"A Windows Phone 7.8 bámulatos új Start Screen-je"

Ben Rudolph - evangélista a Microsoft-nál - nemrég átlátogatott a Microsoft fejlesztési részlegébe és "kölcsönvett" egy, a Windows Phone 7.8 egy korai verzióját futtató Nokia Lumia 900-at. Kipróbálta és teljesen lenyűgöződött az új Start képernyő látványától... A részletek itt.

Hozzászólások

a Lumia900 vásárlói számára sokkal kevésbé lenyűgöző az a tény, hogy a pár hónapos mobiljukra soha nem lesz WP8 frissítés. a WP7.8 ezért a buktáért nem kárpótlás.

leszarom a CM-et
es röhögök a wp-fanboyokon (mert ez fanboyizmus) akik szerint nem gaz, hogy nem lesz wp8 egy ma kaphato telefonra. _MA_ kaphato telefonra. _egyikre_ sem.

mert majd wp7.8, mert az uj androidot se kapja meg MINDEGYIK androidos telefon, mert a CM-et nem tamogatja a gyarto, mert tok jo az uj kernel a wp8ban, ami egyebkent is mennyire tök jo lesz, es ugysincs nfc a mostani telokban, különben is, most tök jo a wp7-es telefon es minek ra egyaltalan frissites...

asszem nem felejtettem ki egy wp7fanboy^tm ervet sem, bar biztosan van ott meg több is, ahonnet ezek jöttek.

inkabb az a problema, hogy pont a legszarabb GPU-hoz kellett kotni a WP7-et (Adreno, Androidos telefonokon meg szanalmasabb, amit az a GPU muvel) es ahogy nezem a WP8-at is ( http://www.gsmarena.com/heres_why_current_wp_phones_wont_get_windows_ph… ). Meggyozodesem, hogy mind a PowerVR chipek (iPhone-ok, N9, N900), mind a Tegra-hoz tartozo ULP GeForce GPU-k (HTC One X), mind a high-endebb Galaxy sorozatban latott Mali-400MP GPU-k sokkal jobbak.

Amennyiben Androidról pártoltak át akkor nagyon rosszul jártak és már ezerszer megbánták. Elég lett volna ha felteszik az Android telefonjukra a Launcher 7-et aminek lesz új verziója követve a WP8 újdonságait és még alkalmazásaik is lennének, nemcsak 100 ezer {random} junk ami valójában csak 88 ezer. :-)

Az ocsmány metronál a Launcher 7-es Android is jobban néz ki. A Windows Phone vizuális horrorja kissé kozmetikázottabb Launcher 7-el. :-)
De ha folytatom a gondolatmeneted akkor még az olyan Microsoft fanboy-ok szerint is mint te szánalmas, hogy a Microsoft valódi update helyett egy Windows Phone 8-ra szkinnelt WP 7.8-al akarja kiszúrni a jelenlegi WP tulajok szemét.

Az autós példád így lenne helyes: (android) Merci az elején (wp) Lada jellel. A hígfos minőségű Windows Phone sehol sincs a piacvezető Android mögött. Ez meg is látszik a népszerűségén.

Annyira nem értesz a témához, hogy fel sem fogod miről írtam.
Windows ce rendszerre épülő WP 7 telefonokra nem lesz frissítés WP 8-ra, ami Windows NT kernelre épülő rendszer. Jobb híjján a WP 7 telefonosok kapnak ránc-felvarrt WP 8 metrora hasonlító (kvázi WP 8 skin-t) a Microsofttól WP 7.8 néven.
Ez nem sokban különbözik egy Launcher 7-es Androidtól. (Csak olyan apró különbséggel, hogy az Android egy sikeres népszerű rendszer ami toronymagasan vezet a piacon, a Windows Phone viszont utolsó minimális piaci jelenléttel.)

Ööö... izé... nézzük a Lumia 800/900-at, most jött idén mindkettő, s kicsivel a HTC One X és Samsung Galaxy S3 árak alatt adják (előfizetésben és hűségidővel szinte azonos áron lehet bármelyikhez hozzájutni), a Lumiák tudása pedig egy HTC Desire HD vagy egy Samsung Galaxy S2 alatt jár, azonban a DHD legalább másfél, az SGS2 pedig legalább egy éves. A Lumia 900 WP7-el jön ki, és lesz rajta maximum WP7.x frissítés, a DHD és az SGS2 Android 2.2/2.3 verzióval jött ki és van/lesz rájuk 4.x frissítés.

Ha már hasonlítunk, akkor hasonlítsunk azonos kategóriát... szóval mit szoktak meg az Android felhasználók?
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

ebben ket "csalas" van:

low-end smartphone-ok szinte mind Androidosak, arra nyilvan nem fog annyi support jarni, mint egy olyanra, ami egy WP7-es telefon arkategoriajaban van, de ugyanakkor pont ezert is tunik ilyen nagynak az Android piaci reszesedese, mert low-end okostelefonbol csak az van, es a "venni akarok egy olcso okostelefont" hozzallassal elobb-utobb Androidnal kot ki az ember

szoval szerintem nezni kene egy olyan statisztikat amiben:
a) csak a high-end Androidos telefonokat vesszuk bele az oksotelefonok piaci reszesedesebe
b) cserebe csak a high-end Androidos telefon eseteben sirunk a frissites hianyan (a Google Nexus One mondjuk igy is durva volt, hogy arra nem jott ICS)

ami a linkelt kepeden erdekes, az a 3.x sorozat gyenge szereplese, ebbol latszik, hogy tenyleg nem fogynak az Androidos tabletek (mondjuk mi mast is vartunk volna)

Az ember a PC-jén/laptopján kényszerből használ Windowst (pl. pár játék miatt), így semmi értelme a Windowos mobiloknak. Tényleg van olyan, aki képes megvenni egy ilyen M$ mobilt?

