Cisco, te troll spammer

Baromira elegem lett a Cisco számomra irreleváns hírleveleiből (főleg, hogy nem én vagyok erre a megfelelő célszemély), ezért úgy döntöttem, hogy leiratkozok az összesről. Gondoltam, hogy úgy megy ez, ahogy minden más normális IT cégnél, vagyis a hírlevél alján kattintok az unsubscribe linkre és kész. Lófaszt!

A linkre kattintva be kell jelentkezni a Cisco mit tudom én milyen oldalára, ott a 22 eldugott linken 74 helyen be kell állítani, hogy MIT NEM AKAROK KAPNI a jövőben. Már ezért is járna nekik egy jó kemény faszkorbács. Mindegy, gondoltam egyszer végigszenvedem. Pár nappal ezelőtt végignyomkodtam. Nagy nehezen kaptam egy üzenetet, hogy néhány nap, amíg a változások átfutnak. OK.

Mit tesz isten, néhány nap elteltével, ma ismét beesett egy rohadványos hírlevél a cégtől. A Thunderbird csak annyit mond rá, hogy "This message may be a scam."... Biztos pikkel rá...

Na mindegy. Újra megpróbálom az unsubscribe linket, hiszen mellé van írva:

"If you wish to unsubscribe from all future emails, please unsubscribe here."

De minek... Tök felesleges. A link egy olyan oldalra visz ahol FEL LEHET IRATKOZNI a Cisco hírlevelekre:

Subscribe to our Cisco Services Newsletter to learn more about the benefits of selling Cisco Services and stay up-to-date with the new services program and promotions, tool updates and supporting material to leverage with your customers.

Ilyet még nem baszott a világ! Ott rohadsz meg, mert beleverlek a spamszűrőbe!

Hozzászólások

manapság már csak törekedni kell a leiratkozási lehetőségre. hogy adabszurdum az a link működik-e vagy sem, az valahogy a kutyát sem érdekli.

--

Az, hogy mindenféle limlom cég ezt csinálja, az nem hír. De az, hogy egy IT-ben tevékenykedő vállalat, mint a Cisco, az szerintem rendkívül cinkes. Ez a cég biztonsági megoldásokat stb. is szállít. Jobban kéne figyelnie az ilyesmire.

Valószínű, hogy nem a Cisco intézi ezt, mert nekem úgy látszik, hogy ez a kellemetlen feladat ki van szervezve valami ügynökséghez (jó szokás szerint). Az viszont a Cisco sara, hogy nem ellenőrzi keményebben, hogy a nevében ki mit csinál. Ha pedig tud róla, az komolyabb probléma.

--
trey @ gépház

amikor kiszerveznek feladatokat...
viszont azért hír, bárki is csinálja így, mert nincs retorzió. sokkal puhább lett a vonatkozó szabályozás, ezért nem hiszem, hogy manapság, főleg magyarországon bárkit (mint hírlevél-szolgáltatót) érdekelne, hogy a leiratkozás működik-e vagy sem. 2010 előtt egy ilyen baki miatt milliós bírságokat lehetett fizetni minden egyes sikertelen leiratkozás esetén.

--

Na, ezert (is) csinalok mindig amikor valahol megadom az email cimem, kulon cimet. $akarmi@bin.$endomainem. Ha $akarmi rosszul viselkedik, akkor onnantol fogva bounceolom neki vissza az osszes hulyeseget. Nem fogok leiratkozassal szenvedni, majd szenvednek ok.

--
|8]

Sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű. Mivel vannak Cisco minősítéseim, vizsgákat is kellett tennem. Hogy vizsgát tudj tenni, céges e-mail címmel profilt kell náluk létrehozni. Onnantól kezdve nem nagyon tudsz mit csinálni.

Érdekes egyébként, hogy vannak IT cégek, akiknél szintén van céges profilom, de sosem spammelnek. Mert náluk csont nélkül működik a leiratkozás.

--
trey @ gépház

(-) (Algernonnak leirtad miert nincs mark as spam meg masik mailcimmel regeles)