ingyenes email kliens

Üdv mindenkinek,

Olyan ingyenes levelező klienst keresek ami elboldogul a nagyon sok alkönyvtárat és rengeteg levelet tartalmazó IMAP postafiókkal.

Melyik levező kliens alkalmas erre? Sajnos a mozilla thunderbird nem igazán működik jól ebben az esetben.

Hozzászólások

opera mail-t próbáltad esetleg? vagy evolution for windows-t?

Konkrétan mi a sok? Mert én nem tapasztaltam ilyen problémát egy szűk 2 Gb-os postafióknál, nagyon sok levélnél, és 30+ könyvtárnál? (az mondjuk tény, hogy idő kell neki, mire összeszinkronizálja magát...)

A kérdéses postafiókban jelenleg van több mint 1600 alkönyvtár és több mint 29000 levél.
A leveleket tároló könyvtár mérete a szerveren ~8.9GByte.

Ha kmail alá felcsatolom ezt az IMAP fiókot akkor nálam rendesen működik minden. Ha a windowsos thunderbird alól nézem akkor bizonyos alkönyvtárak nem látszanak.

Vagy ha szeretnék offline módban is levelet olvasni akkor egyenként (!) kell kipipálgatni, hogy melyik alkönyvtárakat szeretném a kliens gépen is tartani. Vettem a fáradtságot és végigkattingattam az 1600+ könyvtárat... amikor is az egyharmada után már nem látszottak a bekattintott rubrikák. Ettől függetlenül visszatérve a beállító bárbeszéd ablakba az látszott, hogy megjegyezte a beállításokat.

Tehát egy olyan programot keresek ami nem döglik bele a sok alkönyvtárba és levélbe...

--
maszili

A webmail azért nem jó mert nem tudja offline olvasni a leveleit. Notebookot használnak és előfordul, hogy egy ügy miatt elő kell szedni korábbi levelet is.

Imap meg azért kell, hogy ne csak a kliensen legyenek meg a levelek, mert a kliens gépéről nem lehet napi rendszerességgel automatikusan a felhasználó beavatkozása nélkül fájdalommentesen adatmentést készíteni.

És továbbra is fenntartják azt az igényüket (jogosan), hogy szeretnék egyben kezelni az összes levelezésüket.

--
maszili

Nem. Mert ebben az esetben nem egy rossz PST-t kell megjavítani.

Hanem egy meglévő IMAP postafiókot szeretnének használni úgy, hogy a levelek legyenek meg a kliens gépén is. Amikor az outlook2003 létrehozza a PST-t a leveleknek akkor azt nem UTF8 kódolással teszi. Így a 2GByte korát miatt nem képes letölteni a ~8.9GByte mennyiségű levelet.

(tiszta agyrém, hogy ilyen középkori korlátok miatt tulajdonképpen komoly munkára használhatatlan az MS levelező kliense)

Ezért gondoltuk, hogy a PST szarakodás helyett próbáljanak ki egy másik levelező klienst.

--
maszili

Konkrétan mi a gond a TB-del?

kép

Jelenleg közel 30000 levél, annyi könyvtárban, hogy rá sem fért a screenshotra. Összméret 13 GB fölött.

"Konkrétan mi a gond a TB-vel?"

pl ha rakattintok egy nagymeretu csatolast tartalmazo levelre akkor letolti az egesz levelet es megjeleniti hogy van csatolt allomany benne. ha nyomok egy melleklet mentese gombot akkor ismet letolti az egesz levelet es elmenti a csatolast. nem lehetne csak 1x? LAN-ban nem erdekes csak kulso neten

udv Zoli

Én courier-imap -ot használok etch alatt és az eddig kipróbált összes wines levelező közül egyik se működött tökéletesen. Thunderbird-et is próbáltam. A probléma az hogy van hogy betölt egy levelet, aztán áthuzza és a levél eltűnik, majd X óra múlva megjelenik. Ha levelet küldenek akkor az utoljára elküldött levél van hogy csak akkor látszik ha küld mégegyet, és ekkor az utolsó megint nem látszik. Szóval kissé tanácstalan kezdek lenni. Van hogy működik minden rendesen, aztán egyszer elkezdi csinálni és akkor mindig ezt csinálja. Courier gond lehet vagy lassú a 100Mbit-es háló amin 4-5 gép van csak? Esetleg azis gond lehet hogy néha egynél több kliens is ugyanarra a fiókra csatlakozik?! Találkozott valaki már hasonló hibával?

Hahó!

A Pegasus Mail-t már próbáltad?

http://pmail.com

G.
============================================
"Share what you know. Learn what you don't."

claws mail nálam linuxon több, mint 80 mappával, ~100.000 levéllel, 10 giga méretben villámgyors. A vas legalább 4 éves. Igaz az imap kezelése valóban lassúcska.

http://www.claws-mail.org/win32/

------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

nem konkrét válasz, csak elmélkedés:

hát igen az informatika csodája, 100k file hierarchiába rendezve ( -> fájlrdsz), hmm, nem is tudom miért nincs erre bevált program.. :)
persze ha keresni akarunk benne indexelni kell (-> googledesktop), meg persze adatbázisban is jobb lenne tárolni (->sqlite) webes felület a lekérdezéshez, egy egszerű levelezőkliens a leveleket letölteni, egy egyszerű sqllekérdezés az eltároláshoz/indexeléshez, megírni sem lenne olyan nagyon bonyolult, kell lennie _hatékony_ megvalósításnak, egész biztos nem te vagy az első hasonló problémával
googleofline akár jó is lehetne, csak akkor kell hekkelni, ha nem gmail-es levélcím:)
ps: most láttam csak nem magadnak kell, akkor persze kicsit más jellegű megoldás kell:)

^

Mit ajanlanatok?

Nekem IMAP es levelezo listak (NORMALIS!) kezelese lenne a legfontosabb.

thunderbird 3 perpill rc, mindjárt kijön, talán újra alternatíva lesz, sokat fejlődött

... egy agyrem celhoz agyrem megoldast. Localhost mail server, fatch+smarthost hasznalat es nem szedi le csak a fejleceket a kliens imapon keresztul ...

De van megoldas ms szinten. Exchange. Ha ennyi leveluk van egy sbs arat is megkeresik.

mi lett végül a választás? melyik ingyenes levelező kliens kezeli jól ezt a sok e-mailt?