Radeon antibugositas

Irtozatos sokat anyaztam miatta, hogy hosszu idon at egyre csak romlott az opensource Radeon tamogatas a Debianban, legalabbis Power Maceken. Az XFree86 tobbnyire mukodo driveret az X.Org 6.8 "csak akkor mukodik ha elotte MacOS-t bootolsz" tipusu drivere valtotta fel. Vegul az X.Org 6.9 volt a melypont, amiben egyaltalan nem mukodott a Radeon tamogatas az oreg 9600-asomon.

Most azonban megtortent a csoda, az X.Org 7.0-ban ismet teljes fenyeben tundokol a Radeon driver. Meg a PC-rol atflashelt gagyi 7000-res PCI-s kartyamon is gyors, szexis, megy a DRI, megy a 3D, megy az overlay, es nem kell hozza Mac OS-t bootolni hogy ne rohadjon hanyatt az egesz vas az X inditasakor. Szoval oda vagyok erte. Ismet joval kevesebbet fognak menni a kornyeken elofordulo x86 alapu szemetbanyak, rulez! :-)

Es csak remelni tudom, hogy a kovetkezo verzioban marad ez a helyzet, es nem sikerul majd elkefelni a sracoknak megint valamit.

Hozzászólások

En is anyazok a Radeon support miatt, nem megy egyaltalan az overlay. Most a 6.8-at hasznalok, de ujra lesz forgatva az egesz 4.1.1-es gcc-vel, ugyh egyuttal 7-t teszek ra. :-)

Mar korabban probaltam vele es ment rendesen.

---------------------
Ригидус а бетегадьбол