Java 6 update 10

Címkék

"Megérkezett! A várva várt Java 6 update 10 végleges verziója kiadásra került. Ettől a Java verziótól retteg az Adobe és fél a Microsoft. Ebbe a kiadásba belekerült mindaz, amiről a Sun két éve beszél: a Java kernel, a 3D támogatás, a 2D gyorsítás, az Applet újraélesztése, és végül a Flash gyilkos JavaFX alapok is ott figyelnek ugrásra készen." Bővebben itt.

Hozzászólások

"Ettől a Java verziótól retteg az Adobe és fél a Microsoft."

hehh?

No rainbow, no sugar

nálam jobban biztos nem félnek, hogy ti. hagyományosan 25 helyre beleszarja az egész pakázst, kérés nélkül servicet telepítene, kérés nélkül autostartos szarokat telepítene, kérés nélkül böngészőbővítményt telepítene, és egy pár hurkát a %systemroot%\system32-be is bekanyarít

Remelem a http server benne maradt.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Én speciel kifejezetten örülök neki, hogy mostanában nem nagyon vannak Java appletek.
Utáltam őket mindig, a fene se sírja vissza.

Nem nagyon vágyom rá, hogy a híroldalakon szimultán menjen a jelenlegi 15 flash animáció mellett még 5 szutyok Java applet is.

A Fedora projekt dolgozik az icedtea projekten, ami a még nem free Java komponenseket cseréli le free komponensekre. Az ő pluginjük már működik 64 biten is és ráadásul szabad szoftver.
Sajnos nem tökéletes, titkosítás, meg ilyesmi területeken van még vele para. Rajta vagyok a levlistán (tegnap óta :-) és egész nagy a forgalom. Szerintem jól alakul. Az biztos, hogy előrébb jár, mint a Silverlight, vagy a Flash free változata, ráadásul a következő major verzió "hivatalos" változata teljesen free lesz.

Nem értem miért divat utálni a Javát, ez az egyetlen komoly webes programnyelv, aminek valódi free implementációja van.

Azért divat utálni mert 1 kB-nál nagyobb a memóriafoglalása. MI LESZ AZ ERŐFORRÁSAINKKAL???? SEGÍTSÉG!

Ha megnézed, azok a trollok szoktak javára utálkozni, akik máshol is a memória témára élveznek... Persze nekik is 1-2 GB van, de már lelki törés számukra ha 5% foglalt.

+1

Amúgy az nem baj, ha az ember azt mondja, hogy ha megtehetem, kisebb programokat használok (nálam speciel a disk space nem elég soha :)), de ami jó, arra áldozok. Magyarul hiába foglal a java 100+ megát, ha egyszer bizonyos feladatra egy javaban megírt program a legjobb. A memória engem annyira nem szokott érdekelni, 1 giga sokmindenre elég, elfér benne a java vm is.

Lehet, hogy téged nem zavar de másokat meg nagyon bír zavarni, hogy egy tetű applet vagy épp Flash anim miatt megy a proci és a hűtés mint állat és szívja az akksit ezerrel. Nekem ne pazarolja senki a saját akkuidőmet pl.

A másik dolog, hogy egy desktop gépen az embert nem zavarja a memóriafogyasztás, de egy szerveren, ahol sok mindennek kell menni, azért már más a helyzet.
Pláne, ha van mondjuk 5-6 különböző verziójú JRE, mert mindegyik nyomi alkalmazásnak más verzió kell, hogy ne szálljon el azonnal, csak néhány nap/hét után, mikor már a GC végleg feladta a küzdelmet.

Külön öröm, mikor befejezik a frissítést egy ilyen régi JRE-hez, de a veszélyek ellenére muszáj használnod, mert a java program csak azon az egy nyomorult kihalt JRE-n fut (még egy statikusan linkelt C programnál is rosszabbul hordozható).

Ez a félig-bináris bohóckodás (bytecode) a platform-függetlenség jegyében meg teljesen értelmetlen.

Kevés olyan javas programot láttam, ami újabb JRE-n nem menne el, de biztos van, ha Te meg csak ilyenekkel találkozol.
A másik, hogy a Java nem éppen az instabilitásáról ismert.
Ha megnézed, nagyon sok mainframe alkalmazás készül Java-ban, nem egy-kettőt tudok, amit a bankokban használnak. Épp az ilyen mainframe szervereknél fontos a platform függetlenség, mert általában valamilyen Unix szerűségen futnak, de akad köztük Windows is szép számmal (kisebb problémák megoldására :-).

java updater még nem tud róla

Igen, egyelőre csak a fejlesztői oldalon van kiadva (java.sun.com), a felhasználók felé majd a jövő héten kerül "kiadásra", addig célszerű az appletet használóknak kipróbálni, mivel az applet kód eléggé megváltozott.
Jövő hét közepén indul be a felhasználói reklám és majd valamikor a hét végén kerül autoupdaterbe is. Addig még lehet hibákat javítani, ilyesmi. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/confluence-2.8.2/display/FREEBSD