Perszehogy, többet is ismerek. Azért veszik meg, mert szép. Bár telefonáláson, fotózáson, és sms-en kívül semmire (értsd szó szerint: nem leveleznek mobilról, amit fotóznak, azt adatkábellel töltik le, nem használják a diktafont, a jegyzetelőt, a böngészőt, a zenehallgatást (ipod, ugye), a calendart, semmit se) sem használják. Némelyik a dátumot sem tudja megnézni.

ez az "így semmi értelme" eszmefuttatás komolyan odabaszott, bár a kényszerhasználat & játék összefüggés sem volt gyenge. a Microsoft $-os megjelölése is elég lúzer dolog már évek óta, szóval elég f4szányosat röffentettél ide.

de a kérdésedre a válasz: igen, várhatóan lesznek még pár millióan, nem csak a hülyék közül. bár maga a kérdés is részben értelmetlen, hiszen jóformán nem mobilt veszel hanem egy közel komplett számítógépet egy rakás alkalmazással. ha nem lenne smartphone a zsebemben, és mindenképpen vennem kéne egyet - csak megnéznék egy Microsoft rendszerével hajtott darabot.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

lenyűgöződött... persze, ezért fizetik.

A srác korábban biztos a McDonald's-nak dolgozott ezért tud ilyen átéléssel beszélni a kis, közepes és nagy krumpliról/csempéről...

Nem győzött meg, köszönöm. Ennyi pénzért jobbat kapok a droidos kinálatból.
--

Teljesen meno ez a telefon, ertem, hogy utaljatok a Microsoftot, de azert higyjetek el tudnak ott is programozni es feluletet tervezni. Bezzeg az android az meno mert openszósz.

Nekem wp7-es telefonom van, es amikor hallatom a rossz hírt előszór en is ingerült voltam, de lassan elmúlik. wp7et teljesen maashogy hasznalom mint anno az androidot. ott vártam az új appokat, új jateokat, hátha valamivel jobb lesz a telo, vagy meg tobbet tud, javitanak bugot etc, etc.

Viszont amióta windows-os a készülék ez elmúlt. A browser nem laggol, nem kell gondolkozni, hogy mire valtsak. A telefon nem fagy, nem lassul nem kell trükközni rommal, cachel, sd kártyával. A levelező pazar, gyors, a music hub arra elég amire kell - rádió, podcast. Fb, twitter van rá ha nagyon kell, de igazából már tényleg arra használom amire kell. Telefon, sms, email, gyors eszmecsere. Meg skype is. Szóval én elégedett vagyok fél éve. (és nem fizetettek ezért a kommentért :D)
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon

Valld be, azért mondod ezt, mert a wp7-nél teljesen hiába vársz frissítésre, ergó, ha akarnád se tudnád széthekkelni! :D

Lássuk be, az emberek döntő többségének bőven sok még az Anrdoid is, csesznek ők frissítgetni, meg hekkelni, a csingilingi meg működik úgy is, sőt az alap androidos appok azért használhatók olyan szinten. Arról meg nem beszélve, hogy tele a tévé vele, meg különben is, az Android egy cuki zöld pufi űrlény! Csak a geekek szopatják magukat azzal, hogy széttúrják minden héten, mert a custom firmware-ben menőbb a bootlogó, és hat ponttal többet mutat a benchmark!

Én teljesen meg vagyok elégedve a HTC Desire HD telefonnal, nem hekkeltem, nem tettem rá custom ROM-ot, nincs root jogom se, egyszerűen csak használom, és várom rá az ICS-t, mert HTC szerint fog rá érkezni, ahogy gondolom a 4.1 is, három hónap múlva lesz másfél éves, a stabilitására sincs panaszom (és ahogy az awake time-ból látszik, haszánlom is, nem csak dísznek van): http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/2012/05/31/Status+Bar+kill…

Sokan nem azért hekkelik az Android telefont, mert attól _jobb_ lesz, hanem azért, mert _megtehetik_ és ezért kipróbálják a lehetőségeket.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

olyan készülék van-é ami nem okos, nem hákolják meg, nem lopják el tőlem, nem fagy ki telefonálás közben, ha bekapcsolom akkor a pin beírását követően 5 sec múlva tudok telefonálni, 1 hétig bírja ha csak telefonálok, ha leesik nem a telefon törik el, és nem kerül 2 havi fizetésembe?

a telefon az telefon. az okostelefonok rendszerében jelenleg óriási a káosz, megveszed a telód és vagy ráémennek a szoftverek amiket akarsz, vagy nem. új frissítést meg nem kap hozzá a paraszt.

Az 2012-ben tenyleg innovacio, hogy at lehet meretezni egy UI elemet?

Köszi! Valami labdaformát vártam.
Ez lenne a nem tablet alakú tablet(?):
http://mobilarena.hu/dl/cnt/2012-04/84664/galaxy-tab-2-10_1.jpg

Nyilván ízlések és pofonok, de az S3-at elnézve, szerintem eddig nem voltak telefon alakúak a telefonok, szóval kár volt baszogatni őket! :D
Na mindegy, vegyük úgy, hogy fejlődik a technika, én meg csöndben maradok, ami vagy beleegyezés, vagy okos enged alapú lesz. :P

Figyelje a számat, mondom: -Nem kell!

Fuj mit csinálsz?!.. Nem szabad, KAKI!!