Már a Microsoft is számít a desktop Linux előretörésére

Címkék

A U.S. SEC-hez benyújtott éves jelentésében a Microsoft - a korábbi évektől eltérően - immár versenytársként hivatkozik a Red Hat-re és a Canonical-re a kliens operációs rendszerekről szóló szekcióban. A linuxos cégek versenytársként való elismerésével a cég jelét adta, hogy a desktopon elsősorban a Red Hat és az Ubuntu előretörésére számít. A további részletek elolvashatók itt.

Hozzászólások

Desktop linux éve... bár ha így vesszük a Duke Nukem Forever is majdnem megjelent ebben az évben. :) Csak nehogy a világvége is eljöjjön. :P
---
Linux is bad juju.

a linux desktop elnemjövetelét maga a Red6 jövendölte meg 6 éve. a Redhat tavaly sem tervezett még desktop rendszert.
igen érdekes, hogyan kerül a Red Hat neve a Microsoft jelentésébe, amikor az többször kijelentette, nem foglalkozik desktopban, ráadásul azért, mert tőzsdén is szereplő piaci szereplőként nem tartja versenyképesnek.
ez az egész inkább egy trükk akar lenni a Microsoft részéről, amivel Obama elnöksége alatt, újra Redmond felett gyülekező antitröszt viharfelhőket árnyékot próbálja elhessegetni. imho eléggé szerencsétlen módon, jóval "életszerűbb lett volna ha a Redhat helyett a Novellt emlegetik a Canonical mellett.

igen érdekes PR managere lehet a Red6nak. A otthoni felhasználók használjanak inkább Windows-t és nem tervezzük a fogyasztói piac számára tradícionális desktop termék készítését belátható időn belül ... sokkal nehezebb nyereséget termelnie desktop, mint server termékekkel.
közben 339dollárért desktopot árulnak. imho sok informatikában kevésbé jártas vállalati döntéshozóban felmerül a kérdés, milyen desktop minőséget is kapunk a pénzünkért? mit spórolnak ki a Enterprise Linux Desktopból, hogy ne nehezítse a Redhat a "nyereség termelését"?

Egyébként elég nehéz ki-ki alapon összemérni az egyes rendszereket, mert egyrészt ott vannak azok az alkalmazások, amiből max alternatívákat talál az ember, és egyik helyen fizetőseket használ, a másik helyen meg az ingyé változatát. Másrészt attól is függ milyen környezetben használják, milyen felhasználók, Harmadrészt meg ott van az a fránya TCO és a support, aminek a megítélése elég szubjektív.

Annyi biztos, hogy nem valószínű h vennék R6 desktop-ot, akkor talán má télleg inkább a w7.

A R6 biztonsági csomag meg integrálva van a fedorában is :P

SŐT :D

"Competitors such as Apple, Google, Mozilla, and Opera Software Company offer software that competes with the Internet Explorer Web browsing capabilities of Windows products."
_____________
烏邦土 - 乾屎橛

2012 a világváge éve lesz? :))
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Majdnem stimmel, leszámítva, hogy nem inka, hanem maja, és nem az időszámításuk ér véget, hanem egy uszkve 5125 éves, ún. nevezett világkorszakuk, és egyben indul a következő 2012. december 22-én.
Viszont így még mindig nem derült ki, hogy miért is lesz vége a világnak 2012-ben. :)

FYI

Mi történik a Földdel 2013-ig?

2012 végén, illetve 2013-ban nagy változások lesznek bolygónkon. Ennek okai:

1. Véget ér a 26000 éves Föld-Nap-Plejádok keringési ciklus
2. Lezárul a Galaktikus Középpont körüli keringés 230 millió éves periódusa
3. A Nagy Központi Nap körüli végtelen hosszúságú körpálya két végpontja is záródik.

2013-ig a következő események fognak lezajlani:

1. Pólusváltás történik, ezáltal megváltozik a Föld Naphoz viszonyított helyzete
2. Egyidőben a Napban is pólusváltás zajlik le, ezáltal megváltozik a Plejádokhoz viszonyított helyzete
3. A Plejádokon is bezárul az aktuális spirálkör, így megváltozik az Orionhoz viszonyított helyzete
4. Az Orion teljesen felbolydul, 24 órára elsötétül, ez alatt a rendszer minden csillagán és bolygóján pólusváltás megy végbe
5. Az Orionon felszentelve újra megnyílik a galaxisok közötti átjáró
6. A Szíriusz az egész világmindenség misztériumiskolájává lép elő
7. A Naprendszer keringési pályaképe megváltozik, az Alcyone helyett – az egész Plejádok csillagrendszerrel együtt – a Szíriusz körül kezd el keringeni.
8. A galaxis ezen karjának a Szíriusz lesz az új központi napja, a Plejádok pedig be fog olvadni a Szíriusz csillagrendszerbe.

:DD

Azoknak elmondom, akiknek nem volt alkalma erről tudományos anyagot olvasni-látni, hogy több mint 400 alkalommal már átfordult a Föld mágneses tere a létrejötte óta, és a tudósok azt mondják hogy nem az a kérdés, hogy mi lesz utána, mert valószínűleg megy minden tovább, hanem hogy a pólusok megcserélődése alatt mi várható. Ez több mint 1000 évig is tarthat, és olyan 800 000 évente jön elő.

Mivel meggyengül a Föld kozmikus sugárzás elleni védelme (állítólag nem szűnik meg teljesen), ezért erősebb sugárzásra lehet majd számítani. Ez foltokban jelentkezik majd a Föld felszínén.

A Nap meg 11 évente cserél pólust. Ekkor erősebb a Nap aktivitás (nap szelek stb.), tehát inkább a Föld pólus váltása a főbb kérdés.

Itt találtam egy linket a NG oldalon:
http://news.nationalgeographic.com/news/2005/12/1215_051215_north_pole…

NG csinált jó dokumentum filmet erről.

4. Az Orion teljesen felbolydul, 24 órára elsötétül, ez alatt a rendszer minden csillagán és bolygóján pólusváltás megy végbe

Hát, csak győzzük kivárni azt a 800 évet míg a fény idecammog. Persze van csillaga az Orion csillagképnek ami csak feleannyira van, szóval szinkronizálniuk kell, hogy pont egyidőben sötétüljenek el a Földről nézve. Csudijó. Már alig várom.

"És hatalmas zűrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok. És senki nem fogja tudni, hová lettek azok a kis bigyók, meg az a furcsa kis izé raf-raffiakötőállvány, amihez hozzá voltak erősítve. És akkor majd a Barát elveszíti a barátja kalapácsát, és a Fiatal nem fogja tudni, hogy hol vannak... már azok a dolgok, amiket apáik birtokoltak, mert apáik csak este rakták oda, este nyolc körül..."

Éppen ideje, hogy végre valaki(k) orrba vágják a Microsoftot a desktop OS-ek piacán.

-------------------------
Trust is a weakness...

Ez nem csak tupírozás, hogy nézzétek, nem vagyunk mi monopolhelyzetben?