A Motorola Mobility szabadalomsértési pert nyert a Microsoft ellen Németországban

A hét közepén jött a hír: az egyik németországi bíróság a Motorola Mobility javára döntött a Microsoft-tal szemben egy szabadalomsértési perben. Az ítélet értelmében betilthatják több Microsoft termék - Xbox 360 játékkonzol, Windows 7 operációs rendszer, Internet Explorer és Windows Media Player - németországi forgalmazását. A bíróság szerint a Microsoft megsért két, a Motorola Mobility birtokában álló, a H.264 kódoláshoz és lejátszáshoz nélkülözhetetlen szabadalmat.

Egy Egyesült Államok-beli bíróság eltiltotta a Motorola-t attól, hogy érvényesíttesse a Microsoft termékekre vonatkozó németországi kitiltást addig, amíg a jövő héten döntést nem hoz az ügyben.

A Motorola Mobility egy közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy elégedett a német bíróság azon döntésével, amely megállapította, hogy a Microsoft termékek megsértik szabadalmait. Egyben jelezte, hogy kész a Microsoft-tal rendezni az ügyet és világossá tette, a Microsoft-tól egy dolgot vár: tisztességes kompenzációt a szabadalmai használatáért.

A Microsoft azt nyilatkozta, hogy tervezi megfellebbezni a német bíróság döntését. A Microsoft szerint a Motorola megszegte a korábban tett ígéretét (erről részletesebben a Google: kérlek ne öld meg a webes videót c. korábbi cikkünkben).

A Microsoft közölte, hogy a Motorola-t egyelőre eltiltották az ítéletben foglaltak érvényesítésétől, így a Microsoft termékek árusítása zavartalanul folytatódik, miközben megfellebbezik a döntést.

A Motorola addig nem tudja érvényesíttetni a német bíróság által hozott ítéletet, amíg a Seattle-i bíróság engedélyt nem ad rá. Az amerikai bíróság azután adta ki a tiltást, hogy a Microsoft panaszt tett a Motorola ellen, azt állítva, hogy az megszegte a FRAND ígéretét. A tárgyalás hétfőn indul.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

[joslas mod]majd fellebbezes utan: "senki nem sertett semmit" vagy esetleg "csak penzbirsag"[/joslas mod] (a statisztika azt mutatja, hogy ket nagy ceg kozt majdnem mindig ez a legvege)

"A Motorola addig nem tudja érvényesíttetni a német bíróság által hozott ítéletet, amíg a Seattle-i bíróság engedélyt nem ad rá."
Eközben a Zimbabwei bíróság eltiltotta a Seattle-i bíróságot az eltiltástól.
Már rég ideje lenne megépíteni azt az űrhajót, ahova az összes jogászt felrakjuk egy csak odaútra.

Én a német bíróság helyében azt a törvényt hoznám, hogy mivel árusítani nem lehet, ezért hozzájutni sem lehet így nincs semmilyen illegális windows Németországban, hisz a vásárláshoz kötött az eula elfogadása (tudom bonyolultabb, de tuti kimagyaráható ez is szerintem), ergo törvényen kívül helyezhető lenne a lopása. Ez, vagy ehez hasonló jogilag kacifántosabb lépés nem volna gyenge húzás.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

At kell terni vp8-ra es senki sem fog belekotni :)

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Úgy tűnik a Google jó vásárt csinált a Motorolával...

tehát a lényeg az hogy "van az a pénz ......" a többi az csak duma
ennyit erről

"Egy Egyesült Államok-beli bíróság eltiltotta a Motorola-t attól, hogy érvényesíttesse a Microsoft termékekre vonatkozó németországi kitiltást "

Na ennyit ér egy bírósági ítélet, meg kb az EU-is!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Szerintem pedig akkor kezdte el csesztetni a Motorola az MS-t, amikor beperelte, akkor kellett volna a észbe kapni, nem a jogerős ítélet megszületése után. Így most szerintem ez elég hülyén néz ki. Attól, hogy a Motorola és a Microsoft is amerikai cég, attól még a per nem ott történt, az ítélet nem ott született, és a Microsoftnak nem azon a piacon kéne szankciókra számítania. Szerintem emiatt abszurd a seattlei bíróság beleszólása (függetlenül attól, hogy jogilag rendben van-e, vagy nincs).