Publikusak a T iPhone 5 árai

Címkék

Azt már lehetett tudni eddig is biztosra, hogy a T-nél lehet majd iPhone 5-öt kapni. De azt nem, hogy mennyiért. Ma már ez sem titok. A cég publikussá tette az Apple sikerkészülékeinek árait a választható előfizetési csomagok függvényében. A részletek megtalálhatók itt. A cég Facebook oldala szerint a " az online előrendelhető, szeptember 28-án kiszállításra kerülő iPhone 5 készletek a nagy érdeklődésre való tekintettel elfogytak".

Hozzászólások

Miért érzem úgy, hogy te szándékosan akarsz flamet generálni?
----
India delenda est.
Hülye pelikán

hihetőe a fél millióba kerülés? korábban mondtam...

Ajánlatunk Önnek:

http://flic.kr/p/dcJo3F

Az iPhone 4-ért ugyanezekkel a feltételekkel "csak" 116 ezret kellett fizetnem.

Számoljunk...

iPhone 4 TCO két évre:

Készülék átvételkor: 116000
24 x 6000: 144000
-----------------------------
260 000 Ft

iPhone 5 TCO két évre:

Készülék átvételkor: 169900
24 x 6000: 144000
-----------------------------
313 900 Ft

--
trey @ gépház

Lazán kapcsolódik:

"Apple added a Clock app to the iPad in iOS 6, but the company may get into trouble for the visual look of the app's analog-style clock face. According to Swiss newspaper Tages Anzeiger, Apple's designers copied the iconic—and trademarked—look of the Swiss Federal Railway (Schweizerische Bundesbahnen, or SBB) clocks used in train stations all over Switzerland. And the SBB wants Apple to pay up"

Apple apes trademarked Swiss railway clock for iPad's new Clock app

--
trey @ gépház

Nahát. valahogy csak össze tudják kalapálni a majd' 400ezres árat! "Szeretem" a A és a T értékesítési stratégiáját.

Aki hajlandó ennyit fizetni egy szutyok telefonért, az meg is érdemli, akár Apple, akár Samsung, akár bár mi más...!

> BERUS
Motor: Debian GNU/Linux Squeeze

Erősen gondolkodok azon, hogy ennek az árát megspórolom. Főleg amikor ilyen képeket látok:

http://www.macrumors.com/2012/09/21/black-iphone-5-anodized-aluminum-su…

"(Esetleg egy használt iPhone 4S -re megérné befizetni... HA elég olcsón adják. Itt olyan 30 max 40k HUF-ra gondolok.)"

Esélytelennek tűnik, amikor a 3G-ket árulják 25 körül.

--
trey @ gépház

Én az üveggel egészen megbarátkoztam. Két év után sincs karc rajta, pedig nem egyszer utazott a zsebemben véletlenül egy marék apró társaságában. Nem sokszor, de volt rá példa. Illetve látogatta meg a betont. Mondjuk ha az Apple is kicseréli a hátlapot sérüléskor garanciában, mint a Samsung akkor nincs baj. A kollégám SGSIII-jának szürke keretéről egy kisujjköröm huszada részen lejött a festék és szó nélkül kicserélték garanciában.

--
trey @ gépház

Magyarországon válság van és senkinek nincs pénze.

De akkor miért van az, hogy amikor végigmegyek Budapesten (2 villamos, 1 metro), kb. minden 10. embernek rendelkezik iPhone-nal vagy iPod Touch-csal vagy Galaxy II/III-mal? Honnan van pl. ezeknek az embereknek 80 000 Ft-ja mp3 lejátszóra, amikor kb ugyanazt megkaphatod pár ezerért?

Én irigylem az Apple-t. Mocskosul jó marketinget csinálnak vagy egyszerűen csak abból építkeznek amit Jobs hátrahagyott. Egy biztos, valamit akkor is rohadt jól csinálnak, mert mindenhol csak a szitkozódást látni azok részéről akinek nincs pénze ezekre az eszközökre vagy másikat választottak, mint pl Samsung. Félreértés ne essék, én is próbáltam már ezeknek az eszközöknek a nagy részét és egyiket sem fogom megvenni. Mert egyszerűen pénzpocsékolás.

