele. pl. az ea a need for speednel 2007-ig ugy gondolta 4:3-on kivul barmi mas az nagyon ritka emiatt nem kell tamogatni. marmint pc-n, mert ps-on meg xbox-on tamogatva volt. arrol nem is beszelve hogy vannak olyan jatekok (meg foleg 2000 elott) ami meg van irva 1 felbontasra, oszt csa... (jo, van nehany ellenpelda, mint pl az assassins creed, az 16:9-be fut csak, ha nem 16:9-es felbontast valasztasz, kapsz szep letterboxot...)

mondjuk ilyen fps szerusegeknel ugy nez ki inkabb tamogatott az ilyen (talan mert ott van nehany engine, ami rendesen meg van irva, es nem csinal mindenki valami hazi takolmanyt?) bar fov-al lehetnek problemak...

I hate myself, because I'm not open-source.

A tobb CPU nem-tamogatasara pedig a SimCity 4 a legjobb pelda. Kezzel kellett fabrikalni hozza egy indito exe-t, hogy fagyas nelkul mukodjon. Mellesleg a custom felbontast is be tudja allitani az exe innentol...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Vagy bármelyik Unreal motoros játék kb. a 2003-ig és az Unreal2-ig bezárólag (talán a 2004-ben javították). Vagy az Emperor: Battle for Dune. De asszem az Imperium Galactica II-vel is küzdés van néha. Vagy a COD1-2.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Lehet neked modernebb a cpu-d mint az övé. Én is láttam több játékot ami néhány többmagos procival egyszerűen nem működik rendesen. Postal 2 is pont ilyen vagy a prince of persia sorozat és a painkiller is ezt produkálja. Saint's row 2 meg konkrétan minden procin ütemezési hibát produkál ha nem pont olyan órajelen működik mint az xbox 360 processzora.

Ez mar vagy 5-6 eve megy linuxon. Ez miert is hir?
Ugyanitt elado egy Postal 10th anniversary pack, 2000 darabos limitalt dobozbol az 1400valahanyadik darab :)
Postal 1-2 + kiegek, mindegyik megy linuxon is.

Asszem végig lehet játszani a játékot úgy is, hogy nem ölsz benne. (Most nem jut eszembe olyan nap, ahol konkrétan ölés volt a feladat, de ha volt, akkor fixme.)

Viszont az, hogy mindenki azzal kezdi az amúgy teljesen békés játékot, hogy a kiscicát felhúzza hangtompító helyett, és elkezd lövöldözni, már-már elmegy egy társadalomkritikának. :) Nem mintha ellenezném az erőszakos videojátékokat - _kontrollálva_ szerintem nem káros az emberekre..

Nagy állatvédőnek tartom magam és jelenleg is két állat családtagunk van. A legjobb ellátását kapják. Ettől függetlenül probléma nélkül különbséget tudok tenni a poén játék és a való világ közt. Ez egy morbid játék, az tény. Pl. az életerőt crackes pipából lehet meríteni. Az utcán le lehet vizelni az embereket. A macskát fel lehet húzni hangtompítónak.

"Szegeny kiscica... :-((("

Nem, a dolog ott kezdődik, hogy különbséget tudunk tenni egy hús-vér kiscica és néhány, kiscicát sematikusan ábrázoló pixelhalom közt. Akit ez érzékenyen érint, az nyilván jobb, ha távol marad.

--
trey @ gépház

Reszben nem feltetlen gondoltam komolyan, reszben pedig en tenyleg nem kedvelem az ilyet. Mint ahogy azt sem elvezem, ha filmben bantanak allatokat, akarmennyire is nem valosagos, meg nem ugy tortent, meg ilyen-olyan trukk.

Nekem ilyen az izlesem. De ehhez, ugy gondolom, minden jogom megvan.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Akkor bizonyára nem csodálkoznál, ha egy agyatlan barom, aki kb óvodás szintre kerül egy jól sikerült kugliparty után, olyan maflást kenne le by-the-way, hogy a takony menetet vágna a nyakadon. Mert ilyen épületes játékokon (is) szocializálódott.
Én a magam részéről nem hiszek a „rám nem hat” mantrában.

Az a bajom ezzel, hogy frankón rá lehet kenni az erőszakos játékokra mindent. Miközben ugyanennyi, ha nem több erőszakot látsz a híradóban, az akciófilmekben, mindenhol. De a legnagyobb baj az, hogy ebben a marha nagy szabad világban a pedagógusok, a szülők nem fogják meg a gyeplőt, és nem kevernek le néha a "hülyegyereknek" egy maflást, hogy neki ne jusson eszébe ilyeneket csinálni soha. Nem a számítógépek alkönyvtáraiban kellene a megoldást keresni, hanem a családok otthonaiban - szerintem!

Ez nem a Painkiller egyik zenéje, ami a videó alá van vágva?
Szerk: dehogynem, ott is van a leírásban, de beágyazva az nem látszik :D

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org