Elsőre nem jött össze Paul Allen-nek a trollkodás

Emlékszünk még a nyár végére, amikor jött a hír, hogy a Microsoft társalapító Paul Allen beperelte a fél világot? Az úr nem állított kevesebbet, mint azt, hogy vezető internetes vállalatok - köztük a Google, a YouTube, az Apple, a Yahoo, a Facebook, az eBay - több szabadalmát megsértik. Hát persze, hogy emlékszünk, hiszen együtt nevettünk egymás térdét csapkodva.

A Google nem nevetett, helyette keresetet nyújtott be a bírósághoz, amelyben kérte Allen beadványának megsemmisítését. A bíróság helyt adott a Google kérésének. Allen indítványát elutasította. A bíróság szerint a felperes elmulasztotta megjelölni azokat a termékeket vagy eszközöket, amelyek szerinte sértik a szabadalmait. Így a bíróság és az alperesek abban a helyzetben találták magukat, hogy találgatniuk kell, hogy mik azok a termékek, amelyek megsértik az Allen által citált 4 szabadalmat.

Ezért a bíróság a keresetet elutasítja azzal, hogy a felperesnek lehetősége van újabb beadvánnyal élnie 2010. december 28-ig. Ha Allen él ezzel a lehetőséggel, akkor egy pontosabban megfogalmazott beadvánnyal kell a bíróság elé állnia.

A részletek itt.

Hozzászólások

Valahol ez sejthető volt... Az "xy sérti valamelyik szabadalmam, valamelyik termékeivel" nem egy épeszű beadvány...

Hat a fene tudja, voltak ott kapcsolatok a felszin alatt amugy is koztuk, afaik/imho. Abbol egy resz volt, hogy a Unix jogok (es a Novell vita), mind1, a lenyeg az, hogy erdekes, egyes perekben azonnal az van, hogy "mondj konkretumot ocsem, vagy kuss", mashol meg evekig lehet a semmire hivatkozva is perben allni. Bar nyilvan a szoban forgo Paul Allen-es dolog se ert itt veget, van egy olyan erzesem ...

A Microsoft nem lépett eddig a jogi tettek mezejére Linux kernel szabadalom ügyben, ha jól tudom. "Mindössze" megfélemlítette a szakmát, és elkezdte a Novellt meg a többi disztribútort becsalogatni a susnyásba. De én úgy látom hogy ezt a dolgot kezdik kivezetni és valami más marketinggel eladni.

--
eladni a' eladhatót! http://napivatera.blog.hu/

A szoftver-szabadalmak sajnos tálcán kínálják a lehetőséget az ilyen "troll-kodáshoz"
Európát minden ilyen ügy (fulladjon nevetségességbe vagy milliárdos kártérítésekbe) igazolása annak, hogy helyes döntés született amikor elvetették a szoftver-szabadalmakat.

Mondjuk én nem mint a Microsoft egyik alapítójára gondolok Allenre, hanem mint a földön kívüli intelligencia kutatásának egyik legbőkezűbb támogatójára: http://www.seti.org/ata
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

1987-ben alapította a „Paul G. Allen Family Foundation”-t (Paul G. Allen Családi Alapítvány), hogy a jótékonysági munkáját vezesse. Orvosi kutatásokat is támogat – az „Allen Institute for Brain Science” egy független orvosi kutató szervezet, amely innovatív agykutatással foglalkozik, és adatait ingyenesen elérhetővé teszi a nagyközönség számára.

------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

szerintem meg ilyenek alapján pont semmi nem derül ki az adott emberről. van gates alapítvány is, ettől még gyönyörűen alávert a konkurenciának az elmúlt pár évtizedben. bizonyos szint felett már-már kötelező valami karitatív dolgot is csinálni az embernek, különben egész nap azt hallgatná, hogy miért nem. ettől még lehet ugyanolyan szar ember.

nem azt mondtam, hogy az, csak azt, hogy ne ez alapján ítéljünk már meg senkit se. nem ismerjük személyesen, úgyhogy tökmindegy.

Én úgy tartom, hogy a hajléktalan 1 forint adománya a hajléktalan részéről többet ér (nagyobb áldozat), mint a milliárdos néhány milliárdnyi adománya.
Mi is a különbség? A hajléktalan a teljes vagyonát, vagy annak 90%-át adja, míg a milliárdos általában annak egy akkora töredékét, ami amúgy sem veszélyezteti a napi megélhetési kiadásait. Ezzel szemben az a tapasztalatom, ha gazdag ad, keményen elvár érte másutt valamit.
Szóval, attól, hogy valaki valamit támogat nagynak látszó összeggel, még nem estem hasra. Persze értékelendő, de csakis kizárólag a maga szintjén.

Nem te kezdted azzal, hogy te mint a Seti szponzorára tekintesz rá, ergo csak egy oldalról nézed?

Egyébként a Seti valóban egy érdekes projekt, bár mióta 26 enegria takarékos megoldás van minden PCben, már nem érdemes futtatni. Szerintem.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Miért érzem úgy, hogy trey nincs tisztában a trollkodás fogalmával? :(
----
Hülye pelikán

Hát én nem tudom, az emberek mindig szeretik az aktuálisan divatos fogalmakat túlhasználni, ennek nap mint nap szemtanúi vagyunk. A trollkodás ennél valamelyest intellektuálisabb dolgot jelent, amit a főszereplő úr csinált az meg csak simán hülyeség/próbaper/figyelemfelkeltés, attól függ honnan nézzük.
----
Hülye pelikán