-------
It is our choices that define us.

"mindenhol csak a szitkozódást látni azok részéről akinek nincs pénze ezekre az eszközökre vagy másikat választottak, mint pl Samsung"

és

"Félreértés ne essék, én is próbáltam már ezeknek az eszközöknek a nagy részét és egyiket sem fogom megvenni. Mert egyszerűen pénzpocsékolás."

Nekem ez kicsit ellentmondásos, pont te magad állítod, hogy olyan kategóriába tartozol, amit kicsivel feljebb elképzelni sem tudsz, hogy létezik.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Nem erről van szó elsősorban. Én egyszerűen csak nem értem, hogy telefonáláson vagy sms íráson kívül - jelenleg - mi értelme van egy telefonnak. És - akkor mint kívülálló - nem teszek különbséget jelenleg iPhone és mondjuk egy Samsung Galaxy között. Természetesen ha vásárláson törném a fejem, nyilvánvaló, hogy erősen elgondolkodnék, melyiket vegyem meg. Szeretem az IT-t; miniatürizálás, nanotechnológia, és végtelenül érdekes tud lenni, hogy 2 magos processzor van egy tenyérnyi eszközben, ami 50 éve, ha 3 kosárlabdapályát foglalt volna el, akkor sem tudna ennyit. Mint fejlesztő, már másképp gondolkodok, de itt most nem ez a lényeg.

Tekintsünk el a fizetésbeli különbségektől, mert ugye akinek nincs pénze egyben kifizetni, megveszi részletre, ha minimálbér + 10 000 Ft-ból él, mert folyik rá a nyála. Egy átlagos user annyit lát, h megpróbálnak belezsúfolni minden funkciót egy pár centis eszközbe, amit egy számítógép is tud, és ezek nagy része szinte mindig kihasználatlan marad. Legyen szó Apple vagy Samsung userről - mindkét részről vannak ismerőseim - egyik sem használja ki szerintem még 2 év alatt sem a telefon nyújtotta lehetőségeket. Miért veszel egy több százezer forintos eszközt, ha

  • kb. 50%-ban telefonálásra + sms írásra használod
  • kb. 30%-ban web böngészés (e-mail olvasás, facebook, 9gag, hogy feltölts egy képet mennyire szar az ájfón/galakszi/lúmia stb.)
  • a maradék 20% meg egyéb; játék stb.

Én úgy gondolom, hogy mindez, közel sem ér meg ennyi pénzt. Tudom, hogy van még 100 másik dolog amit egy telefon tud vagy tudhat, de minek?! Telefonon pl. böngészőt használni mindig igénytelen dolognak tartottam, semmire sem elég a kijelző, ha 4 inch-en 10 000 x 10 000 px akkor sem. Ami meg már közelíti a tűrhető nagyságot ehhez, azt már táblagépnek hívják. Max. játszani tudnék vagy e-book-ot olvasni metrózás közben, utóbbin ugye megint betűk vannak, szóval megint kényelmetlen.

Példának okáért, hallottam már olyan technológiáról, hogy bemész egy élelmiszerboltba és nem kell majd pénztárhoz menni, hanem a teló összeköttetésben van a bankkal és az áruházzal, átmész egy kapun és automatikusan lehúzza a pénzt a szla-dról és elküldi a blokkot e-mailben vagy állíthatod a lakásodban egyenként a fényforrások erősségét stb. Mondjuk a biztonságon még van mit fejleszteni komolyabb dolgokhoz.

Ízlések és pofonok; szerintem hülyeség okostelefont venni, de velem ellentétben sok millió ember másképp gondolja. Szóval, csak hogy 5letet merítsek tőletek, kérdem én: mire használsz egy ilyen eszközt mondjuk 2 évig, ennyi pénzért?

-------
It is our choices that define us.

