Internet elérés biztosítása átalakítás nélkül

Adott egy lakhatási lehetőség, ahol nincs internet szolgáltatás. Értelemszerűen szeretnék netezni néha-néha. :) A probléma az, hogy semmilyen átalakítást, kábelezést sem támogatnak, így számomra a lehetőségek tárháza elég szűk. Esetleg valaki, akinek nagyobb rálátása van erre a témára tudna ajánlani jutányos áron használható lehetőséget(ami nem napi 10 kattintásra elegendő adatmennyiséget biztosít)?

Hozzászólások

Milyen hely? Mennyire nem támogatják a kábelezést? Gondolom fúrásokat nem akarnak meg szegelést, nem a tényleges madzaggal van gond. Esetleg ha a hely és a lehetőségek engedik talán le lehet zsírozni a szolgáltatóval hogy úgy húzzák be a kábelt, hogy ne legyen fúrva, mondjuk bevezetni az ajtó alatt, vagy nemtom. Vagy csak lógassák be az ablakon :/

Okosabb ötletem nincs, mobilnet a másik alternatíva, de az ahogy írtad nem az igazi. Vagy megbeszéled a szomszéddal, hogy használhasd a wifijét, de az eléggé bizalmi alapú dolog

Várost nem írtál, de mondjuk egy mobilnet 3-10G adatforgalommal nem játszik?
Illetve mit takar a néha-néha? Havi néhány nap, esetleg évi néhány hónap?

UPC mobilnet. Korlátlan, sebességben korlátozott. Alapból 2/1 Mbit mondjuk, de annyi végig.

az UPC-s "korlátlan" az mennyi adatforgalom után korlátoz és ezt hogy lehet észrevenni, milyen policy lép érvénybe?

Tudtommal nincsen konkrétan leírva sehol, ha egyszer megunják, jön az email és az ajánlott levél, hogy azonnal fejezd be a "jogsértő tevékenységed"(???), különben átraknak egy túlszámlázásos csomagba. A szerződés olyan pontjára hivatkoznak, melyben a tiltott tevékenységek vannak leírva rengeteg ponton keresztül, és pontosan nem hajlandóak megmondani, hogy mi a "jogsértő tevékenység", melyet elkövettél.

https://www.upc.hu/rolunk/savszelesseg/

"a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 GB forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).
Amennyiben az előfizető az extrém használatnak minősülő adatmennyiség 80%-át eléri, a szolgáltató erről értesíti az előfizetőt, a jogkövetkezményekre történő figyelmeztetéssel, és egyúttal felhívja a szerződésszegő magatartástól való tartózkodásra."

Legalábbis ezt írják.
Gyakorlatilag én még nem találkoztam olyan UPC ügyféllel, akit piszkáltak volna ilyesmi miatt, pedig vannak, khömmm... hogy is mondjam, heavy user-ek is az ismerőseim között.

Egyébként a naponta átlag 10 gigába nem olyan nehéz beleférni szerintem. Mármint home user-ként. Akinek pedig ez nem elég annak találták ki a bérelt vonalat, azt 7/24 kihajthatja.

Telenor hipernet esetleg? Akkus, mikro USB-ről tölthető LTE routerrel is kérhető, azzal viszonylag kultúráltan lehet már otthon is netezni, bár ezen van forgalomkorlát.

Olyat nem lehet, hogy kábelnet de csak a "villanyóra" szekrényig? Onnantól wifi be.
Akkor nem kell a lakásba átalakítani semit.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

mobilnet + korlátlan böngészés/email/facebook jegy esetleg még pluszba éjszakai adat is. Ezzel a felállással azért kevés korlátot kell csak elviselned.
Persze a lefedettség a fő kérdés...

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

"a http/https-t nem számolják bele"

Ezzel csak óvatosan, ilyen nekem is van, de ez csak a szöveges tartalomra és a képekre vonatkozik, ha már valami egzotikusabb kerül bele a weboldalba, azt számolják. Ki tudja, hogy ebbe a webfontok beleszámítanak-e mondjuk. A videók biztosan. Plusz az emailezés alatt is gondolom az imap/smtp forgalmat értik, nem pedig a webmailt.

Nos, telenornál így van: "Korlátlan forgalomtípusba tartoznak belföldön a képi és szöveges tartalmak böngészése, valamint az e-mailezés."

M.