Letölthető az IBM Lotus Symphony irodai programcsomag Beta 1 verziója

Címkék

IBM ID birtokában ingyenesen letölthető az IBM új irodai programcsomagja, a Lotus Symphony (regisztráció). Ez az üzleti célra szánt irodai szoftvercsomag sok elemet tartalmaz a Lotus Notes 8-ból es más elterjedt IBM termékekből.

A Lotus Symphony három fő alkalmazásból áll, ezek a Lotus Symphony Documents szövegszerkesztő, a Lotus Symphony Spreadsheets táblázatkezelő és a Lotus Symphony Presentations bemutató-készítő program. Ezek együttesen lefedik az irodai szoftverek alkalmazási területeinek legnagyobb részét. A Lotus Symphony többféle fájlformátum, többek között a Mirosoft Office es az Open Document Format (ODF) támogatására is fel van készítve, es közvetlen PDF-be exportálásra is alkalmas.

Támogatott platformok: Windows XP, Windows Vista, Linux: SLED 10, RHEL 5, Redhat5 (es valószínűleg a megfelelő Fedora/CentOS kiadásokon is fut a bináris kompatibilitás miatt).

Rendszerigény: 900MB hely a merevlemezen, minimum 1GB RAM !!! , amerikai angol nyelvi környezet (locale).

Megjegyzés: Hátha valaki ezek után is kedvet kap a kipróbálására ;-)

--

Az IBM kiadta a Lotus Symphony nevű ingyenes irodai csomagot.

A komponensek a szokásosak: szövegszerkesztő, prezentációkészítő, táblázatkezelő. A csomag a Lotus Notes 8-ban levő komponenseken alapul, fő dokumentumformátuma az Open Document Format (ODF). Jelenleg Linux és Windows verzió létezik, a Mac verzió későbbre várható.

Részletek itt. Screenshotok, letöltés itt.

Hozzászólások

Épp van elég gépkapacitásom rá, szóval egy próbát megér. Majd írok róla.

Meglátom, hogy slackware-re feltudom-e küzdeni
szerk: nem :(
ezet írja: "SEVERE CWMIC1100E: The com.ibm.rcp.os bundle failed to start because the native operating system libraries could not be located. com.ibm.rcp.os" meg még van egy tucat warning
---
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

Eléggé behal a szerverük, 54 KiB/sec még akkor is lassú, ha a világ túloldalán van...

Hmmm. 1G RAM...
Ez csak a Vista memória igényét figyelembe véve ennyi, ugye?

---
Mondjon le!

Valószínűleg csak előfordulnak benne swt-s elemek, mert pl az említett legördülő menük különbőzőképp néznek ki. Van ami illeszkedik a környezetbe (swt-s), és van olyan, amit "win98 style"-al jellemeztem, szal az a mezei szögletes vmi. Hirtelen nemtom, hogy melyik window toolkit lehet, szal nem akarok hülyeséget írni.

"Ami kicsit szívenütött, hogy csak sudo-val sikerül a progit is futtatni. Biztos ki lehetne küszöbölni, de most ezzel nem akartam szórakozni."
(^^ idezet a tesztbol)

chown-old be a $HOME/lotus dirt sajat useredre, root jogokkal csinalja meg a cucc.

Akkor menni fog normal userkent is.

Ma voltam a Lotus Collaboration Summit rendezvenyen, itt a Lotus Notes 8.0 kliens - aminek resze az irodai programcsomag - gyonyoruen futott Ububtu 7.04-en.

pár éve volt magyar változata is, szerintem továbbra is megvan: kiváncsi vagyok, mikor lesz elérhető.