HOVD 2010 - Kedvenc e-mail kliens

Címkék

apple mail
5% (38 szavazat)
evolution
10% (86 szavazat)
kmail, kontact
8% (67 szavazat)
mozilla-mail, seamonkey-mail, iceape-mail
1% (9 szavazat)
mutt, mutt-ng
6% (52 szavazat)
opera mail
3% (22 szavazat)
outlook
6% (47 szavazat)
pine, alpine
4% (29 szavazat)
sylpheed, sylpheed-claws, claws mail
6% (48 szavazat)
thunderbird, icedove, eudora
52% (426 szavazat)
Összes szavazat: 824

Hozzászólások

Hat latom, a hasznalhato email kliensek kb mind kimaradtak. Tuntetoleg akkor kinezre szavazok, hatha lehagy valamit.

Én meg hiányolom a webes e-mail klienseket. Évek óta nem használok másmilyet...

Igy van, horde, squiremail, Eddig negy szavazasbol ez a masodik ahol nem tudok szavazni... :( Hianyzik a SquirrelMail, a Horde, de akar a Gmail is...

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

kmail az integráltsága miatt, remélem 4.6-ra gatyába rázzák és a "fél" rewrite a javára lesz

Használ még valaki email klienst, mármint céges levelezésen kívül? :)
Legtöbb ember akit ismerek csak webes levelezést használ már + a céges outlookot (adott esetben).

(a magam reszerol email + folder = disaster. barmilyen kliens, ami folderekkent kezeli a leveleket, szerintem alapvetoen el van szurva.)
Ezt kifejtenéd?

Mármint hogy mi a probléma mondjuk azzal, hogy az 5-6 e-mail fiókomat sokkal kényelmesebb megnézni egy darab evolution elindításával, mint mindegyik (ha van neki) webes felültetére bejelentkezgetni?...

Még ha arról lenne szó, hogy sok (több) fiókot egyre forwardolva managelni.

jAzz

Fiok != folder.

Az a gondom a folderekkel, tobbek kozt, hogy a leveleimet en kategorizalni szeretem: attol, hogy, mittudomen, munkaval kapcsolatos, meg siman lehet gnome-os es privat is. Folderekkel ezt eleg nehezkes megoldani, foleg ugy, hogy nem akarom Nx tarolni a levelet.

Gmaillel pl (meg a listan nem szereplo par egyeb klienssel) raagatok egy labelt es maris megvagyok. Labeleket is lehet szepen strukturalni, ha valakinek epp olyanja van (nekem olyanom van).

Ide egy feluletre van forwardolva minden (mert 5-6 helyre belepni tenyleg kenyelmetlen lenne, es hulyeseg is), szep, kenyelmes. Bongeszomhoz van addon, amivel meg tudom oldani hogy a textboxokat $EDITOR-ban szerkesszem, ne bongeszoben, igy megkapok minden jarulekos josagot, es gpg-vel signolt vagy titkositott levelet is trivalis kuldeni ily modon.

Raadasul igy az osszes beallitasom szerver oldalon van, nem kell azzal szorakoznom, hogy barmit is szinkronizaljak.

Meg elerem ugy is a levelezesem, hogy csak egyetlen bongeszo all rendelkezesemre (pl ha ismerosnel vagyok, es neki csak outlookja van meg explorerje, akkor is meg tudom nezni a leveleimet, nem kell se egyeb klienst, se puttyot se semmi mast telepitenem).

Ez igy van. De akkor mar ket email klienst hasznalok, egy webeset, meg egy nem webeset. En meg olyan ember vagyok, hogy egy feladatra szeretek egy programot hasznalni, es azt alaposan megismerni.

Ily modon a nem webes kliensek eleve kiestek. Illetve kiestek volna, ha a folderes marhulas miatt nem estek volna mar ki sokkal korabban.

"Mármint hogy mi a probléma mondjuk azzal, hogy az 5-6 e-mail fiókomat sokkal kényelmesebb megnézni egy darab evolution elindításával, mint mindegyik (ha van neki) webes felültetére bejelentkezgetni?..."

5-6 email fiókomat sokkal kényelmesebb egy darab gmail.com elindításával megnézni.

Néhány dolog (valószínűleg nem az összes), ami miatt a klienst (kmail) preferálom:
- systray ikon, jelzi, hány új levél van
- hangjelzés, ha levél jön (de a laptopon, ahol letiltottam a hangjelzéseket, nem)
- Gyorsan át lehet görgetni az összes levelet, nincs lapokra bontva (ami miatt gmail-ben, ha jól látom, ki se lehet jelölni egyszerre különböző lapon lévő e-maileket, vagy sorban látni egymás után érkezett, de különböző oldalra kerülő leveleket).
- A gmail kötelező szálazása nem tetszik. Több kattintás eljutni egy levélhez, és nehezebb időrendben látni különböző tárgyú leveleket.
- Keresés a fejlécekben beírásra, Enter nélkül, gyorsan
- Több fájl csatolása egyszerre (kijelöléssel, vagy akár az ablakba húzással)
- Beállítható billentyűkombinációk
- Több postafiók anélkül, hogy mindegyik átmenne a Google-ön

Nem mondom, hogy másnak is a kliens a kényelmesebb, ez csak az én véleményem.

