Linux Mint 201009 "Debian"

http://distrowatch.com/?newsid=06263

Mivel az Ubuntunál gyakorlatilag magasról szarnak a bugreportokra, és néha még ugyanazon verziójú Debian csomag is hibamentesebb mint az Ubuntu verzió, így stabilabb alapot kaphat a Linux Mint a Debian által.
Megfelelő marketinggel esélyes lehet az Ubuntu helyett kezdők disztrójaként is. A Debian desktopok Ubuntuhoz hasonló elterjedésének leginkább az az akadálya, hogy nincs egy 1GB alatti telepíthető Live verzió, ez az akadály immáron elhárult...

Hozzászólások

Teljes megelégedettséggel használom eddig. Néhány apróbb problémám volt vele (Compiz nem indult automatikusan, Pidgin kilövi magát, ha megy a Compiz), de nagyjából sikerült megoldani ezeket.

Egyébként szupergyors. Érezhetően gyorsabb, mint a sima Mint (ami nálam picit gyorsabb volt az Ubuntunál mindig). Úgy gondolom ez lesz az a disztró, ami nekem a legjobban passzol:
- stabil Debian, mégis frissebb csomagokkal (Debian Testingre épül)
- nagyon gyors, nincs benne a rengeteg Ubuntu bug
- mégis felhasználóbarát
- rolling release

Erre vártam régóta és ahhoz képest, hogy első kiadás szerintem nagyon jó lett. Bízom benne, hogy ez még javulni fog.

Nekem is felkeltette az érdeklődésemet.
Ez a "rolling release" tökjól hangzik, persze egy idő után nyílván a Squeeze-ről áttérnek majd a Wheezy-re, és akkor valamilyen úton-módon dist-upgrade kell.
Ebben a felfogásban aki ma Sid-et (későbbi Wheezy-t) használ, az tkp. egy "rolling-release" disztrót használ, nem?
(Persze értem én, hogy a Mint-fejlesztette csomagokra is vonatkozik ez.)

Bizonyára néhányan észrevettétek, hogy nem teljesen olyan a betűk megjelenése, mint Ubuntu alatt. Ez könnyen és tartósan orvosolható, a

dpkg-reconfigure fontconfig-config

parancs kiadásával.

Válaszd az "Autosúgó", "Mindig" és "Nem" lehetőségeket.