next up previous contents
Következő: Jpeg Fel egy szintet: A File menü és Előző: GIcon   Tartalomjegyzék

GIF

Ábra: A GIF formátum mentésablaka
\resizebox*{0.5\textwidth}{!}{\includegraphics{images/file_and_save2-image-7.ps}}

Itt a GIF formátum mentésablaka látható (lásd [*]. ábra). Ha mentés előtt a rétegeket ,,kivasaljuk'', sorváltásos (interlaced) GIF-ként is elmenthetjük képünket, ami lehetővé teszi fokozatos letöltését, például Netscape-pel. Ekkor a kép letöltés közben először meglehetősen durván, majd később egyre felismerhetőbben fog megjelenni. Ha az alap GIF megjegyzést (GIF Comment) át szeretnénk írni, módosítanunk kell a GIF plug-in forráskódját.

Ha képünk több rétegből áll, animált GIF-ként is lementhetjük. Az animáció egyszeri ismétléséhez kapcsoljuk ki az Ismétlés (Loop) gombot, ellenkező esetben végtelenítve fogja lejátszani. A Késleltetés (Delay) beviteli mezőben beállítható az egyes képkockák megjelenítése közötti várakozási idő.

A Nem volt megadva az elhelyezés (Default disposal where unspecified) szekció nyomógombjainak jelentése:

Átlátszó felületeket tartalmazó képünket is tárolhatjuk GIF formátumban. Ez mind egy-, mind többrétegű képeknél működik. Viszont a GIF formátum nem támogatja a részleges átlátszóságot, egy képpont vagy teljesen átlátszó vagy egyáltalán nem. Az átlátszó GIF képeknél előfordul, hogy egyes, átlátszóságot kezelni képtelen, programok hibásan jelenítik meg őket. Ekkor az átlátszó felület helyén valamilyen más szín látható. Hogy ezt megelőzzük, mentés előtt állítsuk be a megfelelő háttérszínt az eszköztáron.


next up previous contents
Következő: Jpeg Fel egy szintet: A File menü és Előző: GIcon   Tartalomjegyzék