szervízkaland p1.1

sikerült ugye überláma módon rossz system.img boot.img etc fájlokat töltenem fastboot-tal az Alcatelemre, az adott (OT6015X) készülék forrásai pedig még nem elérhetőek. gondoltam a hitachi (OT Fire) buildek is jók lesznek, hát természetesen kb. teljesen más készülékről van szó (más display, wireless eszközök, és így tovább).

szóval elvittem márkaszervízbe, ahol az ügyfélszolgálatos alaplap (főlapkának hívta talán?) cserével riogatott. ugyan megérteném lustaságból az efféle javítást, de eléggé idegessé tesz, hogy megfelelő stock rom birtokában másodpercek alatt javítható állapotról van szó. na majd meglátjuk a p1.2 fejezetnél.

Hozzászólások

szerinted "az ügyfélszolgálatos"-nak honnet kellett volna rajonnie, hogy milyen modon brickelted? gondolom utbaigazitani meg nem merted, alltal ott pokerarccal.

mert nem android és még nincs source a készülékhez
http://sourceforge.net/projects/alcatel/files/

ugyan nem értek hozzá annyira, de én is erre gondoltam, hogy inkább nekikezdek, de:
Note: Mozilla's B2G source code effectively is the reference implementation of B2G, but phone vendors are free to add patches or make changes. When you buy an Alcatel One Touch for example, it contains the vendor's version.

https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox_OS/Firefox_OS_build_prerequ…

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

nagyon félrethetően fogalmaztam úgy tűnik (vagy csak kötözködni akartok, nem tudom) de nem vártam efféle árajánlatot ott, nem értem ezt miből szűrted le. csupán azt furcsálltam, hogy közölte velem az ügyfélszolgálatos, mi szerint "tapasztalatai alapján ebből főlapka csere lesz".

maga az ajánlat kérés rész is pénzbe kerül, a készülék ez után kerül szervízbe, és majd onnan fognak tájékoztatni arról, hogy szerintük mi a teendő és ezt mennyi pénzért vállalják elvégezni.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

nem akartam most az egészet ecsetelni, végülis ez csak egy blogposzt ami arról szól, hogy beadtam a szervízbe, de akkor leírom tisztán az egész történetet, hogy ne keveredjünk félreértésekbe.

adott két ügyfélszolgálatos, A és B. kérdezte az adott pultnál A, hogy garanciális javításra adom-e be, vagy fizetősre. mondtam, hogy mivel nem tartottam be a garancia feltételeit, biztosan vissza lesz dobva, amiért még egy kört járhatnék itt, így fizetősre adnám le a készüléket.

erre mondta A, hogy azért meg lehet próbálni a garanciális javítást, én pedig kérdeztem, hogy tapasztalatai szerint mégis mennyi esély van olyasmire, hogy egy otthon flashelt telefont elfogadnak garanciális javításra.

A odafordult B-hez, aki a kérdésre reagálva kérdezte tőlem, hogy "megrootoltad?" mondtam, hogy ilyesmire nem volt szükség, a telefonon elérhető fastboot-ból töltöttem rá rossz képfájlt. erre (még mindig B) közölte velem, hogy "ha rootoltam a készülékemet, akkor abból főlapka csere lesz". végül inkább maradtam a fizetős javításnál.

ennyi történt, nem szidtam őket vagy bármi, elégedetlen csak akkor lennék, ha hasonló választ kapnék a szervíztől is.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS