Az Amazon bejelentette a Kindle Fire elérhetőségét

Az Amazon ma bejelentette Kindle Fire névre hallgató 7 inches, Android-ot futtató tabletjének elérhetőségét. A készülék egy nappal a tervezett előtt vált elérhetővé. Az ára 199 amerikai dollár.

A Engadget részletesen szemügyre vette a Kindle család legújabb tagját itt. A The Verge itt. Az Amazon bejelentése elolvasható itt.

Hozzászólások

Csak én érzem azt, hogy a Fire pont azt a tulajdonságát vesztette el a színes kijelzővel, ami az eddigi vásárlókat vonzotta?

Tablet teljesen jó ebook, PDF olvasásra. Sokkal jobb, mint egy ebook reader IMHO.

Miért? Háttérvilágítás. Sokakat zavar, engem nem. Sőt, inkább pozitív, hogy nem kell villanyt kapcsolnom olvasáshoz. Tény, hogy mondjuk 1-4 naponta fel kell tölteni használattól függően, dehát ez ilyen.

Pont az a lenyeg, hogy NINCS hattervilagitas az e-papirosokon igy nem teszik tonkre a szemed mint a sotetben hattervilagitasos olvasas. Emelett nappal is olvashatoak maradnak...

Gondolom meg nem kellett 500 oldalt elolvasnod LCD-n... Nekem kellett... Egyreszt sokaig tartott. (10 ora utazas es meg sehol sem jartam.) Masreszt viszont a 10 ora eleg volt ahhoz, hogy voros legyen tole a szemem. Koszonom, de maradok az e-papirnal.

"Csak én érzem azt, hogy a Fire pont azt a tulajdonságát vesztette el a színes kijelzővel, ami az eddigi vásárlókat vonzotta?"
A Fire nev vesztett el semmit, mindig is szines volt :)
Kijott mellette 2 ujabb fekete-fehet kindle (abbol az egyik erintokepernyos), a regi is a piacon maradt, nem hiszem hogy egymas konkurenciai lennenek vagy felni kellene a szinesedestol.

Tapasztalatom szerint a kinti sötétedést követve jóval hamarabb kell felkapcsolni az olvasólámpát, mint egy papírkönyvnél. Télen van olyan, hogy a kintről bejövő fény már nappal is kevés, míg egy papírkönyvet még simán lehet olvasni.
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e, ez sajnos technológiai sajátosság. (Persze gondolom van olyan ember, aki lámpa nélkül is simán olvassa ilyenkor - nem vagyunk egyformák).