Mitől függ az, hogy a /media könyvtár tartalma megjelenjen az asztalon?

Fórumok

UHU Linux 2.0-ról van szó.
Van egy mobilrackben egy NTFS-re formázott Winchester.
Ennek automatikus mountolása megtörtént a /media könyvtár alá, miután feltettem az ntfs csomagokat, de írni nem lehetett rá.
Ezután a "gyári" ntfs csomagokat leszedtem és felraktam az UBK-s csomagokból az ntfs-3g-t. Mostmár nem csak automatikusan mountolódik, de írni is tudom.Annyi probléma még mindig van vele, hogy míg más eszközök amik a /media könyvtár alá mountolódnak, automatikusan megjelennek az asztalon is, ez az NTFS-re formázott (kölönben /dev/hdd1) eszköz nem jelenik meg az asztalon.
Ha a "Számítógép" ikonra kattintok, akkor az oldalsávban (a Helyek van kiválasztva) megjelenik az eszköz "Mobil_20GB" néven (ez a kötet cimkéje), de ha rákattintok, akkor nem jelemik meg a főablakban a tartalma, de a /media könyvtárba bekerül egy újabb sorszámozott példány belőle, Ha 10-szer kattintok az oldalsávban rá, akkor + 10-szer jelenik meg a /media könyvtárban, de az asztalon egyszer sem.
Amikor először rákatintok erre a "Mobil_20GB" nevű eszközre, akkor már korábban a saját cimkéjével mountolódott CD/DVD lemez ismét mountolódik a /media alá saját eszköz névvel "cdrom-hdc" néven és ez is megjelenik az asztalon, de a kívánt "Mobil_20GB" nevű eszközből egyetlen egy sem.

Mit kellene tennem, hogy ezeket az anomáliákat orvosoljam?
Lehet, hogy nem is a /media könyvtár tartalma jelenik ameg az asztalon, hanem az automatikusan csatlakoztatott (mountolt) eszközök.
Ezt, hol és hogyan lehet beállítani?

Köszi.

Hozzászólások

gnome-ról beszélünk, mert akkor az asztalon megjelenő ikonokat be illetve ki lehet kapcsolni a gconf-editorban az /apps/nautilus/desktop alatt. KDE-hez nem értek.

De egészen nem értem a problémát. Az /etc/fstab tartalma helyes?
---
BornToBePuli
Software is like sex! It's better when it's free! ;-) -Linus Torvalds-

Igen gnome-ról van szó. Ezt majd megnézem, de már hazavitte tőlem az öcsém a gépét. A másik gépén a gyrek (iskola) miatt Windows XP van és mind a két gépben van egy-egy mobol rack is (60 GB illetve 20 GB) a FAT32 főleg a 60 GB-os lemezen már eléggé lassú ezért akarok NTFS-t használni a mobil winyókon.

Azt lenne jó tudni, hogy miért van az, hogy az egyik aoutomountolt eszköz az asztalra kerül a másik meg nem.

Idézet: Az /etc/fstab tartalma helyes?

Mint mondtam mobil rackről van szó és az automatikus mountolás működik, ezért nem akarom kézi vezérlésűre váltani, hiszen ugyanabba a rackbe kerülhet másik vonyó is.

Mindenesetre köszönöm a hozzászólásodat, talán az "gconf-editorban az /apps/nautilus/desktop" vonalon el tudok majd induln.

Az uhu automount a felelős, mount-old be fixen a /media könyvtárba.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Fixen inkább az /mnt/MobilHDD könyvtárba mountolnám, de másik winyó is kerülhet abba a rack-fiókba, esetleg más fálredszerrel is és akkor előre kellene tudni, hogy mik jöhetnek szóba, aztán mindegyiket máshova kellene mountolni, pl.: /mnt/MobilHDD_ntfs, /mnt/MobilHDD_fat /mnt/MobilHDD_ext3, stb.

Inkább az uhuautomountot kellene rávenni hogy jól végezze a dolgát!
No ezt hol kell az UHU-ban behangolni?

Köszi, kerestem az UHU listákon is, de ott főleg a fuse verzióvátásról és az ntfs-3g telepítésről találtam írásokat.
Mit kell keresnem? Nekem nem az automatikus mountolásal van problémám, csak azzal, hogy nem jelenik meg az eszköz az asztalon, míg a /media könyvtárban olykor (lásd a nyitó kérdést!) többször is.
Amúgy ha ugyanabba a rack-be FAT32-es HDD-t teszek, akkor teljesen jól működik minden: automount és az asztalon is megelenik.
Szóval melyik UBK-s csomagnál kell keresnem a leírást. Az ntfs-3gnél, vagy az uhuautomount-nál, esetleg máshol?