Nem egészen... Most gyorsan ránézve, mi a különbség:
Fermentálás: Savanyú káposzta, kovászos uborka, joghurt, bor, sör, sajt, kovászos kenyér, stb.. - ilyeneket szerintem eszel, nem?
Egy kontrollált mikrobiologiai eljárás, tejsav, ecetsav, alkoholtermelő baktériumok végzik, egy élelmiszer eljárás, amivel az élelmiszer ízét, tartosságát javítod.
Rohasztás: pl romlott hús, penészes étel, stb...
Nemkívánt bomlási folyamat, teljesen más jellegű baktériumokkal, ami egészségügyi problémákat okozna... -> toxikus vegyületek keletkeznek, amik ételmérgezést okoznak.
-
Én ebben nagyon sok lehetőséget látok, és szeretnék egyszer jól beletanulni. Eddig kovászos uborkát, sajtot, és kovászos kenyeret készítettem, jó móka nagyon.