Javította az Adobe a Flash Player és a Shockwave kritikus sebezhetőségeit

Címkék

Nemrég volt szó arról, hogy az Adobe Flash Player és Acrobat Reader / Acrobat termékekben távolról kihasználható sebezhetőség található. Az Adobe végre frissítette Flash Player és Shockwave termékeit, javítandó az általa is kritikusként besorolt hibát. Az Acrobat termékekhez egyelőre nincs javítás. Érdemes mielőbb frissíteni. A frissítés után a Flash Player about oldalon a "Version information" alatt a "You have version 10,0,32,18 installed" látszik. Részletek a figyelmeztetőben.

Hozzászólások

Hmm.. meglepo hogy hozzanyultak a flashplayer-hez. Sot.. hogy egyaltalan raneztek a bugra (Bar nekem ugy erzodik hogy csak a kulso benyomas hatasara, mert mindenhol errol zengtek , mindenfele lattam hirkent hogy igy ugy veszelyeztet, bla bla). Amugy kozben dolgoznak a flashen? >>
/off/
Marmint.. jopar ev utan kiadtak egy x64-es valtozatot (amd64, x86-64, whatever), alpha-valtozatban (ami nagyon meg is erzodik). A teljesitmeny is hagy kivannivalot (linux vs win), no meg x64-en HQ/HD-rol ne is almodj (rosszabb mint valami xorg bug / akarmi, teljesen beall tole a gep... meg kiloni se tudom (na jo iszonyat mod csapkodom az ESC-et akkor talan kilep full screen-bol :)).

Szoval ... jo lenne ha a teljesitmenyt picit kozelebb hoznak.. ha x64-bol megjelenne egy x86-oshoz hasonlo valtozat... es meg sorolhatnam.. (Jo vegulis erzem hogy "KUSS!" , mert mar kiadtak egy x64-et , meg hat van is flash player vegulis jopar ev utan.. oruljek annak ami van). (Kar hogy csak napsugar egyetem -es tag van az oldalon. Adobe-os is kene.. :))

Nálam is lassabb a x64-es, de azért annyira nem vészes, full screen megy, és ki is lép, HD-val sincs gond, csak néha megakad, de reagál. Viszont az érdekelne, hogy ezt a verziót érinti-e a bug?

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

Nekem akkor biztos valami warez ubuntum van, mert x64, adobe flashplayer x64 alpha, és megy a fullscreen, nem akad a videó youtube-on, pedig nekem mindig a HQ indul el, úgy van beállítva. Sőt, még a flash játékocskák is mennek hiba nélkül.

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

"Az Acrobat termékekhez egyelőre nincs javítás."

Még jó, hogy van alternatíva :)
______________________

Karay, a disznó...

http://alternativeto.net/desktop/adobe-reader/ :D

tényleg, mekkora ötlet, szedjen valaki egy pár képet a netről valami hülye történettel [pdf-ben], és adja tovább ismerőseinek, hogy küld tovább, mert különben jaj lesz :D [közben meg benne a flash tartalom? :D]

hoax-ról, idáig bevált az ismerőseim 100%-ánál, azóta nem zaklatnak az említettel, mióta elküldöm mindig a kedves emberkének a linket, aki kacsát küld

Őszintén szólva én nem szeretem a plug-in-eket. Jellemzően letöltöm a dolgokat és csak aztán nézem meg. Amúgy nekem Ubuntu rendszert futtatva a Foxit sokkal normálisabb sebességet produkált, mint az Adobe.

Direkt nem akartam konkrét progit említeni alternatívaként, mivel elég keveset ismerek.
______________________

Karay, a disznó...

Az evince pl már valódi alternatíva, már ha csak nézegetni akarsz pdf-et. Egy éve még képes volt másfél giga ramot lefoglalni néhány pdf megnyitásánál, ma már viszont erőforrásigénye töredéke az Adobe Readernek, gyorsan indul, lehet szöveget kijelölni, keresni, satöbbi. Nem is beszélve a readernél letisztultabb interfészről. Szóval nálam nyerő. A százmegás reader meg már rég nincs feltelepítve.

Update manager nem talált frissítéseket, a régebbi player van még fent, mikor frissül automatikusan?

Macromedia Flash plugin van fent, az Adobe flash plugin nem. Az ubuntu-restricted-extras segítségével települt, de ez a 10-es verzió, nem a 9-es. De még nem ajánlotta fel a frissítést.

flashplugin-nonfree csomag fent van, 10.0.22.87 és csomagfrissítés után is azt írja, ez a legújabb verzió, pedig nem.

Csodálkozom, hogy az x64-est is frissítették...

Bug is still present in most recent version 10_0_32_18 (Adobe Flash player 10 for Linux)