A telefonáláson és SMS-ezésen kívül:
- ritkán e-mail-t olvasok és küldök (de van aki több levelet olvas telefonnal, mint laptoppal)
- néha internetezek. Nagy segítség, hogy a vasúti menetrendet bármikor meg tudom nézni. Illetve nyaralás közben nagyon hasznos volt a radarkép.
- elég gyakran fényképezek. Családi fényképekre van rendes fényképezőnk, de néha egyszerűen csak annyi kell, hogy megjegyezzek valamit, vagy valaki másnak megmutassam. Illetve a panorámakép funkciója elég jó a telefonnak.
- néha QR kódot olvasok. Ha nem lenne autofókuszos a fényképező, akkor ezzel nem próbálkoznék.
- elég gyakran videózom. Sajnos a családi videókat is telefonnal csinálom, mert a rendes fényképezőnk nem tud ilyet. A DLNA szerver nagy májerság ám, ha az ember otthon meg akarja nézni a napközben készített videót.
- családi fényképeket tartok a telefonom galériájában, hogy meg tudjam mutatni, ha régi ismerőssel találkozom
- hallgatok zenét, néha rádiót is
- elég gyakran zseblámpának használom a telefon "vakuját"
- minden reggel a telefon ébreszt
- néha használom a GPS-t. Pont ma is használtam.
- nagyon ritkán játszom is. Amíg olyan telefonom volt, amelyikkel nem tudtam híreket olvasni, addig unaloműzésből többet játszottam.
- volt már rá példa, hogy 3G modemnek használtam

No, nekem nem okos a telefonom, de mégis használom egyéb dolgokra.
Lehet rajta böngészni, ami baromi hasznos, ha pl egy pénztár nélküli vasútállomáson kötsz ki, vagy még számtalan egyéb szcenárió van, amikor az internet elérés rengeteg időt és kényelmetlenséget spórol. Emellett persze ha nincs nálam a könyvolvasóm vagy egy könyv, akkor szórakoztató is.
Mivel nem vagyok művészember, ha le akarok fényképezni valamit, hogy meglegyen a képe, bőven elég a 2MPx.
Valamint számológép, jegyzettömb, stopper és óra helyett is kiváló.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

+1

Kivéve, hogy én még nem használtam ilyeneket. De nem is lelném sok örömem bennük; abból ítélve, hogy a laptopomon ki kellett kapcsolnom a "click to tap" opciót, mert kezem "ügyessége" miatt még fél év kínlódás után is rendszeresen egymásba mozgattam a könyvtárakat, amikor csak végig akartam menni felettük az egérkurzorral...:-(

"és senkinek nincs pénze."

Honnan veszed ezt? Válság van. Lehet, hogy valakit úgy érint a válság, hogy 4 éve a családja összes tagjának tudott venni egy új autót, most meg csak egyet tud venni. Ezt is jelentheti a válság. Nem feltétlen azt, hogy senkinek sincs pénze.

--
trey @ gépház

Ennyi pénzből milyen szuper fixit lehetne összerakni, válogatott alkatrészekből.

Én csak azokat az embereket sajnálom, akik megalázkodnak ezért a telefonért úgy, hogy akár napokig állnak 4-5 fokos éjjeli hidegben csak azért, hogy _először_ kapják meg a cuccot.

Nekem tetszik az iPhone (nem csak ez, az előző verziók is), az igényeimet úgy gondolom kielégítené, ha ilyent vennék - szóval magával a hardverral/szoftverral/szolgáltatással szemben nincs ellenérzésem. De mivel tudom, hogy három hét múlva is besétálhatok érte a boltba, ezért biztos, hogy nem fogok napokat ott állni...

Egyébként valaki már a threadben említett válságot. Ezt én is alátámasztanám; az alábbi képeken sok elszegényedett ember áll a sorában, ~nyolcvan év különbséggel:
http://bit.ly/UlSRbZ http://bit.ly/TdHVOn

Nem tudom, hogy ezt mennyire veszik komolyan. Lehet hogy ez egy ilyen haveri program, egyszer így kezdődött, és poénból megcsinálják. Hogy tényleg ennyire kell első nap azt nem hiszem. Pár nagyon elvetemültnek talán, de szerintem inkább csak közösségépítés
---
Ubuntu one tárhely: https://one.ubuntu.com/referrals/referee/1503/
Dropbox: http://db.tt/XMk0ssk

Igen, az Antarktiszon is van, raadasul Berlinben is kigyoztak a sorok.
Berlin ugye az Antarktiszon van - legalabbis a sajat terkepuk szerint.

http://index.hu/tech/2012/09/21/rohejes_hibak_az_apple_terkepen/#galler…|3348020 - link sajna nem megy, nem eszi a #| jeleket a forum

Kapcsolodo vicces kep.

