A Microsoft megszünteti a Windows SteadyState programot

Rossz hír annak aki stabil felhasználói környezet kialakítására használta, vagy használja az ingyenes Windows SteadyState csomagot, hogy az MS megszünteti azt. A SteadyState letöltési oldalán lévő bejelentés szerint már csak 2010.12.31-ig lehet letölteni és 2011.06.30-ig támogatják a Knowledge Base portálon keresztül.

Windows 7-re a SteadyState támogatás már nem is készült el, helyette az MS a vállalati hálózatokban is alkalmazott technológiákat ajánlja. Tehát Windows 7-et egy célprogram helyett az MS által kiadott kb. 40 oldalnyi dokumentum alapján lehet beállítani ha a SteadyState funkciókra szükség van egy családi, kisebb irodai vagy internet kávézós környezetben.

Így a program Windows védelmi funkciói más módon megvalósíthatók, de a SteadyState kezelőfelületével ezt eddig gyorsabban kevesebb Windows rendszer ismerettel el lehetett végezni.

Linkek:

Microsoft: A Windows SteadyState szolgáltatással megvédheti családját és a családi számítógépet az internetes veszélyekkel szemben
InfoWorld cikk: Microsoft kills Windows SteadyState
Wikipedia: Windows SteadyState

Hozzászólások

Kár érte, iskolákban nagy hasznát lehetett venni...

Emlékszem, amikor megjelent, egy középiskolában voltam rendszergazda. Azt mondtam róla, hogy túl késő, mert már évekkel azelőtt bevezettünk egy hasonló megoldást. Én már kb. 2 éve nem dolgozom ott, de gyanítom azóta is nagy megelégedéssel használják.

Ez meg most pedig máris megszűnik, 5 évet futott csak. Azért hallottam jópár oktatási intézményről, ahol használták.

Nagyon csalódott vagyok, kellemes és hasznos kis eszköz volt. Sajnos már régóta sejteni lehetett a sorsát...