- systray ikon, jelzi, hány új levél van

Van megoldas ra, hogy gmailre erkezo leveleket, es azok szamat jelezze valami systrayen, tobbfele is. (imapon benezel, megnezed mi merre hogyan, jelez systrayen, pl. pythonban kb 10 perc alatt ossze tudnam dobni akar meg in is, de valoszinuleg sokan megirtak mar helyettem)

- hangjelzés, ha levél jön (de a laptopon, ahol letiltottam a hangjelzéseket, nem)

.

Detto

- Gyorsan át lehet görgetni az összes levelet, nincs lapokra bontva (ami miatt gmail-ben, ha jól látom, ki se lehet jelölni egyszerre különböző lapon lévő e-maileket, vagy sorban látni egymás után érkezett, de különböző oldalra kerülő leveleket).

Ilyenre meg sose volt szuksegem, de ha esetleg olyanba futnek, hogy kulonbozo lapon van ket level, akkor kb fel pillanat alatt athozom oket egyre (megfelelo search ;).

Nalam az olvasatlan levelek szama altalaban rettento keves, igy kb eselytelen hogy ket egymas utan erkezo level kulonbozo oldalra keruljon.

Korabban, gmail elott azt csinaltam, munkahelyen evolutionnel most is azt csinalom, hogy a fontosabb leveleket, amikkel kesobb foglalkozni akarok, olvasatlanra teszem. Gmailben kap egy csillagot, vagy megfelelo taget.

Persze ha valakinek irgalmatlan sok olvasatlan levele van, akkor gmail tenyleg kenyelmetlen tud lenni. De imo, irgalmatlan sok olvasatlan level eleve nem egy kivanatos allapot, klienstol fuggetlenul.

- A gmail kötelező szálazása nem tetszik. Több kattintás eljutni egy levélhez, és nehezebb időrendben látni különböző tárgyú leveleket.

Eleinte en sem rajongtam erte, aztan mostansag cegnel evolutiont hasznalok, es a nagyon hosszu threadeknel neha a sikitofrasz kerulget, es nagyon nem lehet atlatni.

- Keresés a fejlécekben beírásra, Enter nélkül, gyorsan

IMO Enter feature. Utalom amikor automatikusan elkezd nekem keresni, mikozben en meg nagyerokkel irok.

- Több fájl csatolása egyszerre (kijelöléssel, vagy akár az ablakba húzással)

drag & drop gmailbe.

- Beállítható billentyűkombinációk

Labs-ban van erre is megoldas gmailben.

- Több postafiók anélkül, hogy mindegyik átmenne a Google-ön

Hat, ezt tenyleg nem tudja gmail =)

Systray, hang: nyilván meg lehet nézni csak ezt imap-en, csak akkor már nem látom értelmét annak, hogy csak arra használjam. Nem sírnék, ha csak ilyen megoldás lenne (webmail+hackelés), de nekem kényelmesebb egy olyan megoldás, ami alapból támogatja az ilyesmiket.

"drag & drop gmailbe."

Hm, tényleg van ilyen feature, bár most hirtelen kipróbálva nem működött. Lehet, hogy user error, vagy a KDE programból Firefox-ba húzást nem fogta fel.

drag & drop: Asszem az picit meg kiserleti jellegu es/vagy bongeszofuggo.

nativ systray & hangot tenyleg nem tud, webes alkalmazasnak is vannak hatranyai. en ugy vagyok vele, hogy ha valaki mar megirt helyettem egy megoldast ami megcsinalja, ami nekem kell, akkor kulonosebben nem erdekel, mikent csinalja, es hogy mi masra hasznalhato meg a mogotte rejlo technika (jelen esetben mondjuk imap), de izlesek es pofonok, ugye =)

Na ez már egy elfogadható indoklás. Néhánnyal én is egyetértek, annak ellenére, hogy gmailt használok. Pár problémádra azonban (már) van megoldás. Ezen felül én a webmailes cuccokban jobban szeretem, hogy cloudon tárolják a leveleket, mivel több gépet is használok, nem kell hosszú perceket várnom a szinkronizációra.

Majdnem jó, akkor már csak a tabok között kell váltogatni. Mondjuk Konquerorban a Split View+Lock to Current Location+Linked views kombinációval pont meg lehetne csinálni, hogy egyszerre látsszanak, csak Konquerorban pont nem működik a standard gmail (4.5-öt Webkittel még nem próbáltam).

Én használok.

Egyfelől szeretem a gépemen tartani a leveleim (legyen az saját asztali vagy notebook) és bármelyikről egyenrangúan kezelni (IMAP), másfelől viszont nem szívesen hagyom más szolgáltató szerverén (pl. gmailnél az összes levél), akármennyire is tűnjek ezzel paranoiásnak. :)

Szimpatikusabb megoldás volt egy saját gép, ami kezeli az összes postafiókom és elérem rajt a leveleim.
Ha mást nem, akár webmail kliensen keresztül is... pl. roundcube, ill. mobilon squrillelmail.

A levelezőklienses megoldás jól tud jönni, ha épp' nincs a közelben net szolgáltatás és mégis kellene valami. :)

Tamadt egy tok jo otletem: jovore at kene nevezni a kategoriat "Kedvenc levelezo alkalmazas" -ra, abba aztan mar tenyleg belefernek a webes alkalmazasok is, es nem fognak korlatolt nepek sirni hogy jajjdehat az nem kliens.

Már most imádom! Frontendekhez nem is, de adminisztrációs felületekhez szerintem inkább való ez, mint html-vel meg formokkal szórakozni.

Viszont ahogy olvasgatom a kommenteket ez nem az amire első pillantásban gondoltam. Ez nem GTK portolva teljesen JS alá, vagy igen?