--
My gold plated butt-plug business is being sued by Apple.
Apparently they have a patent for overpriced crap for arseholes.

Azt nem tudom, de Nemesmedvesen én reggel bementem a helyi epöl sztórba, udvariasságból magam elé engedtem Mari nénit, mert ő már 96 éves, így életbevágó volt, hogy minél előbb hozzájusson az iffón 5-höz (ő így mondja), majd én is vettem négyet (egyet az asszonnak, egyet magamnak, és kettőt a gyereknek, mert ő még nem tud telefonálni, csak dolgokat egymáshoz ütögetni, egy dolgot meg nem lehet önmagához ütni).
Hazafelé kipróbáltam az új epölmepszet, azt mondta tud egy rövidebb utat. Átmentünk egy drótkerítésen, ahol lőttek is, meg kutyák üldöztek, de szerencsére lemaradtak. Sajnos nagyon sötét van már, ha jól látom valami reinersdorfgerben nevű helyen vagyok, és mindenki valami furcsa nyelven beszél, és félóránként jódlizik valaki. Valaki segítsen, hogy jutok haza? Vagy mi a neve az app stórban a régi mepsznek?
Siri?
--
zsebHUP-ot használok!

Nem kell. Semmi olyan értéke nincs ami nekem fontos, a szép képtől eltekintve. Az viszont nem ér annyit.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Öröm nézni és olvasni, ahogy néhányan egy ilyen pöcshosszabbító műanyag szaron, hogy el tudnak vitatkozni :) Aki meg sorba állt érte 12 órát az mekkora egy balfasz, istenkém.
http://index.hu/tech/isor/

Jó látni, hogy Magyarországon még sincs akkora baj mint ahogy azt állítja a média és az ellenzék! Persze azt sem értem, hogy a "szomszéd" miért sír, hogy nem tudja kifizetni a villanyt és a másik, hogy lyukas a gyerek cipője, hiszen egy cipő csak 2000Ft a kínaiban.... Vagy miért hazudják azt, hogy havi 70e-ért dolgoznak 3 műszakban?! Ha igaz lenne nem tudnának megvenni egy 313000Ft összköltségű telefont, vagy igen?!

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

Azt hiszem írtam már, de ha nem: amikor az iphone4 kijött, épp egy t-pontban jártam. Előttem egy szakadt kinézetű anyuka (mackónadrág, széthordott, jól láthatóan valamelyik gyerekről örökölt sportcipő), vele két, márkás cuccokba dugott gyerek (egy nagyobb lány és kisebb fiú).
A lány beadta az eladónak, hogy milyen iphone-t akar, az kihozta és odaadta neki, hogy fogdossa.
Addig anyuka félve kérdezte, hogy mennyibe fog kerülni, mert a prosi szerint 990 (asszem, rég volt) lesz. Igen, mondta a faszi, 990-ért elvihető, de valami előleget (?) kell fizetni, meg havi 20k lesz két évig.
Vagy lehet most tejelni valami 100k körüli összeget, és akkor csak tizenvalahányezer havonta. (nem biztos, hogy minden összegre pontosan emlékszem, de a nagyságrendek helyesek)

Anyuka köpni-nyelni nem tudott, amikor végre feljött valami nyál (vagy inkább epe) a szájába, döbbenten kérdezte a csemetéjét, hogy de hát azt mondtad, hogy 990 lesz. Az eladó magyarázta még kicsit, hogy 990, de még pár tízest le kell tenni, meg majd havonta a 20k-t.
Anyuka hallgatta még vagy 10 percig, aztán a lány duzzogásától kísérve kimentek a boltból. Az eladó utána elmondta, hogy a sokadik szegényebb (általában anyukás, az ő kinézetükből, a gyerek persze full adidas/nike/etc compliant) család volt ez már, némelyiknek annyira be volt etetve a "feje", hogy a döbbenet ellenére aláírt.

