Új szerverszoba készül, a régi költözik #2

(Folytatás innen.)

Ott hagytuk abba, hogy felkerültek a klímák. Egy tegnap esti jól sikerült "bibliaest" (ez a fedőneve annak az immár rendszeres tevékenységnek, amikor összeülünk 4-5-en munkatársak és elfogyasztunk néhány doboz sört, üveg whiskey-t, gömbszörpöt és néhány pizzát) korai volt a ma hajnali 6 órás kelés, de muszáj volt, mert ma jöttek a villanyszerelők és nekiálltak födémet áttörni, villanykábeleket húzkodni, klímát bekötni és világítást bővíteni.

Kicsit hasogat a fejem a Makita és egyéb szerszámok zajától, de remélem, hogy ha egyszer elkészül az új szerverszoba, az mindenért kárpótol majd...

Szerszámok
A villanyszerelők bepakolnak

Makita betonvéső
Nekiálltak födémet áttörni. Vajon gerendát értünk?

Betáp kábel eltűnik a mélyben
Jól számítottuk ki a fúrás helyét. Átért a kábel.

Kábelcsatornázás, elosztószekrény
Felkerült az elosztószekrény.

Betáp #2
Kábel #1

Betáp #1
Kábel #2

Szekrény
Szekrény

(Folyt. köv.)

Hozzászólások

10mm^2 ... Hány amper lesz erre ráeresztve?
---
Internet Memetikai Tanszék

Egyelőre semmi sincs. Még ezt sem akasztották rá a betápra, mert kiderült, hogy csak teljesen áramszünet mellett tudnak rákötni. Sajnos nem gondoltak a későbbi bővítésre, amikor megtervezték az épületet. Jövő hétre így szerveznem kell egy full leállást (1-2 óra), hogy ezt meg tudják csinálni. Akkor majd elbeszélgetek a villanyszerelőkkel, hogy milyen opciók vannak.

--
trey @ gépház

Ez a képen egy folyosó és nem a szerverszoba. :)

A fűtés helyett inkább azon gondolkodtam, hogy van a szerverszoba mellett egy helyiség, ahol az egyik kolléga mindig fázik (pedig van több radiátor is), hogy a szerverszoba melegét valahogy át kellene hozzá nyomni. Faláttörés, valami csövezés, talán egy ventilátor. Csinált már ilyet valaki? Elméletben megoldhatónak látszik.

--
trey @ gépház