Firefox gombok

Nem tudom ki hogy van vele, de a linuxos FF-ban ezek a szögletes gombok vmi borzasztóan rondák... (akinek mégis tetszenek, ne vegye magára :P :)

A GTK-s alkamazásokra már sikeresen ráerőszakoltam a qt-s témámat gtk-qt-enginnel, sőt a régebbi gtk1-es XMMS dialogjaira is öröm ránézni a qt-curve-nek köszönhetően. Egyszóval elmondható, hogy a programjaim nagy része egységes felületű.
Na ez alól képeznek kivételt azok a "szépséges" kockagombok.

Ennek ma délután véget vetettem :)

Google hamar kidobott egy lehetséges megoldást ubuntuforumos topic formájában (bleee :)
Az első post lépéseit csak fórumtagok tudják megcsinálni, mert a szükséges fájlt csatolta és nem tárhelyről linkelte az édes user. Lejjebb görgetve találtam egy gnome-look.org-os linket - mondom ez kell nekem - de akkor éppen lehalt a szerverük, se kde se gnome-look nem volt. Úgyhogy muszáj volt regelnem a fórumra :(
Aztán jöhetett a howto... amilyen bonyolult művelet olyan hamar kész lettem vele. Az eredetinél határozottabban jobbak lettek a gombok, de látszik rajta h ubuntus nézőponttal készült.

Este újra feléledt a gnome-look, így a másik említett linket is meg tudtam nézni.
Főnyeremény! Ez kellett nekem, vagyis majdnem.. a pasztel színű gombok már közelítettek az elképzelésemhez.
Olyan fényesre akartam megcsinálni, amilyenek a qtcurve-s gombjaim, csakh ehhez GIMPet kellett használni, amit egyrészt nem tudok, másrészről nem is szeretem. De Photoshop csak win alatt van és átbootolni sem volt semmi kedvem. Nosza gimpezzünk...
Kb. fél óráig nem akarta az igazságot, aztán végül sikerült meggyőzni :)

Íme a végeredmény: http://sakic.xdl.hu/fw/ffgomb.png

Mission comleted: most már az összes GTK-s és QT-s alkalmazásomnak tényleg egységes a stílusa.

Hozzászólások