HOVD 2012 - Kedvenc szerver Linux disztribúció

Címkék

arch
2% (15 szavazat)
centos, scientific linux
10% (76 szavazat)
debian
47% (356 szavazat)
gentoo
5% (39 szavazat)
mandriva, mageia
1% (4 szavazat)
oracle linux
1% (4 szavazat)
rhel
5% (36 szavazat)
slackware
2% (15 szavazat)
sles
5% (35 szavazat)
ubuntu
23% (177 szavazat)
Összes szavazat: 757

Hozzászólások

Mennyi ingyenélő választja a CentOS-t a Red Hat helyett. ;)

Picit túlreagáltad. :)
Csak arra utaltam, hogy a GPL-nek két oldala van: te használod más kódját, és a tiédet is használhatják mások. Nyílván ha a Red Hat-nek ez így nem érné meg akkor nem ezt csinálnák.
Annak ellenére, hogy a Red Hat rengeteget ad vissza a nyílt forrású projekteknek, ők sem lennének sehol nélkülük. Ez egy szimbiózis. A CentOS felhasználókra azt mondani, hogy "ingyenélők" csupán azért baromság mert semmi olyat nem csinálnak ami ellentétes lenne a szabad szoftverek céljaival amit a Red Hat maga is támogat.

Igen, az valóban gázabb az én megállapításomnál is.

Legszomorúbb az volt, amikor egy tárhelyen beállítottunk egy Debian szervert, már majdnem kész volt, egy apró nyilvánvalóan userspace valamihez nem értettünk, szóltunk a tárhely supportjának, hátha tudnak segíteni, ők meg mondták hogy inkább feltennének helyette egy Ubuntut, mert ők csak ahhoz értenek. Szánalom.

Biztos csak azt rakták fel és elégedettek vele. Mi Ubuntunál valamiért teljesítménygondokba ütköztünk több esetben is, a CentOS ugyanazokkal a paraméterekkel hasított. Szerencsére mindig úgy hozta a helyzet, hogy kisebb gond volt disztribúciót cserélni, mint kideríteni a probléma forrását. Cserébe viszont nem lettünk okosabbak.

--
Ingyenes Ubuntu One tárhely:
https://one.ubuntu.com/referrals/referee/170278/

Hat, mi cserelghetjuk le a Debianokat CentOS-re. Nem erzem magam ingyenelonek, akkor inkabb, amikor vmelyik cegnel az usernek kaloz windows7-et kell telepitenem. Bar mar az is orom, hogy az user gepe lecserelesre kerul a w98-rol... A legtobb cegvezeto ezen sporol...

Bar jopar helyen lett lecserelve a Debian+Scalix w2k8 server+exchange kombora, ez viszont orvendetes fejlemeny. Meg en is jobban erzem magam az utobbi cegeknek dolgozva, de eszembe nem jutna CentOS helyett RHEL-t hasznalni.

--
http://www.micros~1