Windows 7/8 telemetria jelentés kikapcsolása scripttel

A Microsoft úgy döntött, hogy a fizetős ügyfeleit is megfeji a felhasználói szokásaikkal és a gépük felépítésével kapcsolatos adatokkal. Ezek a frissítések a hosts fájlban beállított átirányításokat is kikerülik, így a letörlésük a legkézenfekvőbb módszer.

Mivel több, otthoni-típusú windowsos gép is tartozik a kezem alá, így nem szeretném egyesével leszedegetni mindegyikről az összes frissítést, kikapcsolgatni az ütemezett feladatokat stb. Ezért írtam egy batch scriptet rá, amely az egyik Reddit szálban megjelent infók alapján dolgozik.

A .bat-ot itt tudjátok elérni: https://github.com/szotsaki/windows-telemetry-removal

Ha bármi hülyeséget csinálna vagy kiegészítenétek még több tudással, írjatok, és megpróbálom beépíteni.

Hozzászólások

Csaxólok, hogy a RH is komplett gépinfókat gyűjt be...

sub

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nice :-)

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

itt jártam

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Javíts ki ha tévednék, de szerintem a scheduled taskok törlése / kikapcsolása elegendő lenne a telemetria küldés kikapcsolására. Amitől félek, hogy hibába rejti el a felhasználó, a következő (ezt is tartalmazó, mert mért ne legyen összevont) frissítés úgyis feltelepíti ezt a funkciót.

AitAgent
MS win DiskDiagnosticDataCollector
WinSat

Erre a háromra azt írja, hogy nem található. Én nem tettem eddig az ügy érdekében semmit. Így feltételezem, hogy ezek csak ott vannak a rendszerben magyar nyelven.
Tudja valaki minek vannak ezek lefordítva?

Másik: https://gitlab.com/windowslies/blockwindows/ , https://github.com/WindowsLies/BlockWindows/
Találkozott-e már valaki ezzel a kezdeményezéssel?

feliratkozás

Ezeket én is kiszúrtam már: 3022345, 3068708, 3075249, 3080149. Illetve a W10 upgrade-ert is blokkoltam korábban...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."