200as pentium

Fórumok

200as pentium

Hozzászólások

Naszóval látom vannak tippek, utána is néztem, akkor kiegészitem a dolgot azzal, hogy ez három ICQ / chat / DC++ bolondnak kell akik még a Winel sem birkóznak meg.. szóval nekem kell néhány friss csomag is asszem a Debian nem való igazán oda, a Slackware-t megnézem, de találtam régebbi helyeken egy disztrit: Vector Linux asszem ezt fogom nekik felpakolni
ftp://ftp.ibiblio.org/pub/linux/distributions/vectorlinux/version_table2.html
Xfce nekem is az fut otthon, de két WinLamernek asszem az IceWm a megfelelö, ikonok, hasonlit jobban a Winre, aztán majd csak rájönnek mi a jó.
Most azon filoznak lehet e vhogy filmet nézni azon, nem akartam elhamarkodottan mondani, de elbir divxet nem?

Hi!

A felbontastol es a videokartyatol fugg. Egy 384x288-as divx siman elmegy szerintem. Nekem 333-as K6-2-m van, es ezen 640x336-ig eleg jol lehet divx-et nezni MPlayerrel. Egy 4MByte-os S3 Virge-m van. De proba szerencse :)

By(t)e
TBS::Antiemes

Vagy én voltam béna 2 éve (ami igen könnyen lehetséges, még ma is fenntartom magamnak ezt a jogot), vagy a gép volt gyenge, vagy az MPlayer, de nekem a 2.25 megás VGA-m csak VESA módban volt hajlandó élvezhetően tolni a filmeket. X alól is próbáltam, de az csak képregény lett. Gép: 300-as cerka, 64m sd, woody.

Szóval lehet, hogy elbír divx-et, de hogy mellette nem futhat más, az szinte már most biztos.

Hi!

Milyen videokartya volt a gepben, es milyen X volt fent? Mert nagyon nem mindegy!!!

By(t)e
TBS::Antiemes

[quote:443a012f5f="antiemes"]Hi!

Milyen videokartya volt a gepben, es milyen X volt fent? Mert nagyon nem mindegy!!!

By(t)e
TBS::Antiemes

Kipróbáltam egy P1 200MHz 64MB RAM 2MB-os Matrox videókártyás gépet.
Win98 volt rajt. Az mplayerstarter "deje.uw.hu" http protokolon keresztül 10 MBites belső hálón keresztül nem szaggatta az alacsony felbontású divix-eket. A nagyobbakat csak 5 másodpercenként.

Ez persze csupán a mplayeren meg a matrox kártyák sebességén múlott, nem az oprendszeren.

Konklúzió: a hardveres videó gyorsítás a 2-4 MB -os videókártyák környékén jött divatba. Ezek a kártyák már elegendőek a kisebbre tömörített filmekhez, ha minimum egy pentium 1 - el vannak megtámogatva.

Akinek ennél jobb gépe van, mégis szaggatnak a filmek, annak rosszul van konfigurálva a rendszere, vagy sérültek az eszközök.

[quote:a816e4644e="antiemes"]Milyen videokartya volt a gepben, es milyen X volt fent? Mert nagyon nem mindegy!!!

Ezt elismerem, de sajnos már a feledés homályába merült az infó. Most már valamivel erősebb AXP ketyeg az asztalon GF4-el, fél G DDR-rel, stb., úgyhogy most már mindegy az is, hogy milyen X van. :-)

200as Pentiumra mit rakjak? 96M Ram van, és koleszra kellene mert unják a sorozatos Win98as fagyhalált meg virusokat, kértek dobjak valami rendszert a gépükre.
Most nemtudom mit rakjak rá?
UHU-t? Hdd-re mondjuk installálnám a saját gépemen aztán átdobnám az övékre vagy Woody? Netán tud valaki valami direkt ilyen disztrit?
A BeOS-ról hallottam az süvit még gyenge gépen is csak, semmit nemtudok róla.
Minden helpet elöre is köszönök!

[quote:14ac12088f="Looser"]200as Pentiumra mit rakjak? 96M Ram van, és koleszra kellene mert unják a sorozatos Win98as fagyhalált meg virusokat, kértek dobjak valami rendszert a gépükre.
Most nemtudom mit rakjak rá?
UHU-t? Hdd-re mondjuk installálnám a saját gépemen aztán átdobnám az övékre vagy Woody? Netán tud valaki valami direkt ilyen disztrit?
A BeOS-ról hallottam az süvit még gyenge gépen is csak, semmit nemtudok róla.
Minden helpet elöre is köszönök!

200-as pentiumra tok mindegy mit teszel. Minden lassu lesz rajta (mai szemmel nezve). Amit en tennek: Debian + valami lightweight desktop kornyezet (pl. blackbox, fluxbox, fvwm2, ilyesmi).

[quote:82c79d3154="trey"]Minden lassu lesz rajta (mai szemmel nezve).

attól függ, honnan nézed. ha nem kell programokat, kernelt forgatni, akkor úgy is lehet mondani, hogy minden normális sebességű. kde,gnome persze nem ajánlott, én személy szerint xfcet ajánlanám

Oh, hello emberek, épp kapóra jön ez a topic. Segítsetek.

Cégnél van egy p1es Aristo lap MMX procival és 64 MB EDO rammal. Tök jó, fasza, igaz vagy 1 óra mire kernel fordul, de tényleg megy és gyorsan bótol. :)
Visza felfigyeltem egy érdekes kernel-boot hibaüzenetre;
"PCI200 bios not presented" v "PCI system not supported" és pl DEB3.0 (Woody) cat /proc/pci parancsra "no such dir or file-al" válaszol.
Egyszóval bármilyen PCI kártyát cseszik felismerni, nemcsak GENERIC kernelből, de még forgatás után se. Mellesleg graf.kártya PCI-os. Ezt nem értem!

Találkozott már vki ehhez foghatóval?

Szeretnék tuzfalat csinálni belőle FBSD4.9el.

hmmm. a fat32 sem túl fürge, uhu alatt tapasztaltam :((

[quote:e41a78e144="trey"]+ valami lightweight desktop kornyezet (pl. blackbox, fluxbox, fvwm2, ilyesmi).

[quote:e41a78e144="vmiklos"]kde,gnome persze nem ajánlott, én személy szerint xfcet ajánlanám

a fentiek csak windowmanagerek, valamire hasznalhato appoknal a widgeteket ugyis gtk/gtk2/qt tolja hihetetlen sebesseggel, ugyhogy...

[quote:6281229fdc="Roky"]
... Tök jó, ***, ...
Visza felfigyeltem egy érdekes kernel-boot hibaüzenetre;
"PCI200 bios not presented" v "PCI system not supported" és pl DEB3.0 (Woody) cat /proc/pci parancsra "no such dir or file-al" válaszol.
Egyszóval bármilyen PCI kártyát cseszik felismerni, nemcsak GENERIC kernelből, de még forgatás után se. Mellesleg graf.kártya PCI-os. Ezt nem értem!...

Helyes a csillag csillag csillag, jól jellemzi! :)
Ilyet még tényleg nem láttam, de egy tippem lenne: a kernelben a Bus options / PCI acces mode értéket próbáld meg váltogatni, asszem van ilyen BIOS, direct meg any. Az any helyett próbáld meg az egyiket, ha nem megy akkor a másikat, hátha segít. Elvileg ez az opció pont ilyen esetekre lett kitalálva. Aztán meg hátha van valami opció a biosban is, gondolok ilyen plug and play os enable és hasonlókra, hátha valamelyik jó lesz.

[quote:7a6cca5bfb="snq-"][quote:7a6cca5bfb="trey"]+ valami lightweight desktop kornyezet (pl. blackbox, fluxbox, fvwm2, ilyesmi).

[quote:7a6cca5bfb="vmiklos"]kde,gnome persze nem ajánlott, én személy szerint xfcet ajánlanám

a fentiek csak windowmanagerek, valamire hasznalhato appoknal a widgeteket ugyis gtk/gtk2/qt tolja hihetetlen sebesseggel, ugyhogy...

Szerintem is, azaz válaszd a gtk2-t!

[quote:ae8a1880e3="global77"]Szerintem is, azaz válaszd a gtk2-t!

sztem is itt az ideje, hogy indítsunk egy jó kis gtk/gtk2/qt flamet :D
komolyra fordítva azt el kell ismerni, hogy a gtk a leggyorsabb, és utána is a gtk2 jön

[quote:b56c2b8cbf="vmiklos"][quote:b56c2b8cbf="trey"]Minden lassu lesz rajta (mai szemmel nezve).

attól függ, honnan nézed.

Csak egy oldalrol tudom nezni. A mai gepek oldalarol, es a mai programok oldalarol. Ez egy 4-5 eves gep, sokat nem lehet varni tole.

[quote:743950e1ab="trey"]Csak egy oldalrol tudom nezni. A mai gepek oldalarol, es a mai programok oldalarol. Ez egy 4-5 eves gep, sokat nem lehet varni tole.

hm, akkor lehet, hogy igénytelen vagyok :?
tavaly decemberig egy 200as gép volt _a_ gépem, és a fordításokat leszámítva semmi nem volt, ami kifejezetten lassúnak tűnt, vagy használhatatlan volt. mondom, lehet, hogy kicsik az igényeim :wink:

Én a helyedben egy Slackware linuxot tennék fel.

http://slackware.hu
http://www.slackware.com

Én itthon egy P2 350MHz-s gépen használom a Slackware 9.1s verzióját. Egész gyorsan felment rá és KDE-vel a sebessége kb. ott van, mint Win98-cal. Fluxbox-xal meg le is előzi azt. Cirka 2 gigás telepítés vinyó particionálással együtt 1 óra környékén van.

És még egy plussz érv. :) Oltári stabil.