Aludtál már el munka közben?

Címkék

Nem.
47% (263 szavazat)
Igen, egyszer.
8% (47 szavazat)
Igen, pár alkalommal.
34% (194 szavazat)
Igen, rendszeresen.
8% (46 szavazat)
Nem dolgozom.
2% (14 szavazat)
Összes szavazat: 564

Hozzászólások

Én nem, nincs olyan jó alvókám. (Volt) Kollégáim közül többet is rajtakaptam, volt amelyiket le is fényképeztem. :)

A legenda szerint az egyik volt kolléga állás közben el tudott aludni. Egy másik kollégával éppen üveget hegesztettek, amikor bebólintott és hogy nehogy eldőljön, az ébren levő kolléga tartotta meg a térdével. A kezeivel nem tudta, mert mindegyik tele volt. Ugyanez a kolléga napközben egy széken képes volt tátott szájjal elaludni úgy, hogy közben egy komplett szerviz dolgozott körülötte. Nem is hívtuk máshogy, mint "speedhand" meg "álomszem manó".

--
trey @ gépház

off

Pedig őrségben szinte bármit lehet. Csak felvezetővel vagy őrparancsnokkal ellenőrizhetnek, ha közvetlenül próbálná meg valaki, s az elszundított őr megijed, az bizony nem életbiztosítás, szó szerint. Mégis csak van néhány teli tár az őrnél, abból egy a géppisztolyban.

Az viszont tény, hogy leszerelés előtt nem sokkal volt külsős ellenőrzés, kicsit később reagált rá az őr, 30 nap fogda lett belőle.

/off

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

én telefonközpontos voltam, és éjszaka az üti kintre szeretett volna telefonálni
persze nem ébredtem fel a hívására, erre személyesen odagyalogolt a rácsos ajtónkig, és addig nyomta a csengőt, amíg a váltótársam a pihenőből fel nem ébredt, és ő keltett fel engem, de ezt is kidumáltuk :-)

Szintén ismerőssel történt, hogy munka közben "funkcionális értelemben" elaludt. Ez ennyit jelentett, hogy gépelt tovább, csak nem azt, amit kellett volna, hanem gyaníthatólag azt, amit álmodott. Egy dokumentációt írt és akkor már több mint 24 órája nem aludt.

---
Science for fun...

Az "Igen, pár alkalommal."-t jelöltem, mert már kétszer előfordult, bár ez a kb. félperces gyorsalvás (aztán mindkettőnél megoldottam koffein-utánpótlással). Az is számít vagy csak a hosszú horkolós izé? :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Igen, ez van nalam is, szoval nem orakat alszok, hanem par masodpercre kikapcsolok. Egyszeruen nem tudok vele mit csinalni, van, hoyg honapokig nem jon elo es van, amikor napi szinten.

Iskolaban volt meg gyakori, olyan folyamatosan kimerult voltam, hoyg minden masodik eloadason kicsit elaludtam.

Nekem ilyenkor semmi sem segit, se a kave, se a friss levego. Szabalyosan faj a szemem es be kell csuknom egy kicsit, mert hallucinalok. aztan fel-egy perc mulva friss es kipihent vagyok...

--
http://www.micros~1

Adatbázis-migráció közepette sikerült egyszer, Nagios és a felettesem felváltva ébresztettek. (Éjjel 2 volt, a reggeli műszak tolódott ki.) ;)

"A kernel forog, az alkotó pihen..."

