Már biztos: (újra)egyesül a Compiz és a Beryl

Címkék

Többhetes egyeztetés után a Compiz és a Beryl fejlesztők úgy döntöttek, hogy a korábban két úton elindult projekt újraegyesül. Az egyesítés mellett van a Compiz és a Beryl projekt két vezetője, David Reveman és Quinn Storm, és a két fejlesztői közösség jelentős része is. Ebben a korai szakaszban nem sok mindent döntöttek el, de van néhány fő pontja a megegyezésnek:

  • a Compiz két részlegre fog bomlani: Compiz-core és Compiz-extra divíziókra
  • a Compiz-core tartalmazza majd a mindenkori "core" részt és a "core" plugin-eket, extrém stabil "mag" lesz, arra fókuszálva, hogy bármely DE-be beépíthető legyen. A csomag neve "compiz" marad (bővebben itt)
  • a Compiz-Extra fog egyesülni a Beryl-lel, egy új közösséget alkotnak majd, amelynek az ideiglenes neve "Composite Community" lesz
  • a két projekt weboldalai addig maradnak "használatban", amíg egy új, felhasználóközpontú weboldalt nem készítenek, elsőként a fórum kerül egybeolvasztásra

Bővebben itt.

Hozzászólások

A sok fork után végre egy join... :-)

"hogy bármely DE-be beépíthető legyen"
Ezt nem ertem, de ha azt jelenti, hoyg vegre IceWM ala is fel tudom rakni, akkor nagyon orulok :)
Kiprobaltam xfce alatt, haaat, nem volt tul rossz, de eleg sok kellemetlenseg volt vele, hogy inkabb visszaterjek IceWM ala...

Na erre kiváncsi leszek! Ez egyenlőre szerintem nagyon jó kis ötlet csak nehogy megint majd egy hét mulva forrkoljanak.. De azért reménykedem a beryl-nek a kezelőfelülete megmarad mert az naggyon szeressem csak azok a fránya bugok a beryl-ben.. Ha a compiz fajta stabilitás meg lesz és tényleg mindent megcsinálnak tökéletesre akkor valószínű megint sikerül majd egy csomó user-t a köszönteni a linuxos vlágban.

off:// Persze megint jön a következő gond majd ,hogy minden windows user meglátja a pögő-forgo kockát és majd azonnal ilyet akar a gépére és szerencsétlen majd mikor meglátja a terminált , azt asztalt fogja csapkodni . hogy miért nem forog a kocka és nem fogja észre venni mivel is több a szabadszoftver mint a másik szutyok termék aero-val. Azaz = sok buta user lesz aki még az internetet sem tudja használni arra hogy megtaláljon bármi információt a rendszerével kapcsolatban , csak annyira hogy felmenjen a forumra és sipákoljon hogy milyen szar és használhatatlan a rendszer. Szóval két oldalú a dolog ,mert van háton ütője ennek a dolognak is :)

es igazuk is lesz azoknak az usereknek, mert az ergonomia igen is fontos. egy softwaret ne ugy kelljen mar beizzitani hogy 13 config fileba egy wiki alapjan kelljen behackelni kulonbozo kriksz-krakszokat.
szerencsere ez mar nem igaz sem a berylre sem a compizra ha nem nehezited meg az eletedet ATI kartyaval es 0.0.0.000.00.0.1-es verzioju XGL-el.

::powered by Archlinux

Na most már egyszer döntsétek el, hogy mi kell nektek: hozzáértők vagy nagyobb felhasználói tábor. Kettő együtt nem fog menni. Viszont ha az egyszerű földi halandó pistukák nem kellenek, akkor meg ne sírjatok, hogy miért nem használják mindenhol a drága pici pinvinkéteket meg a baromságotokat.

---
A Linux nem Windows, de a Windows se Linux.

Jogos volt a kijelentés ! Szerintem most is csak a számítógéphez értő emberek kiváltsága a linux de ergo az más téma hogy sokan hozzáértő szemléletett próbálnak mutatni és csak azért raknak linuxot a gépükre mert fúú de jó hogy forog a kocka de egy alkalmazást nem bírnak elindítani terminálból.De szerencsére azért találkoztam már pár emberrel aki hajlandó volt megtanulni pár dolgot a (kocka,beryl stb ) miatt. Szóval a hozzáértő felhasználói tábor azért nő de persze lehet majd mindig találni olyan user-t aki csak ismerkedik és mikor már a kocka forgatáson kivül nem fog tudni semmi mást csinálni a rendszerben , mert se ideje, se kedve az egésszel foglalkozni akkor majd félre rakja.

Ez ugy ahogy van rossz analizis, (szvsz hulyeseg) Szerintem, a szamitogephez valo hardver illesztese, vagy szoftver telepitese kizarolag szamitastechnikusi feladatkorbe tartozo dolog. Telepitett programok elinditasa, futtatasa, kezelese nem. A felhasznalo dontse el, akar e erteni a szamitastechnikahoz, akkor telepitsen szoftvert, kapcsoljon hw-t de ne legyen neki kihivas linux alatt sem, ha nem akar ilyen csacskasagokkal foglalkozni akkor meg maradjon user.
Elobb utobb embereletek fognak mulni ezen a takolos modszeren..

Hát igen sajnos :'( Igazából szerintem már a sok How to linux irományok helyett lassan How to linux szemlélet -ről szóló ismertetőket kéne írni.. Azaz elöbb kéne a szemléletet a felfogást az emberekben kialakítani mielött beraknának bármilyen disztibuciót a gépükbe. De ez is sajna megint annak tudható be hogy megszokták windows alatt azt , hogy ha nem megy a valami ,akkor újra telepítem , és ha úgy sem megy ,akkor fogom és kidobom a kukába.. De már én is csak erre azt tudom mondani szakértői rendszer még mindig csak szakértőknek vagy lelkes felhasználókank (bár ez a faj elég kihaltnak látszik :(

Szerintem meg ha a tényleg megfogja a felhasználókat az h átjöjjenek csak a beryl miatt akkor lesz pár lelkes ember aki beássa magát linuxba, és megfogja a rendszer kezelhetősége és szépsége. A siros felhasználok meg ugyis visszamennek, és azért nő is a tábor, meg lesz is forumharc bőven :D és mindenki él mint hal a vizbe.

"Composite Community"?! Ezek valami kiborgok lesznek? Bár végülis nem rossz név, ha figyelembe vesszük, hogy a Trolltech hírlevelét meg "Troll Talk"-nak hívják... :)