A Microsoft új játéka: mi rejtőzik az ikon mögött?

Címkék

Az ".lnk" sebezhetőségről már volt szó a napokban. Javítás a sebezhetőségre még nincs. Ami van, az egy marék jótanács a figyelmeztető workaround szekciójában, illetve a vállalat kínál a sebezhetőségre egy FixIt-et. Azonban ez utóbbi alkalmazása után megkezdődhet a játék, amelynek neve: mit rejtenek a taskbar ikonok. Hogy a vállalat mikor áll elő olyan megoldással, amely nem nyomorítja meg ennyire az operációs rendszert, az jelenleg nem ismert. A H Security cikkében néhány 3rd party félmegoldást is szemügyre vesz.

Hozzászólások

Itt a piros hol a piros?

Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat | KDE 4.4.92 | Linux kernel 2.6.35-9-generic

Igen. Nekem még úgy tanították, hogy a COBOL compilerben 2010-re javítanak ki minden hibát. Na most akkor csókolom, kérném szépen a bugfree COBOL fordítómat.

Ezzel csak az a gond, hogy most már még engem se érdekel a COBOL, nemhogy másokat. :)

Nem védeni akarom a Microsoftot mert nincs miért. Hajtja őket a konkurencia (és Steve "developers, developers!" Ballmer is). Az viszont iszonyat égő, hogy egy ekkora orbitális exploit van a winXP-től kezdve minden rendszerükbe. És a winxp már egy 10 éves rendszer, sokkal többen fejlesztik, tesztelik és vásárolják, mint egy COBOL fordítót.

Ezt sztem rosszul írtad. Ha már a szóhasználatomba kötöttél bele akkor inkább ezt kellett volna írnod (és mivel angol szót használtam):

"I'm a grammar nazi. Don't use verb as noun!"

És akkor én szívesen kijavítottam volna: exploitable weakness-re, vagy csak simán kihasználható sebezhetőségre.

De így a posztod csak simán béna. :(

"le kell tennem az összeesküvéselméleteimről hogy a szándékosan tettek bele kiskapukat"
Hol itt az összeesküvés? Törvény írja elő! (Vagy legalábbis 10 éve még volt ilyen export törvény, de nem hiszem, hogy azóta lazítottak volna az előírásokon). Nemzetbiztonsági érdek vagy mifene, hogy a szíjájénak legyen bejárata.

[szubjektív]

nem nyomorítja meg ennyire az operációs rendszert

Mért, lehet még fokozni? :)
[/szubjektív]
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

:o
durva:D
legalább a taskbaron visszacserélték volna feliratra az így semmitmondóvá vált ikonokat.

Gondolom ha az egeret fölé viszed kiír valamit. Azonban ettől függetlenül azt, hogy dolgozók elé így tegyek egy rendszert, nehezen tudom elképzelni.

Főleg olyan környezetben, ahol rendszeresen lejátszódik a következő:

- mivel van probléma?
- a betegnyilvántartóval
- az melyik?
- a kicsiházacskás, a mentőautós mellett

--
trey @ gépház

Vajon a ReactOS-ban lehet repordukálni ezt a hibát? :)

A biztonsági problémát megoldja, nem? :)

Azt ne mondja nekem senki, hogy más szoftverekben található biztonsági hibára javasolt workaroundok nem szoktak időnként hasonlóak lenni. Pl. böngésző js biztonsági hibájára js letiltása...

--
Don't be an Ubuntard!

nekem a microsoft hiba elhárításeról ez a videó jutott eszembe.
(különösen a 2:25-ös rész)

Ez krvára szánalmas...

_________________________
MacBook White
Core 2 Duo 2,1GHz (Penryn)
2GB DDR2-667 RAM
Intel X3100
120GB SATA
Combo drive
Mac OS X 10.6.4

De, az is zavar. Lássuk be, egy sor hozzászólás, ami alatt 9 sornyi aláírás van, az nonszensz. Össze lehet húzni ezt a sok értelmetlen szart 2 sorba is. Én bízom benne, hogy sikerül. Az egyik 6 sor, a másik 9. A következő 24 lesz? Valahol szólni kell. Itt megtettem. Egyébként - ha érted a magyart - nem a tartalmával volt bajom (érted, a MacBook a tartalom), hanem a kiterjedésével, formájával. Tőlem maradhat a büszkeségi megnyilvánulás, csak lehetőleg rendezettebben.

Például:

--
MacBook White / Core 2 Duo 2,1GHz (Penryn) / 2GB DDR2-667 RAM / Intel X3100/ 120GB SATA / Combo drive /Mac OS X 10.6.4

De ezzel a megoldással jelentősen csökkenthető az OS memóriaigénye, hisz bár van ikon, de csak egy. Mennyit megspórol a memóriából!