Microsoft Office Android-ra, iOS-re tavasszal?

A The Verge egyik cikkében arról ír, hogy a Microsoft egyik termékigazgatója, Petr Bobek az egyik csehországi sajtókonferencián arról beszélt, hogy a redmondi vállalat natív androidos és iOS-es Office 2013-mal állna elő jövő tavasszal (márciusban). A The Verge által is látott sajtóanyagban a Microsoft csehországi csapata megerősítette, hogy a Windows-on kívül a termék elérhető lesz Windows Phone, Windows RT, Mac OS, Android, iOS és Symbian platformokra is. A Microsoft egy közleményt adott ki, amelyben azt írja, hogy a cseh leányvállalat által közölt információk nem pontosak és jelenleg nincs semmi egyéb bejelenteni, közölnivalójuk ezzel kapcsolatban. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Troll ON:

Magyarul a Microsoft azt mondta hogy a Microsoft hülyeséget beszél?
És erre ennyit kellett várnunk? :)))

Troll OFF:
Várom a terméket, kíváncsi vagyok.

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Nem beszélt szerintem hülyeséget. Ilyen hülyeséget egy leányvállalat nem merne a sajtónak alap nélkül lenyilatkozni. A Microsoft tagadása meg a szokásos céges semmitmondó tagadás.

Ha belegondolunk ez egy logikus lépés lenne. Meglepődnék, ha nem lenne igaz.

--
trey @ gépház

Erre gondoltam én is, teljesen egyértelmű hogy a csehek nem beszélnek hülyeséget, biztos nem a kisujjukból szopták az infót.
Arra akartam csak utalni, hogy a belső kommunikáció kissé hiányos, aztán a népet próbálják hülyíteni, hogy nem, meg dehogy, uhh meg áhh.
De ezt megszoktuk, csak "farkába harap a kígyó" effektust érzek mindig ilyenkor.

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Esetleg belebegtettek, hogy a sajto/kozvelemeny mit szolna egy ilyen programhoz, es erre a legmegfelelobb egy felhivatalos kijelentes az egyik leanyvalallatuktol.

Azt mondjuk nem tudom mennyire jo otlet, mar igy is eleg keves erv szol a WP7/8 mellett. Ha meg az office alkalmazasokban sem lesz kulonleges a platformjuk, az a konkurencia malmara hajtja a vizet (es mar nelkuluk is eleg erosek).

--
My gold plated butt-plug business is being sued by Apple.
Apparently they have a patent for overpriced crap for arseholes.

Arra gondolsz, amikor az egyik fejleszto elhagyja a keszulo telefon prototipusat egy kocsmaban? (ketszer!)
Szerintem ez is belefert a tudatos, tervezett, de hivatalosan fel nem vallalt kommunikacioba, ahogy a masik is.

--
My gold plated butt-plug business is being sued by Apple.
Apparently they have a patent for overpriced crap for arseholes.

most vettem meg az Office Suite Pro-t Androidra 25 centert, szoval innentol kulonosebben nem erdekel :D

Támogatok minden törekvést a platformfüggetlen programok irányában. De a Micro$oft árképzését ismerve egy Word_2013.apk ~$200 lesz.

Ez most annyit tesz, hogy a MS már nem fél az Androidtól, vagy inkább azt, hogy lelkileg elfogadták, hogy a Google számottevő marad a piacon?

A jelenlegi piaci viszonyok között nem nagyon tud mást tenni... a mobil eszközökön elvétve van Windows. Persze ez nem jó a platformfejlesztéssel foglalkozó területnek, mert az Android sikeresebben tör felfelé a desktop szektorba, mint a Windows a mobil eszközök felé, ha elérhetőek lesznek a Microsoft szoftverek nem Microsoft operációs rendszereken is, akkor csökken a nyomás, amely a Windows használata felé tereli a felhasználókat, ezáltal még nagyobb igény keletkezik a platformfüggetlen szoftverek irányába, amely tovább csökkenti a Windows dominanciát... könnyen lehet, hogy ezen bukik el az MS és lesz egy meghatározó cégből egy a sok közül.

Egyébként a versenyképességüket is jelentősen befolyásolja ez a lépés, mert három teljesen különböző platformra megírni ugyanazt a szoftvert legalább háromszor annyiba kerül, mint csak egy házon belüli platformra megírni, amelynél a platformfejlesztés alá tud dolgozni az alkalmazásfejlesztés igényeinek...
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Valószínűleg nem az ms office az a killer feature mobilon, amiért a felhasználók wp-s telefont vennének. Vagyis jobban megéri megírni azt a többi platformra is, és így növelni az adott szoftver eladásait, mint "árukapcsolással" élve növelni a wp-s telefonok eladásait. Gyanítom, hogy az androidra, ios-re kiadott ms office csak butított verzió lesz, tehát akinek teljes verzió kell (vagyis számára az ms office a killer feature), az kénytelen legyen wp-s telefont használni.

Smartphone-on talán nem, de tableten fontos feature lehet. A tabletek pedig könnyen lehetnek a legdinamikusabban növekvő piaci szegmens a közeljövőben. Akik laptopot váltanak/váltanának ki tablettel, továbbra is az MS irodai programjainak vevői maradhatnak, akkor is, ha nem win8 a tablet.

Nekem speckó nagyságrendekkel jobban hiányzik egy libreoffice androidról. Legalább egy light version, please...
Csaba

Nem tudom min vagytok kiakadva... Amellett, hogy az M$ egy saját oprendszert reszelget hol jobban hol rosszabbul, azért mégiscsak egy szoftvercég. tehát szoftver eladásból származik a bevételének nagy része(tudom, a Win is egy szoftver, de én most nem az oprendszerekről beszélek, hanem az irodai szoftverekről). Azaz ha egy népszerű platformra portolja a saját termékét, akkor nyilván sokat tud eladni belőle. R-go: sok bevétele lesz.. de még ha csak egy butított ingyenes verzió, beetetőnek az is elég, hogy a cserfes kiskamasz megszokja az M$ Office-t, és a felnőtt vállalati vezető berendeljen belőle 1000 licencet.... Ilyenkor baromira nem számít az, hogy a piac, vagy a cég profiljának más területén épp konkurense a Google, vagy az Android.. Lásd Apple vs Samsung.. Pereskedik pereskedik az Apple, de az alkatrészeket mégis a Samutól veszi.. Pénz beszél.

http://taklertamas.blogspot.com/ | #! |