Új audio feature-t jelentett be Mark Shuttleworth a Maverick-hez

Címkék

Audio indikátor tervek a Maverick-re Mark Shuttleworth visszatérve a DebConf konferenciáról egy új, az Ubuntu 10.10-zel (kódnevén "Maverick Meerkat") kapcsolatos ötletet osztott meg blogja olvasóival.

Mark közölte, hogy egy új Ayatana indikátor jelenik meg az ősszel érkező disztribúcióban. Az indikátor egy kategória indikátor lesz (hasonlóan a üzenetküldést támogató menühöz), így az alkalmazásoknak lehetősége nyílik arra, hogy a megfelelő módon beágyazódjanak ide. Többfajta lejátszó is megjelenhet itt, amelyeket közvetlenül innen lehet irányítani, szükségtelenné téve, hogy azok használatához saját alkalmazásindikátorokat kelljen megjeleníteni, vagy hogy azoknak saját ablaka legyen nyitva.

A részletek a itt olvashatók.

Hozzászólások

Az ötlet a közösségi appletnél sem volt rossz, de nem bánnám ha ez jobban terjedne, és beválna. Mármint a közösségi vacakkal is az a baj, hogy csak az a program ne használja ami kellene (nekem speciel ThunderBird, emesene). Gondolom, ez is majd azt lejátszót fogja hidegen hagyni amelyiket, használom.
De ne legyen igazam...

------------------------
Everyone is a winner*

ebben az esetben is célszerű felnyomni upstreambe az eredeti fejlesztőhöz. ha normálisan van megírva semmi akadálya annak, hogy opcióként bekerüljön a hivatalos kiadásba is. az ubuntu és a gnome projekt eddig is együttműködött, ha az ubuntutól kap ilyen feature addon patchet a main dev, valószínűleg foglalkozni fog vele. ha nem is kerül be a patch végül valamilyen okból, akkor is hasznos ha átnézi az eredeti fejlesztő. így jó eséllyel elkerülhetőek az Debian OpenSSL bakik, és hasonló szerencsétlen esetek.

Kéri. Az egy dolog. De attól még nme fogják neki feltétlenül megadni. Az, hogy ő felhasználhatja a kódot, meg átírhatja, mert neki így tetszik, attól még a fejlesztési folyamat nem kétirányú és nem nyílt. Gondolj bele, Linuxnál is hány patch nem került be (Con Kolivas dolgai például hiába voltak népszerűek, nem kaptak teret upstreamben). "Ez teljesen bevett eljárás, ez a Linux, kezi'ccsokolom."

Nyilván vannak ellenpéldák, de csak a szabályt erősítik. Elég megnézni, hogy hány házon kívüli projectbe dolgoznak be fizetett Redhat/Canonical/Novell fejlesztők.. Teljesen nyílt nyilván nem lehet a modell, mert akkor a linux már rég egy spammer botnet lenne, de erre még csak nem is utaltam.. /close

Tényleg nem az. Kevered a ható igékkel a dolgot. Ez a használ ige hatóképzős változatának felszólító módja (használ-használhat-használhasson). A hatóképző nem feltételes módot jelent, csak hasonló értelmű. Feltételes módja is lehet ható igének: használhatna, használhatnának, használhatnám. Az igemódokat (kijelentő, kötő, felszólító, feltétles) és az igeképzőket ne keverjük!