blackPanther OS CE (Community Edition) beta

Címkék

Tóth István a magyar blackPanther OS közösség nevében bejelentette a blackPanther OS CE (Community Edition) béta verziójának azonnali elérhetőségét.
A blackPanther CE a felhasználói közösség igényeihez igazított blackPanther OS fork.

A rendszer alapját a blackPanther OS v10.1.1 és a fejlesztői verzió (devel) csomagjai adják. Ennek köszönhetően a CE kiadás a legutóbbi stabil blackPanther verziónál (v10.1.1) korszerűbb glibc-t, kernelt és egyéb alkalmazásokat tartalmaz.
A blackPanther OS CE összeállítása során a fejlesztők folyamatosan szem előtt tartották, hogy a disztribúció szerényebb erőforrásokkal rendelkező gépeken is megfelelően fusson, ezért mellőzték belőle az eredeti blackPanther OS-ben található gépigényesebb felhasználói felületet és programokat. A programlistát a fejlesztők igyekeztek úgy összeállítani, hogy az mindenki számára megfelelő legyen. Ezt azonban a felhasználói igényeknek megfelelően igyekeznek folyamatosan bővíteni.

blackPanther OS CE

A rendszer néhány főbb jellemzője:

  • Glibc: 2.11.1
  • Kernel: 2.6.31.6 és 2.6.35.4
  • Ablakkezelő: LXDE
  • Alapértelmezett böngésző: Chromium-Browser
  • Alapértelmezett médialejátszó: VLC

A magyar blackPanther OS közösség megkér minden kedves tesztelőt és felhasználót, hogy véleményükkel, javaslatukkal járuljanak hozzá a CE kiadás mielőbbi végleges megjelnéséhez. A fejlesztők a javaslatokat, észrevételeket a tothy87@gmail.com címre várják.

Hozzászólások

ha időm engedni fogja, én ki fogom próbálni.

frissében: részemről nagyon fer dolognak tartanám, ha pontosan le lenne dokumentálva mely pontokon tér el a szülő rendszertől, illetve azt, hogy csomagfrissítések / készítések tekintetben szintén egy-kétszemélyes vállalkozásról beszélünk vagy sem (nem lebecsmérelni akarom az alaprendszert, sőt inkább tiszteletem e tekintetben, mert én biztosan nem csináltam volna egyedül). a képernyőképek annyira nem mérvadóak nekem, inkább tényleg egy dokumentumot vennék szívesen. első véleményem és javaslatom ez lenne.

frissében2: szépen kérem, fontoljátok meg, hogy a további képeket a flickr-re tegyétek: a képek ugyan nem mérvadóak, de még a kedvemet is elvennék, mivel legalább 3-szor kell kattintanom, hogy teljes méretben lássam őket lapozó módban, illetve nem is mondanám gyorsnak azt a tárolót. utóbbi dolog erősen szubjektív tudom.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

"...mielőbbi végleges megjelnéséhez."

Apróbb helyesírási hiba.

végül is a hozzád hasonló kötekedő trollcsászárok miatt olyan a hupon a bP megítélése, amilyen.
szóval ne írj ide ilyeneket, csak lényegre törően, szavakat/mondatokat nem kifordítva, korrekt módon. vagy ez nem öröklődött?

--
blackPanther 10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

a legnagyobb tisztelettel kérdezem tőled, kedves fórumtárs, hogy -az idézet szerint- vector kérésére trey reagált, amire vector újra. ebben a három postban HOL A BÁNATOS ÚRISTEN NYILÁBA van kötekedés, meg trollkodás?

tovább megyek, ha trey kötekedett volna (fent idézett postokról beszélek), vagy trollkodik, akkor vector nem reagál. amennyiben pedig trey válaszára vector kötekedik vagy trollkodik, alapesetben trey ignorál, moderál, töröl, stb.

de ezen ne is vitatkozzunk, mert nincs értelme, okafogyott.

--
blackPanther 10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

A legkisebb tisztelettel válaszolok nem igazán kedves fórumtárs, hogy az a - ha megengeded idéznélek - bánatos úristen nyila ezen mondatokban található:
1. "miért is?"
2. "most aki akarja érti, aki nem akarja nem érti..."
3. "legközelebb majd lementem az oldalt és 3/4 órát azzal töltök, hogy mindenki számára értelmezhető postot küldjek."

Mindenek előtt engedd meg, hogy megkérdezzem, ez mi a túró?
"-az idézet szerint- vector kérésére trey reagált, amire vector újra. ebben a három postban"
Én itt halandó szememmel nem látom Trey nevét.

És most akkor jöjjön a várva várt magyarázat:
Vektor magát nem kímélve kerülte el az fórum olvasását, már annyira, hogy az első hozzászólásig sem jutott, ahol átlagember számára érthetően le van írva, mi a teendő. Meglepő módon Vector nem abba a szálba küldte értékes hozzászólását, ami később majd feldolgozásra kerül, így nem befolyásolja a későbbi szavazás lehetséges pontjait.

Szintén az első hozzászólásban leírt, érthető formátumot sem tartotta be, így még ha a jó szálba is került volna a hozzászólása, akkor sem érne többet pár bájtnyi piszoknál az adatbázisban. Kedves Tetra fórumtárs erre próbált utalni, megjegyzem sikertelenül, bár nem rajta múlt. Erre Vector a már-már jól megszokott, és általam is megtapasztalt módon, illedelmesen(?), nem trollkodva(?), nem kötekedve(?) megkérdezte: "miért is?". Nyilván ő tudja jobban, hogy mit hova hogyan. Hiszen "most aki akarja érti, aki nem akarja nem érti...", tehát kusslegyen, majd Trey az ő kedvéért úgyis külön veszi az ő módosítási kérelmét, direkt megkeresve, hogy pont Ő ki ne maradjon.