:D

~~~~~~~~
Linux 3.2.0-4-486
Debian 7.1

Meeting közben...

Mivel a meeting az nem munka, ezért "Nem"-et nyomtam .:)
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Hólapátolás közben

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Pár éve auditáltattuk egy szoftverünket. Az (egyik legnagyobb magyar) auditor cégtől két ember volt nálunk, napi nettó 200e ft / fő áron és az egyik nap ebéd után az egyik auditor elaludt, miközben nézte a monitorját és elvileg olvasta a vonatkozó jogszabályokat. Nem ébresztettük fel, de nap végén jeleztük, hogy szerintünk egy auditor is elég lesz a hátra lévő 2-3 napban. Nem ellenkeztek. :)

Azt az auditorgatásra kidobott pénzt egy gyerekkórházba vett életmentő gépre sokkal értelmesebb lett volna elkölteni. Akinek nem lábtörlő van az agya helyén, kb. tudja miről szól ez az egész auditálgatás. Ha céget auditálnak: kap az auditor banda valamennyi kenőpénzt, cserébe megmondják mire fognak rámenni. Aztán mikor kijönnek hivatalosan, majd találnak 1-2 apróságot, amiért az írásos anyagban lesz 1 picike ejnye-bejnye, de a cég megkapja az ISO-f*szomat, aztán mindenki megelégedve mehet haza. A cég lobogtathatja a papírját hogy ők milyen modern tanúsítottak, az auditor meg megint nem ment csődbe az értéktelen funckiója ellenére sem.

Lehet, hogy sok helyen így megy, de nálunk biztos, hogy nem. Úgy emlékszem az auditor cég ajánlatában az is szerepelt, hogy az auditoroknak egy könnyű, gyors munkaebédet kell biztosítani, mi még erre is jeleztük, hogy ez lefizetésre ad lehetőséget, hisz nem mindegy, hogy két szendvicset adunk nekik, vagy elvisszük őket egy menő étterembe minden nap sokfogásos ebédre. Végül egy közeli kajáldába vittük őket, de ők fizették a saját ételüket.

Egyébként meg lehet, hogy kidobott pénz, de te mit kezdnél egy olyan szituációval, hogy úgy tudsz ügyfelet szerezni, ha van megfelelő plecsnije a cégednek és/vagy szoftverednek, mert bizonyos szervezetek csak olyan beszállítókkal írhatnak alá szerződést, akik rendelkeznek a megfelelő minősítésekkel. Gondolom te ilyen esetben vennél egy életmentő gépet és meg se próbálnád auditáltatni magad.

Munka közben nem, de munkahelyen, munkaidőben volt, hogy előfordult némi kiesés mondjuk 26 óra folyamatos ébrenlét és munka után, miközben vártunk másra...

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Az minek számít hogy ágyból, alvás előtt kivárom amíg éjjel 3-4 körül a nyugati parton is abbahagyják az emberek a munkát, adok taszkokat a dobozoknak majd lecsukom a gépet és reggel ébredés után 11-12 körül megnézem az eredményt?

Nem. A gyerekek nem hagynák...
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Éjszakás műszak, reggel 5:30 beszélgetek 2 jó kollégámmal, pont az éjszakát értékeltük...
Beszéd közben, a mondat közepén két szó között aludtam el 3-4 percre. Miután felébredtem folytattam a mondatot. Nekem olyan bolt, mintha valaki beletekert volna a "filmbe", a munkatársak már másként ültek. A két döbbent, ámde vigyorgó munkatárs hosszan bizonygatta ilyet még nem láttak.

munkahelyen/ugyfelnel nem, de itthoni munkanal ha ramtor a faradtsag/almossag akkor inkabb szunditok 1 orat es utana frissen folytatom, tobbet er mint faradtan kuzdeni tovabb es esetleg hibazni.

A'rpi

Ha gépjárművel megyünk valahová, akkor rendszeresen előfordul. ;-)

---
BornToBePuli
Software is like sex! It's better when it's free! ;-) -Linus Torvalds-

dropbox

Egyszer, 27 óra folyamatos munka után.

Egy partnerünk előadására kellett mennünk. Ebéd után volt, talán a téma sem volt a legizgalmasabb. Az egyik kolléga - nem teljesen - csendben elaludt. Viszont mi nem felébresztettük, hanem látványosan arrébb ültünk. :D Az előadó jófej volt, mikor felébredt megkérdezte, h megismételje-e a kimaradt részeket. :)

Analízis gyakon elaludt egyszer egy srác az első sorban, a padon. Gyakvezető: pszt, beszéljünk halkan, nehogy felébresszük!

A röntgenfluoreszcenciás asztali analizátor mellett előfordult, mikor még laborvezető voltam. Persze amikor kerregni kezdett, akkor az felébresztett mintacserére :)

Húzós időszak volt. Amikor bevonultam, akkor egy embert a másik munkakörömbe, a laborba meg még kettőt vettek fel...

Legutóbb a tavalyi kánikula alatt: a műszak hazament 2 órakor, de én 4-ig dolgoztam. Ott maradtam a szobámban,amit felülről süt a nap és kátrányozott a teteje, 36 C volt a hőmérséklet, társaságnak meg ott volt egy kompresszor, azt mondta: zzzzzzz, zzzzzz. Aztán lement a szürke függöny. Arra ébredtem, hogy az izzadtság nagy kövér cseppekben gördül le a hátamon.
---------------------------------------------------------------------------
Környezetvédelmi nyilatkozat: Ez a hozzászólás kizárólag reciklált elektronok felhasználásával íródott.

Egyetlen egyszer, amikor vizsgaidőszakban dolgoztam is, és kb 72-óra alatt 4-6 órát aludtam.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Régebben többször is, a szervizben aludtam el párszor, volt hogy szóltak a hangos horkolás miatt.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Én nem, de kolléga, ebéd után rendszeresen horpaszt egy kicsit. :) Ilyenkor minden más kolléga lábujjhegyen jár és telefonál, hogy ne zavarjuk. :D Mentségére legyen mondva, hogy már csak pár éve van már a nyugdíjig.

Naponta kb. 30x elalszom rajzolás közben.
Ez nem a kellemes szunyókálás fajta, hanem az idegesítő, kellemetlen.
Csak egy pár pillanatra, mintha kontakthibás lennék és pisklákolna egyet az energia ellátásom.
Többnyire földön landol az egér, a képernyőn meg krix-krax.. és általában nem tudom, hogy mi a fenét is akartam csinálni.
Vödörszámra iszom a kávét..

So Long and Thanks For all the Fish

Egyszer volt, hol nem volt, volt pár hónap, amikor egy állami hivatal jogi osztályán dolgoztam, amolyan irodai asszisztensként. Főleg gépírás, diktálás után, fénymásolás, ilyesmi feladataim voltak.

Egyszer arra ébredtem, hogy a 3 fős szobában az egyik jogtanácsos leesett a székéről nagy puffanással. Elnézést kért, visszakászálódott, én meg újra lehajtottam a fejem a karomra.

Hát, ugye, nem versenyszféra.

Nálunk, aki munka közben elalszik rögtön kirúgják. Már ha felépül.

A kamionvezetés már csak ilyen...

Ha ismered a Slackware-t, ismered a Linuxot. | Hülyének lenni jog, nem kötelesség!

"Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám. Alvás közben, nyugodtan, csendben. Nem pedig ordibálva, sikoltozva, mint az utasai.".... :)