Kövesd a HUP-ot a Twitter-en és az identi.ca-n is

Címkék

Egyre népszerűbb hazánkban is a Twitter névre hallgató mikroblog szolgáltatás. Éppen ezért a HUP is betette lábát a Twitter-re.

Frissítés: És az identi.ca-n is. URL: http://identi.ca/hup

HUP a Twitter-en

Tegnap estétől követhetsz minket a Twitter-en keresztül is. Hogy mi az a Twitter, arról bővebben olvashatsz a Wikipedia idevágó szócikkében.

A HUP-pal kapcsolatos események nem csak böngészővel követhetők nyomon ezentúl, hanem számos kommunikációs eszközre - például mobiltelefonokra - elérhető ingyenes Twitter alkalmazásokkal is. Ilyen például az iPhone-ra letölthető Twitterrific:

HUP a Twitter-en (iPhone)

De használható desktop számítógépen az Adobe Air platformra írt Twhirl is. Alkalmazások széles választéka áll rendelkezésre.

A HUP a Twitter-en 30 percenként automatikusan frissül, de ott lehet majd nyomon követni a HUP-pal kapcsolatos egyéb eseményeket, például "az oldal éppen nem megy, mert..." típusú híreket is.

URL: https://twitter.com/huphu

Függőknek kötelező!

Hozzászólások

Követem. Nekem megfelelő klienst még nem találtam (számomra az ideális popup/ikonos-jelzős megoldás lenne, nem akarok külön ablakot). Ezért rss-en kersztül conky-t használom.

Á, turulcsip account nélkül nem ér semmit az egész...
Tényleg, van már HUP az iwiwen meg a myspace-en?

Viccet félretéve, véleményem szerint ezek a twitter cuccok a diliházi lakók motyogására emlékeztetnek, tőszavakban írt értelmetlenségek, a kutya nem olvassa, vagy ha mégis, még rosszabb. Olyan kommunikációs forma, ami semmire se jó. Webkettes viszketős hype. Majd elmúlik. Vagy ha már "kötelező" részt venni benne, akkor legyen eldugott kikapcsolhatatlan tokyohoteles mediaplayeres, glitteres animgifes, hellokittys emos hup oldal is gportalos stílusban...

Valaki megírná, hogy mi értelme van ennek a twitter dolognak?
Használja itt valaki? Ha igen, mire?

Például az, hogy amikor 17 másodpercre elérhetetlen a HUP, akkor már 5 levél jön, hogy mikor fog menni, meg 3-an kérdezik az IRC-n, hogy wtf. Most meg kiírom a Twitter-re, hogy hálózati hiba, hamarosan el lesz hárítva. Ha valaki követi az oldalt, nem csak az új cikkeket látja, hanem tudni fogja azt is, hogy ha ilyesmi baj van. Nyilván kiírhatnám a HUP-ra is, de mivel az nem megy, nehéz lenne.

Természetesen ez csak függőknek érdekes.

De az is lehet, hogy éppen nem vagyok gép közelében, de a valami nagyon nagy hír van, amit jó lenne megosztani (pl. a Microsoft bejelenti, hogy nyílt forrásúvá teszi a Windows-t), akkor azt akár egy SMS-sel fel tudom dobni a Twitter-re. :)

--
trey @ gépház

technikailag mivel oldottad meg trey hogy a hirek kikeruljenek oda? twitter drupal modul, vagy kezzel?
---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Twitternek eddig ugye 0 bevétele volt, vagy én maradtam le valamiről?

Kérdés, hogy mikor válik nyereségessé, ha egyáltalán.

Sokat olvastam a twitterrol, de meg soha nem hasznaltam semmire. Most viszont feldobom az iPhone-ra a Twitterrific-et es kiprobalom:)
Igaz szuksegtelennek erzem, mert RSS olvasoval a teljes hireket elolvashatom, de egy probat meger ha mar van ilyen is:)

Mint feljebb írtam, itt (Twitter, Identi.ca) megjelenik majd olyan tartalom is (főként "gépház" üzenetek, gondolatok) amelyek az oldalon s így az RSS feed-ben sem lesznek megtalálhatók. Persze ez nem mindenkit érdekel, így tényleg csak HUP függőknek érdemes feliratkozni. A nem hardcore-oknak ott az RSS.

--
trey @ gépház

btw: trey ezt is belokhetned a "keress minket" -be ha gondolod

--
1&2