Windows 8 Multitouch trackpad

Így már egész használható lesz a Windows is.

Jónak tűnik az alt-tab gesture. Ha ez nem csak Metro appokra lesz kihegyezve, hanem normál appokat is lehet így váltogatni, akkor végülis le tudok mondani a multi-desktop támogatásról. Remélem, hogy okosan kitalálják. Pl. a fentről le gesture ha nem a tabokat hozná elő, hanem a futó appokat ilyen stílusban, az nagyon jó lenne.

Lehet, hogy hamarabb kiszeretek az OS X-ből, mint ahogy gondoltam:)

Hozzászólások

Hát nézd, én igazán nem vagyok egy OS X-fan, egyáltalán nem vagyok róla olyan jó véleménnyel mint oly sokan (nem is véletlen hogy nem azt használom), de azért akkor is azt mondom, hogy inkább azt, mint a Windowst!

Vagyis, elég furcsának sőt döbbenetesnek tartom azt, hogy valaki, aki eddig OS X-et használt, méghozzá elég hosszú időn át, megismerte, hozzászokott, kitapasztalta, az egyszercsak képes legyen Windowsra váltani! Ez a szememben olyasféle tett, mintha valaki Porsche-ból átülne egy Trabantba.
-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Win7 már elég jó volt, de az OS X a hot-cornerekkel, multidesktoppal, gesture-okkal használhatóbb volt számomra.

Ellenben most elgondolkoztam. A web felől próbálok a desktop/mobil app fejlesztés felé fordulni (tudom, a trendekkel pont ellentétesen, dehát ez van), és ma nagyon elgondolkoztam, hogy Apple, vagy MS, tehát Objective-C, vagy C#. Vannak pro és kontra érvek természetesen.

Apple jó platform, mert Obj-C-vel OS X-re, iOS-re is tudok fejleszteni, és amúgyis ilyen eszközeim vannak (MacBook, iPhone, iPad). Viszont elég gusztustalan az Obj-C szintaktikája számomra.

MS jó platform, mert C#-pal tudok Windowsra és WPhone-ra is fejleszteni, nem mellesleg nagyon hasonló a WP7 fejlesztés ahhoz, amit Flexben megszoktam és a C# is nagyon hasonlít az AS3-ra (vagy fordítva).

Kérdés a platformok jövője és a hozzá tartozó munkalehetőségek száma. Apple iOS elterjedésben jól áll, desktopon még annyira nem, illetve SJ még csak most ment el, ki tudja, hogy merre indul meg a cég nélküle.

Windows elég öreg platform, jó eséllyel piacvezető marad a közeljövőben is, így valószínüleg a legjobb választás. WP7 talán mostmár elkezd rendesen terjedni.

A fenti gondolatmenet után elkezdtem nézelődni W8 és multitouch touchpad témakörben aholis belefutottam a fenti videóba, ami még jobban meggyőzött, hogy a Windows platform elég jó választás lehet a későbbiekben.

Én inkább valószínűtlennek tartom, hogy a windowsos telefonok nagyobb mértékben elterjednének. (S bevallom, drukkolok is, hogy NE terjedjenek el). Véleményemet e telefonok eddigi kudarcára alapozom, s ezt támasztja alá egy mostani hír is:

http://www.hwsw.hu/hirek/48320/nokia-lumia-900-okostelefon-microsoft-wi…
-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Ööö... nem vagyok biztos benne, mire vonatkozik a kérdésed.

Ha arra, hogy miért furcsállok egy OSX->Windows váltást, akkor a válaszom az, hogy az OSX-et egyértelműen jobbnak tartom, mint a Windowst. (A Linux persze mindegyiknél jobb szerintem, de ezt most hagyjuk). Jobb az OSX, mert egyrészt biztonságosabb (már amiatt is, mert kevésbé elterjedt, s így kevésbé célpontja a vírusíróknak), jobb amiatt, mert a kezelőfelülete állítólag "intuitívabb", "felhasználóbarátabb" (mondjuk én nem találtam annak, elismerem, de majdnem mindenki ezt mondja róla, tehát biztos bennem van a hiba), jobb, mert jobban egymáshoz vannak integrálva e platform programjai, s végül megemlítem, hogy számomra az is bizonyítéknak számít, hogy a lányom is ezt használja, s esküdözik, hogy soha az életben vissza nem térne a windowshoz. És én lehet hogy nem ismerem az OSX-et, de a lányom nagyonis.

Ettől még lehet jó Hevi döntése, elvégre ő elsősorban nem napi desktop használatra akarja a windowst hanem fejleszteni rá, s az merőben más kategória, az üzleti kérdés, de ezt nem írta le a topiknyitóban, tehát e szándékáról még nem tudhattam akkor, amikor az első hozzászólásomat megírtam.
-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Na most gyorsan körbenéztem 2560x1440-es monitorok ügyében !Apple-nél. Hát, hogy milyen bűn ronda az összes (Samsung, Dell)...