X "copy-paste" vagy megy, vagy nem

Fórumok

Kedves Mindenki!

A kovetkezo problema kapcsan szeretnek segitseget kerni: egy kivalo grafikus bioinformatikai programot Consed 16.0 hasznalnek linux alatt, tobb-kevesebb sikerrel.

A gondom az, hogy a "lenyomom a kozepso gombot" alapu select / paste a Consed ablakai es egyeb X ablakok kozott attol fuggoen mukodik vagy nem mukodik, hogy milyen suse linux verzio alatt probalkozom. Egeszen konkretan: Suse linux 10.0 (Xorg 6.8.2) alatt teljesen ugy mukodik a dolog, ahogy azt az ember elvarna, mig Opensuse 10.3 alatt (Xorg 7.2.0) kovetkezetesen nem sikerul a "szoveg-kijelol, kozepso gomb lenyomasaval bemasol" X-es varazslat. (A kerdeses bioinfo program futtathato allomanyai, beallitasai teljesen azonosak mindket esetben, a kulonbseg minden bizonnyal a ket X telepites beallitasai kozt rejtozik, szamomra egyelore felderithetetlenul.

Ugy nez ki, mintha a Consedben elkovetett kijelolesek tartalma nem kerulne bele az X primary bufferbe, es cserebe a Consed sem ferne hozza a mas programokban kijelolt (es a primary selection pufferbe pakolt) adatokhoz. Es itt egyszeruen veget er a tudomany szamomra, es csak a tapasztalatotokban bizhatom... Letezik egy konfig. file, amit modositva oldodik a problema? Otleteket, segitsegeteket elore is koszonom.

OK, tudom, szimplan hasznalhatnek suse 10.0-t, es problema megoldva. Csak hat gep frissites volt, es nehany driver illetve egyeb finomsag az ujabb opensuse disztribucioban mar konyhakeszen benne foglaltatnak, ezert szivesebben maradnek az ujabb Suse telepites mellett...

Balint Balazs