"KINos mobilpiaci fiaskó a Microsofttól"

"Alig két hónappal a premier után a Microsoft beszünteti a KIN telefonok forgalmazását. A kimondottan tinédzsereknek szánt készülékek Európába már meg sem érkeznek, az Egyesült Államokban a meglevő készletek kiszórása után megszűnik a termékvonal, a fejlesztőket a Windows Phone 7 projektre csoportosítják át".

a teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

kár, hogy a Sharp anno dobta a Zaurust, ahelyett hogy mobil irányba terelte volna. a rosszul megválasztott software oldali partnerei miatt folyamatosan bukó projektekbe kerül. pedig nagyon jó vasat gyárt a Sharp, az lcd kijelzői is kitűnnek a többi közül.

Ez nem fiaskó, hanem a történelem legnagyobb bukása :)))))))
Lényegében a felhasználók kifejezték, hogy az égvilágon semmi szükségük nincsen a cuccukra, még belépő szinten sem. (főleg, hogy az ára nem belépő szint)
Nem is tudom, hogy ehhez az 500 darabos eladáshoz mérhető bukta van e még az IT történelemben. szvsz 500 db-t röhögve eladott mindenki, mindenből...
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

naaa azért... a történelemben voltak ennél sokkal nagyobb bukások is:) például a Crécyi csata, vagy a Szovjetunió teljes veresége a hidegháború végén egyetlen Nato puskalövés nélkül:)
de még az IT történelemben is voltak nagyobb bukások, mint a Commodore Amiga esetbe, ami a korának messze legjobb személyi számítógépe volt, sok területen évtizeddel megelőzve vetélytársait, aztán hova jutott. imho egy jó termék bukása az igazán nagy bukás. ez a KIN eleve egy kalap szar volt. csak bekövetkezett, az elkerülhetetlen.
a Windows Phone7nek sem jósolok nagy sikert.

Értem én, viszont abból indultam ki, hogy amígából > 501 darabot adtak el.

Egyszóval szerintem még nem volt olyan IT termék, amiből csak 500 darabot adtak el.(fixme) A legnagyopbb hulladék is megért 501 darabot a gyártás leállítása előtt. szvsz ez a szám abszolut a lúzerek toplistájának élére emeli az m$-t.
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

ez valóban kimagaslóan alacsony szám:D még az AmigaOneból is úgy 1000db kelt el. és ott nem azért nem adtak el többet, mert nem volt kereslet, hanem mert újra egy béna céghez került a jobb sorsot érdemlő név, amely béna volt az igények kielégítéséhez is.

korábban már megírtam a véleményem.
most viszont úgy látom, érdemes volna beruházni a maradék példányokba, hisz limitált széria ;)
jelképes (szimbólikus) erekjévé válik seperc alatt...! =)

aki ezért vesz belőle, szóljon nekem! :)