50 000 Linux desktop-ot telepítettek Brazíliában

Címkék

A EnabledPeople, a BitWay Computadores és Imtech Brazil bejelentették, hogy nagyszabású Linux desktop telepítést hajtottak végre Brazíliában. A cégek egy «Computers for All» névre hallgató szövetségi kormányprogram keretében telepítettek 50 000 darab desktop PC-t Linux XP operációs rendszerrel. A Bitway által szállított Ready PC szolgáltatás-csomag magában foglalta az EnabledPeople által fejlesztett és az Imtech Brazil által támogatott Linux XP Desktop-ot.

A bejelentés szerint körülbelül havi 10 000-es szállítási mennyiség mellett már 50 000 desktop került leszállításra. A csomagban található Linux XP Desktop egy felhasználóbarát, egyszerűen használható otthoni és irodai desktop operációs rendszer. Egyebek mellett magában foglalja az OpenOffice.org irodai programcsomagot, az Evolution levelezőt, a Firefox webböngészőt, és a több protokolt támogató Gaim azonnali üzenetküldőt. Mivel a Linux XP Desktop Red Hat-kompatibilis operációs rendszer, hozzá számos kiegészítő szoftver érhető el.

A bejelentés itt.

Hozzászólások

Ebből, a vezérlőpultból, meg az asztalból azt látni, hogy egyelőre nem nagy a szakértelem, és csak a windowst mint szoftvert cserélték le, de mint filozófia még megvan. Így hiába fog ott ülni egy unix szerű rendszer előtt, sose fogja érteni, hogy az miért jó, hogyan működik. Ja és továbbra se lesz fogalma a biztonságról. (lásd: sok kis adminisztrátorként ügyködő xp user)

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c)

Használtál már Red-hat-ot? A Red-hat ilyen. Alapértelmezésként nem lehet root-ként grafikus felületre belépni. Ha ezekhez a beállításokhoz szeretnél hozzáférni root passwordot kér. Úgyhogy nem lesz olyen miont az XP. Ettől függetlenül nem fogja érteni miért jó és hogyan működik - ezt sokan nem is akarják. Első Linux rendszernek - hogy megbarátkozzon vele - ideális.

„Nem lehet egy nap alatt megváltani a világot.”
Szvsz dokumentum-klampácsoláshoz meg tologatáshoz, webhez, email-hez ez a megoldás bőven jó. Még mindig sokkal kisebb lesz az esélye annak, hogy vírust, férget vagy „mittudoménmit” kap be és lassítja meg fagyasztja a gépét, mint a „példakép” esetében.

Meg kell mondjam, hogy ez az EnabledPeople irtó jó munkát végzett. Meg is rendelem tőlük valamikor a licencet!
--
- Miért jó a mazochistának?
- Mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

És vajon brazíliában ki használja a rendszert cirill betűkkel oroszul? :)

--
- Hogyan lehet tanulni? - Jól kell tudni kérdezni. - Hogyan lehet jól kérdezni? - Ahhoz sokat kell tudni...

Mikor fogjak oket beperelni a Microsoftek?

Linux XP?
ez kb ugy hangzik mint a Lindows.

Linux desktop elengedhetetlen kellékei: OpenOffice, Firefox, Unreal Tournament 2004, ...

No a végén még tényleg eljön a Linux desktop éve? :-) Nemrég a Peugeot negyvenezerrel most meg a brazilok ötvenezerrel.

--
sirkalmi

inkább használnék win98-at, mint ezt
(azt meg végképp nem értem, hogy a csúnya designnak mi köze használhatósághoz)

--
status: no carrier