Ez van. Rendes kajára, fűtésre, meg devizahitelre lehet, hogy nem jut, de a gyereknek muszáj villognia a suliban.
--
zsebHUP-ot használok!

Nem vagyok biztos benne. A szülő döntés előtt áll, de főként boldognak akarja a gyereket látni. Ha a gyerek az iskolában kirekesztett -már pedig az-, akkor pedig bizony nem boldog. Ezért biztosan mindent megtesz, hogy a gyereket mosolyogni lássa... A baj inkább ott van, hogy pont ezt a réteget szólítják meg, és úgy vannak megcsinálva a promók, hogy szinte kimossák a fiatalok agyát. Tényleg villanyra meg tüzelőre nincs pénz, de az IPhone ott az asztalon, többnyire nem tudják fizetni, majd olcsón eladják valami neppernek.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

1. Ha a gyerek arra van nevelve, hogy egy tárgytól legyen boldog, ott el van valami cseszve igen erőteljesen.
2. Ha a szülő azzal tudja boldoggá tenni, hogy vesz neki valamit, ott a szülővel is gond van.
3. Ha olyan suliba jár, ahol kiközösítik azért mert nincs szifonja csak annyit jelent, hogy át kéne máshova íratni, mert rossz helyre jár.

Többgyerekes szülő vagyok. Az enyémeket általában feldobja egy könyv is. Természetesen imádják a kütyüket meg a tapiképernyőt, de nem függenek tőle. Tévénk nincs, úgyhogy agymosás sincs. Ettől függetlenül annyi és olyan nekik való tartalmat számítógépről, amennyi nekik való. A suliban, oviban egyiket se közösítették ki. Suliban alá kellett írni nyilatkozatot a tanárnál, hogy amennyiben órán a gyerek telefont használ, az iskola elveszi tőle és csak év végén osztják ki az elkobzott szajrét. Továbbá a szülő sem kaphatja vissza a készüléket.

Tévénk nincs, úgyhogy agymosás sincs.

Ez itt a lényeg. Gratulálok is a döntésedhez!
Ezért nem fogod megérteni, hogy a többség aszerint a 3 pont szerint él, és úgy érzi jól magát. De nem baj, ne is vágyj arra, hogy megértsd őket! Csak arra kell figyelni, hogy a gyerekek is érezzék, hogy jobb nekik így agymosás nélkül. Mert sajnos a gyerekeket kisebbrészt nevelik a szülők, nagyobbrészt az iskola és a társaság. Ha emiatt megharagszanak az otthoni szigorra, akkor kontraproduktívvá válik a TV-megvonás. Viszont ha sikerül elérni, hogy ne haragudjanak meg, akkor mindez az előnyükre válik majd, és felnőtt korukban meg fogják hálálni a nevelést.

(Ez itt off-topic, azaz semmi köze az iPhone 5 árazásához.)

Mit néz a tévén a gyerek? Mesét, ismeretterjesztő cucokat, ifjúsági sorozatokat. Itt van 2 TB mese és még 1TB nekivaló tartalom. Ha folyamatosan játszanánk, szerintem több hónapig menne. Ezt kiegészíti a havi antikváriumi portyánk, ahol kedvükre bányászhatnak. Mnden szülinapra, karácsonyra kapnak könyvet. Valamit ami szép, szines, képes, látványos, olvasmányos. Azt látom, hogy fokozatosan kialakul az igényük az értékes információra és védettebbek a marketinggel szemben, mint a tévés kortársaik.

Mivel már a születésük előtt lemondtunk róla így nincs, ergó nem megvonás(sok családban a tévé default alapérték, amihez igazodni kell). A gyerekem első "önszórakoztatása" 17 hónaposan az volt, hogy befeküdt mellém egy mesekönyvvel az ágyba képeket nézegetni. Az ovi magával hozza, hogy Verdák, meg Thomas, meg kisvakond, úgyhogy ezt kivédeni nem lehet teljesen. De fontos, hogy a gyerek ne attól legyen boldog, hogy _vesznek_ neki valami tárgyat. Meg az is fontos, hogy a szülő ne harcolja le magát annyira, hogy tévé elé kelljen csapnia a gyerekét, hogy legyen 5 perc nyugta.