A nap képe: Linux - akkor és most

Címkék

Linux - akkor és most

A The Linux Foundation a Linux 20. születésnapja alkalmából adta ki ezt az "akkor és most" összefoglalót...

Hozzászólások

Tök jó, csak az adatok felének nincs, vagy csak részben van köze a linuxhoz.

--
Don't be an Ubuntard!

Szerintem olyasmire gondol a kollega, hogy mindenki a linuxos laptopot veszi, mert ugyanaz vindózzal 20 ezer forinttal többe van. Aztán otthon szomszédpistike ráwarezolja az xp winter editiont; ellenben a statisztika csak azt mutatja, hogy hurrá, linuxos gépet adtunk el.

---
Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

hint: a fent nevezett 4 résznél egy büdös szó nincs linuxról, csak szimplán globális számokról. vagy 1,6mrd linuxos internetező lenne? közel sem. vagy minden mobilon linux futna? hát nem. de nem lepődöm meg, dj már számtalanszor bizonyította, hogy képtelen a szövegértelmezésre és a gondolkodásra, aztán még ő nézi hülyének az embert. vicces.

A legtöbb eladó lusta arra, hogy Linuxot pakoljon a rendszer nelküli notebookra (vagy attól fél, hogy ha rárakná, később a lúzer vásárló support-ot is elvárna tőle), igy ezek a gépek túlnyomó részt rendszer nélkül vannak eladva (aztán jöhet szomszédpistike az XP-vel).
----------------------
Mandriva-függő

Egyszerű "then and now", ahol nem feltétlen csak a tárgyról van szó, hanem a környezetéről, az hogyan változott ez idő alatt. Ha már számomra kevésbé ideillő adatot látok, akkor az az Ubuntu a disztribúciók között. Az Ubuntu 2004-ben indult, tehát a 20 év helyett itt 7 év lett a "then".

Egy kimaradt: desktop piaci részesedés 10 éve és most.

Ugyan nem írtak évszámot, de mivel a "Then" minden esetben az 1990-es évek valamelyikét takarja, gondolom a "Linux distributions used" esetében is. Az 1990-es évek bármelyikében hogy a fenébe volt 6% részesedése az Ubuntu-nak?

Amugy csak nekem tunt fel, hogy

Where linux used most,

Then: 33% + 26% + 16% + 15% + 7% = 97%

Now: 48% + 38% + 14% + 7 % = 107%

V.

Vajon direkt rózsaszín egy manus (utolsó sor, harmadik figura) a Developers working on Linux kernel 2010-ben? ;)
__
http://fodi.be

Azért az openSUSE 7%-os részesedésén picit meglepődtem. Használtam már Ubuntut, Debiant, Fedorat, UHU-t, de nálam az openSUSE magasan veri az összeset minden téren. Tehát a kérdés: Szerintetek miért van ilyen kis részesedése az openSUSE-nak?

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

Igazán érdekes látni, hogy mennyi funkcionális analfabéta van az IT szakmában. Talán pont ezért nincs sok kernel fejlesztő a HUP tagok között... :D
Az akkor és most mellett az évszámokat is figyelni kellene 'emberek'!
---
"Szép Mező Szárnya jel alatt született, Szívébe írva gyönyörű üzenet: A világon élni csak hősként érdemes, Rajtad a sor, hallod, mondd tovább, Énekes!" P. Mobil - 1978

Igazán érdekes látni, hogy milyen könnyelműen analfabétázzák egyes szakértők fórumtársaikat. Ez most ugyanis eléggé mellé ment, mert egyrészt senki nem írta, hogy nincsenek évszámok, másrészt meg nyugodtan segíthetnél szegény "funkcionális analfabétáknak" megtalálni az évszámot a "Linux user habits: then and now" c. szekcióban.

Ez most ugyanis eléggé mellé ment, mert egyrészt senki nem írta, hogy nincsenek évszámok...
Nagyjából erre gondoltam. Ugyanis én sem ezt írtam. Ezt benyelted, mint Kelemen Annácska... :D

...másrészt meg nyugodtan segíthetnél szegény "funkcionális analfabétáknak" megtalálni az évszámot a "Linux user habits: then and now" c. szekcióban.
A trollok etetése karitatív munkában nem jó buli.
(Biztos ami biztos alapon lefordítom számodra: surmó dolognak tartom hogy egyesek unalmas perceikben a "Linux Desktop Éve" jegyében teleszemetelik kommentjeikkel az adott témát.)

Szóval, maradj magadnak vagy csinálj amit akarsz... de nélkülem. Köszönöm.
Uff! Én beszéltem.

---
"Szép Mező Szárnya jel alatt született, Szívébe írva gyönyörű üzenet: A világon élni csak hősként érdemes, Rajtad a sor, hallod, mondd tovább, Énekes!" P. Mobil - 1978