BeagleBone - 89 dolláros, Linux kompatibilis, nyílt forrású hardverplatform hackereknek

Címkék

A BeagleBoard.org tegnap bejelentette portfóliója legújabb tagját, a BeagleBone-t. A bejelentés a bankkártya méretű, nyílt forrású hardverplatform előnyei közt sorolja fel, hogy az képes teljes Linux operációs rendszer + teljes értékű webszerver futtatására. Ráadásul a bejelentés Linuxszal 10 másodperces bootidőt ígér.

[ sajtóhír | további részletek ]

Hozzászólások

Pofás. Olyansmi mint a Raspberry Pi . Az is tetszett. Ez is.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Hadd legyek egy kicsit (nagyon) rosszindulatú. Ezek azok a cégek, akik nem tudnak befektetőket szerezni ahhoz hogy LCD-t tudjanak tenni a cuccukra.

Így maradnak a linuxos hobbi mikrokontrolleres térfélen. Pedig a nagy manitu a másik térfélen van odaát. Jól láccik ez a bemutató gép márkáján is. Csak ugye a kijelzők és vezérlőik még mindig az egyik legdrágább cucc.

--
GPLv3-as hozzászólás.

1. Mért kellene erre LCD?
2. LCD-s, WM8650-es, androidos komplett "tablethez :)" már kb. $50-ért hozzá lehet jutni. Igen valahol ugyanezt 24eFt+ÁFA -ért láttam egy webshopban.
3. Az összes LCD kimenettel rendelkező processzor 1:1-ben meghajtja a digitális bemenettel rendelkező LCD-ket. Nem kell hozzá semmilyen vezérlő. Az LVDS LCD-hez meg csak egy dig->LVDS konverter IC kell.
4. Valóban elég érdekes egy Linuxos cucc bemutatóján egy olyan céget reklámozni amelyik indulásakor gyakorlatilag lopta az ötletet egy másik cégtől, mostanra pedig eljutott odáig, hogy a triviális ötleteket is levédeti.
5. Ok, hogy Texas Cortex-A8 processzort használ a kütyü, de melyiket? Mennyi RAM-al? Pl. egy DM3730 kis panel, 256MB RAM-al, 2GB flash-el kb. $68 körül van.

Na jó, de ezekre minek kijelző. Tiszta sor, hogy így viszont egy nagyon kicsi rétegnek érdekes, de nekem pl az. Mikro home servert szeretnék belőle készíteni, minimális fogyasztással. 1 16Gb-os penndrivet rárakok (pont van egy fölösleges), felpakolok rá egy ftp/ftps-szervert, és tárolom rajta az adataimat, ami kellhet pl a melómhoz. Apám könnyedén megkaphatja a családi fotókat.... Abszolút jól használható egy szakmabeli kezében, és nagyon olcsó.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Troll on.

Derék, de mindig csak ígérgetik ezeket a kütyüket. 25-100 dolláros laptopoktól, tabletektől, vékony klienesktől hangos a HUP, szinte minden hónapra jut pár darab. Személy szerint még egyet sem láttam a saját szememmel, de még csak kézzel sem fogtam őket, sőt weboldalt sem láttam ahol az említett árért meg lehetne őket rendelni...
(Mellesleg ezzel kapcsolatban kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy vajon MIÉRT NEM jelennek meg ezek a kütyük.)

Troll off.
---------------
Értelmezési hiba! Elolvassa újra? I/N