De nem baj Tetra, hisz Vektor megígérte, hogy: "legközelebb majd lementem az oldalt és 3/4 órát azzal töltök, hogy mindenki számára értelmezhető postot küldjek.".
Ezúton üzenjük Vector-nak, hogy mi előröl olvasunk, nem pedig hátulról visszafelé, a cinikus "akkor is odavágok hogy én milyen baromi jó vagyok" patch-et pedig ünnepélyesen leszarjuk :-/

Hogy ontopic legyek, utóiratként megjegyzem, hogy Vector viselkedése nem csak itt veri ki a biztosítékot, hanem más fórumokon is. A blackPanther pedig már a spam-meléssel le lett járatva, Vector már csak az i-re a pont. Te pedig a ráadás vagy :)

én is szeretlek.
egyébiránt ha vele van problémád, akkor ne engem kóstolgass. ha pedig engem b*szogatsz, akkor vitázz velem olyanról, amiről én tehetek.
tetra? látom szereted minősíteni a téged körülvevő népeket.

részemről ez a szál is off.

--
blackPanther 10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

"én is szeretlek."
De én nem szeretlek, nem is írtam sehol, sőt.

"egyébiránt ha vele van problémád, akkor ne engem kóstolgass. ha pedig engem b*szogatsz, akkor vitázz velem olyanról, amiről én tehetek."
Én Rackshee hozzászólására válaszoltam. Erre te: "végül is a hozzád hasonló kötekedő trollcsászárok miatt olyan a hupon a bP megítélése, amilyen."

"tetra? látom szereted minősíteni a téged körülvevő népeket."
Na ezt aztán tényleg nem értem.

szerintem nem kizárólag a népszerűség a dolog lényege, hanem hogy mennyire könnyű rá építkezni és mennyire átlátható / követhető a felépítése. valamint nem mellékesen az, hogy aki kigondolja az új terjesztést, mit használ és mennyire elégedett vele.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Ja, ezen en is csodalkoztam. Ha ez egy kozossegnek szol (neve alapjan), akkor kinek szolhat az eredeti?

Szerintem napnál világosabb, hogy bP OS / bP OS CE mint pl. Red Hat / Fedora, vagy SLED / openSUSE, stb,
tehát a brand kiadás és a közösségi (részben devel alapján) készített disztribúció.

Ebből a talpalatnyi országból nagyapáink elkergették Neumann Jánost,
(és a neveket még vég nélkül lehetne sorolni) holott szinte semmink sincs
azon kívül, amit tudásnak, szellemi értéknek nevezhetünk.
Ha valamivel elégedetlen vagy, állj oda, és próbáld jobbá tenni,
de bakancs talpával ne taposd.

-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"

"Ebből a talpalatnyi országból nagyapáink elkergették Neumann Jánost,
(és a neveket még vég nélkül lehetne sorolni"...

A te nagyapád lehet, de a mieink biztosan nem kergettek el senkit.

A Nyugat véreskezű játékmestereinek piszkos trükkjei által mesterségesen talpalatnyivá zsugorított és megtiport országunk kiszolgáltatottsága tette lehetővé azt, hogy mohó birodalmak katonáinak perverz játékszerévé változzon megalázott Hazánk.

Ma sem kergetnek el senkit, mégis elhúz innen sok, magyar adóforintokon felhizlalt tudós ember önként és dalolva.

> "A te nagyapád lehet, de a mieink biztosan nem kergettek el senkit."

Mennyi idős is vagy ? Ha olyan 2-3 akkor talán igaz lehet, de nem biztos az sem! Amíg az ország gazdasága romokban hever, addig aki csak teheti menekül. Amíg az ország vezetői azt a példát mutatják, hogy lopással, csalással, sikkasztással, lefizetéssel lehet gazdagodni -ráadásul mindezt büntetlenül-, addig változásra nincs esély. Magyarország egy csoda! Csoda, hogy ilyen birka néppel eddig fennmaradt!

A Nyugat véreskezű játékmestereinek piszkos trükkjei által mesterségesen talpalatnyivá zsugorított és megtiport országunk kiszolgáltatottsága tette lehetővé azt, hogy mohó birodalmak katonáinak perverz játékszerévé változzon megalázott Hazánk.
Ma sem kergetnek el senkit, mégis elhúz innen sok, magyar adóforintokon felhizlalt tudós ember önként és dalolva.

"Nem értek egyet az Ön véleményével..." de az időmértékes szerkesztés tetszett! :)
-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"

Gratulálok!
Ez nagyon tetszik, ki fogom próbálni!
Kellemes a szín-összeállítás, az ikonok, és a felület is.
(a készítőknek: a keddi szécsényi szakmai találkozó + disztrib. bemutatóra
lenne kedvetek hozni egy bemutató gépet?)

A GIMP-et ábrázoló screenshot-on azonnal kiszúrtam az FX Foundry-t,
tehát már legalább két disztribúcióban alapértelmezetten ott van!
Megérdemlik a készítői, hogy előbb-utóbb a GIMP részévé váljon,
és így talán a méltatlanul mellőzőtt effektcsomag két éve stagnáló
fejlesztése is újraindulhat.
-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"

Kipróbáltam itthoni laptopomon ami az aláírásomba látható. Nagyon profi, ajánlom azoknak akik gyenge géppel rendelkeznek, jómagam is blackPanther OS-t használok csak nem a CE változatát.. És azért ajánlom, mert akik gyenge géppel rendelkeznek, nem kell órákig várni, míg feléled más Linux rendszerekkel szemben!

-
"Acer Aspire 5735Z with blackPanther OS 10.1"